AO - Novaku dobar žreb, srpski derbi u trećem kolu?

Autor: Beta Beta
petak 15.01.2016.
09:48
Izvor: Beta

Odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Australije srpski teniser Novak Djoković počeće duelom protiv 51. igrača sveta Hjong Čunga iz Južne Koreje, odlučeno je noćas žrebom u Melburnu.

Beta/AP Photo/Alexandra Panagiotidou
Beta/AP Photo/Alexandra Panagiotidou

Povezane vesti

Prvi teniser sveta će u naredne dve nedelje pokušati da osvoji svoj šesti trofej u Melburnu, a imao je sreće na žrebu pošto se njegovi glavni konkurenti, izuzev Švajcarca Rodžera Federera, nalaze u drugoj polovini žreba.

U drugom kolu srpski teniser trebalo bi da igra protiv Ivana Dodiga iz Hrvatske, dok bi u trećem kolu mogući protivnik mogao da bude sunarodnik Filip Krajinović.

Na putu do finala Djoković bi mogao da igra i s Hrvatom Ivom Karlovićem, Keijom Nišikorijem iz Japana, a u polufinalu sa osvajačem 17 grend slem turnira Federerom.

Krajinović, 101. igrač sveta, u prvom kolu će igrati protiv Amerikanca Denisa Kudle, 68. na ATP listi, dok će 79. teniser sveta Dušan Lajović igrati protiv takodje Amerikanca Sema Kverija, 60. na svetskoj rang listi.

Federer će u prvom kolu igrati protiv Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije.

Viktor Troicki, 22. teniser sveta, nalazi se u drugom delu žreba u odnosu na Novaka Djokovića, a u prvom kolu će igrati protiv Španca Danijela Munjosa De La Nave.

U tom delu žreba nalazi se i Španac Rafael Nadal, koji će u prvom kolu igrati protiv sunarodnika Fernanda Verdaska, dok će Švajcarac Sten Vavrinka turnir početi duelom s Dmitrijom Tursunovim iz Rusije.

Na toj strani je i drugi igrač sveta, Britanac Endi Mari, koji će u prvom kolu igrati protiv Aleksandera Zvereva iz Nemačke, dok će Španac David Ferer u prvom kolu igrati protiv igrača iz kvalifikacija.

U konkurenciji teniserki 19. nosilac Jelena Janković počeće turnir protiv Polone Hercog iz Slovenije, 73. teniserke sveta, dok se u istom delu žreba nalazi i 20. nosilac Ana Ivanović, koja će igrati protiv domaće teniserke Tami Peterson, 462. na WTA listi.

Aleksandra Krunić, 121. teniserka sveta, u prvom će kolu igrati protiv Kanadjanke Eženi Bušar, 47. na WTA listi, dok će Bojana Jovanovski, 82. igračica sveta, igrati protiv Francuskinje Aliz Korne, 42. na svetskoj rang listi.

Branilac titule Amerikanka Serena Vilijams igraće u prvom kolu protiv Italijanke Kamile Djordji, a Ruskinja Marija Šarapova protiv Nao Hibino iz Japana.

Prvi grend slem turnir u sezoni, Otvoreno prvenstvo Australije, igraće se od 18. do 31. januara u Melburnu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke