AO - Peti set u petoj brzini, Federer ide dalje!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.01.2017.
12:39
Izvor: Sportske.net

Osvajač sedamnaest Grend slem titula Rodžer Federer obezbedio je plasman u četvrtfinale Australijan opena, pošto je nakon pet setova uspeo da savlada Keija Nišikorija iz Japana.

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Povezane vesti

Švajcarska će u završnici prvog Grend slema sezone imati dvojicu predstavnika, pošto se nakon Stanislasa Vavrinke i Rodžer Federer plasirao u četvrtfinale Australijan opena.

Sedamnaesti teniser ATP rang liste savladao je u pretposlednjem singl meču sedmog dana Australijan opena Japanca Keija Nišikorija sa 3:2 (6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3) i tako obezbedio plasman u narednu rundu.

Rodžer Federer je očajno otvorio današnji meč, omogućio protivniku da stekne dva brejka prednosti i povede sa 4:0 u gemovima, ali je potom dodao gas i uspeo da se izbori za taj-brejk koji je zatim izgubio.

U drugom setu Švajcarcu je bila dovoljan jedan brejk da bi stigao do izjednačenja, dok je u trećem za 26 minuta igre "počistio" Keija Nišikorija i stigao do prednosti.

Nakon maestralno odigranog trećeg seta očekivalo se da će Rodžer Federer lagano privesti kraju meč, ali je u četvrtom setu došlo do novog obrta pošto je Kei Nišikori stekao brejk prednosti u petom gemu i sačuvao ga do kraja.

Na kraju je Švajcarac ubacio u petu brzinu i brzim brejkom stekao prednost koju je fantastičnim servisom sačuvao do kraja, jer Nišikori ni u jednom trenutku nije bio ni blizu brejk lopte, a Rodžer je pritom propustio još dve prilike da peti set dobije još ubedljivije.

Švajcarac će u narednoj rundi odmeriti snage sa Mišom Zverevim koji je ranije danas priredio veliko iznenađenje eliminisavši prvog nosioca Endija Mareja.

Ranije danas plasman u četvrtfinale Australijan opena obezbedio je i Federerov zemljak Stanislas Vavrinka koji je pobedio 89. igrača sveta Italijana Andreasa Sepija sa 3:0 (7:6, 7:6, 7:6).

Stanislas Vavrinka
Foto: Beta/AP Photo/Dita Alangkara

Sva tri seta rešena su u taj-brejku, a obojica su tokom meča napravili po dva brejka, u prvom i trećem setu.

Četvrti teniser sveta Vavrinka je taj-brejk prvog seta dobio sa 7:2, dok je u drugom i trećem setu bilo po 7:4.

Vavrinka će u četvrtinalu igrati protiv 12. tenisera sveta, Francuza Žoa Vilfreda Conge, koji je pobedio 51. na ATP listi Britanca Danijela Evansa sa 6:7, 6:2, 6:4, 6:4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 22.01.2017
16:41

FEDERER UZIMA AO

avatar
Stevan Mikša
Sunday, 22.01.2017
14:45

Evo neocekivane prilike Federeru da osvoji jos jedan GS. Koliko godina ima? Neka niko ne otpisuje Novaka iz borbe za najvise GS titula! Dosta je mladji od Rodzera. Uopste trenutno nije predvidiv tenis kao rethodne 4 godine.

avatar
dRose
Sunday, 22.01.2017
14:26

Kakav je ovo prije svega gospodin, a tek onda igracina. Najbolji teniser svih vremena, njega gledati na teniskom terenu je kao gledati Mesija na zelenom tepihu, tolika lakoca smirenost jedostavno sa ovoliko god. koliko ima igrati sa ovakvom lakocom to niko ne moze niti ce ikada moci. Mozete Vi da pricate sto ocete da je Novak najbolji ili neko drugi, treci... ali jednostavmo sinonim za tenis je Fedex najbolji igrac svih vremena...

avatar
mrancic
Sunday, 22.01.2017
14:04

Voleo bih da osvoji US Open.U 35. godini.Svaka mu čast.

avatar
Eccentric
Sunday, 22.01.2017
13:51

Umetnost best ever goat kako je lepo gledati tenis kad ovaj covek igra ovu igru cini tako elegantnom i lepom.