AO - Kraj za Ducija, Jelena ispala u dublu

Autor: Beta Beta
sreda 20.01.2016.
08:46
Izvor: Beta

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas u drugom kolu izgubio od Španca Roberta Bautiste Aguta u pet setova, 4:6, 6:2, 4:6, 6:2, 6:1.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Lajović je u ovom meču imao više direktnih poena od protivnika, 46, naspram 35 Španca, ali je imao i više neiznudjenih grečaka - 58 u odnosu na 32 Bautiste Aguta.

Srpski teniser je dobio prvi set posle 38 minuta igre za šta mu je bio dovoljan jedan brejk, ali je drugi izgubio prepustivši protivniku dva gema na svoj servis.

Posle izgubljenog seta Lajović je zaigrao bolje, pa je u trećem setu napravio dva brejka i tako ponovo stekao set prednosti. Lajović jeste dobio treći set, ali se u tom delu igre i povredio, što je, ispostavilo se, bio i ključan detalj u ovom meču.

U naredna dva seta nije mogao da se suprotstavi Špancu, koji se tako plasirao u treću rundu Australijan opena.

Jelena Janković je u paru sa Nemicom Andreom Petković poražena u prvom kolu od Belgijanke Isalin Bonaventure i Rumunke Joane Raluke Olaru u dva seta, 6:4, 6:4.

Meč je trajao sat i 22 minuta.

Najbolje rangirana srpska teniserka ranije se plasirala u drugo kolo u singlu, pošto je u prvom kolu bila bolja od Polone Hercog iz Slovenije. Jankovićeva je 19. nositeljka u Melburnu, a protivnica u drugom kolu biće joj Laura Zigemund iz Nemačke, 97. igračica na WTA listi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke