AO - Sumrak favorita, eliminisana braniteljka titule!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.01.2017.
15:02
Izvor: Sportske.net, Beta

Nemačka teniserka Anđelik Kerber neće odbraniti titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto je danas u osmini finala izgubila od 35. teniserke sveta Amerikanke Koko Vandevej.

Beta/AP Photo/Dita Alangkara
Beta/AP Photo/Dita Alangkara

Povezane vesti

Poraz koji je branilac trofeja na Australijan openu doživeo u drugom kolu od Denisa Istomina bio je samo početak "sumraka favorita" u Melburnu.

Nakon Novaka Đokovića sa Australijan opena je eliminisana Agnješka Radvanska, a zatim i Endi Marej, da bi u poslednjem susretu sedmog dana prvog Grend slema sezone i braniteljkta titule doživela poraz.

Anđelik Kerber poražena je od Amerikanke Koko Vandevej posle dva seta, 2:6, 3:6.


Prva teniserka sveta izgubila je za 68 minuta. Vandevej je u prvom setu dva puta oduzela servis protivnici i bez većih problema povela u meču. Kerber je dobro počela drugi set, povela je sa 3:1, ali je Vandevej osvojila pet uzastopnih gemova i pobedila.

Vandevej će u četvrtfinalu igrati protiv španske teniserke Garbinje Muguruse, koja je sa 6:2, 6:3 pobedila Soranu Kirsteu iz Rumunije.

Vandevej do sada nikada nije prošla treće kolo prvog Grend slem turnira u sezoni, a prošle godine izgubila je u prvom kolu.

Ovogodišnji Australijan open je tako ostao bez prvih igrača sveta na turniru, pošto je pre Kerber sa eliminisan i Britanac Endi Marej. Njega je u četiri seta pobedio Nemac Miša Zverev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke