AO - Marej ne posustaje, nova pobeda!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 25.01.2016.
13:25
Izvor: Beta

Britanski teniser Endi Marej plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je u tri seta pobedio 17. igrača sveta Australijanca Bernarda Tomića, 6:4, 6:4, 7:6.

BETA/AP Photo/Alastair Grant
BETA/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Drugi teniser sveta se tako sedmi put uzastopno plasirao u četvrtfinale Australijan opena, a Tomića je pobedio za dva i po sata.

Teniseri u prvom setu nisu bili sigurni na svoje servise, Marej je napravio tri brejka, jedan više od protivnika i poveo u meču. Takođe, Britanac je i u drugom setu napravio brejk više, ukupno dva, pa je za nešto više od sat i po stekao dva seta prednosti.

Marej je u trećem gemu trećeg seta oduzeo servis protivniku, ali to nije uspeo da iskoristi pošto je Tomić odmah vratio brejk i izjednačio na 3:3. Obojica su posle toga osvajali gemove na svoj servis, pa je meč odlučen u taj-brejku koji je Marej dobio sa 7:4.

Četvorostruki finalista grend slema u Melburnu će u četvrtfinalu igrati protiv osmog tenisera sveta Španca Davida Ferera, koji je u tri seta pobedio Amerikanca Džona Iznera. Marej vodi protiv Ferera sa 12:6 u pobedama i dobio je poslednjih pet duela.

Osim Mareja u četvrtfinale se plasirala i njegova sunarodnica Džoana Konta, pobedom nad Ruskinjom Ekaterinom Makarovom u tri seta i to je prvi put od 1977. godine da Velika Britanija u četvrtfinalu nekog grend slem turnira ima predstavnike u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke