AO - Favoriti po planu, dalje idu Federer, Kerber, Vavrinka...

Autor: Beta Beta
sreda 18.01.2017.
10:50
Izvor: Beta

Trećeg dana Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu favoriti su uglavnom bez problema obavili posao, pa ćemo tako u narednoj rundi gledati Rodžera Federera, Anđelik Kerber, Stanislasa Vavrinku, Venus Vilijams...

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se danas u treće kolo Otvorenog prventva Australije u Melburnu pošto je pobedio 200. igrača sveta Amerikanca Nou Rubina rezultatom 3:0 (7:5, 6:3, 7:6).

Federer, 17. teniser sveta, napravio je po jedan brejk u prva dva seta i poveo sa 2:0. On je u trećem setu servirao za taj-brejk u kome je pri rezultatu 3:3 osvojio četiri uzastopna poena i pobedio posle dva sata i četiri minuta.

Švajcarac je četvorostruki osvajač Australijan opena, ali nije osvojio trofej u Melburnu od 2010. godine. On je 18 puta igrao na prvom Grend slem turniru u sezoni i svaki put je prolazio u treće kolo.

Noa Rubin je u glavni žreb došao kroz kvalifikacije.

Osvajač 17 Grend slem trofeja Federer će u trećem kolu igrati protiv 10. igrača sveta Čeha Tomaša Berdiha koji je ranije danas pobedio Amerikanca Rajana Herisona sa 6:3, 7:6, 6:2.

Plasman u naredno kolo obezbedio je i Federerov zemljak Stanislas Vavrinka koji je pobedio 30. igrača sveta Amerikanca Stiva Džonsona posle tri seta, 6:3, 6:4, 6:4.

Stanislas Vavrinka
Foto: Beta/AP Photo/Dita Alangkara

Četvrti teniser sveta se tako deveti put uzastopno plasirao u treće kolo prvog Grend slem turnira u sezoni. On je pobedio za sat i 52 minuta, a u svakom setu napravio je po jedan brejk.

Vavrinka je svoj prvi Grend slem trofej osvojio upravo u Melburnu 2014. godine, a zatim Rolan Garos 2015. godine i US Open prošle godine.

On će u trećem kolu igrati protiv našeg Viktora Troickog koji je posle gotovo četiri časa igre bio bolji od Paola Lorencija. O tom meču više ste mogli da čitate OVDE!

Peti nosilac Kei Nišikori iz Japana plasirao se u treće kolo, pošto je posle nešto više od dva sata pobedio 72. igrača sveta Francuza Žeremija Šardija sa 6:3, 6:4, 6:3.

Nišikori se petu godinu uzastopno plasirao u treće kolo gde će igrati protiv 121. tenisera sveta Lukša Lacka iz Slovačke. Lacko je pobedio Izraelca Dudija Selu sa 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.
 
Nišikori je tri puta igrao u četvrtfinalu u Melburnu, ali nikada nije prošao dalje. Ove godine bi u četvrtfinalu mogao da mu bude protivnik prvi igrač sveta Britanac Endi Marej.

Loptica
Foto: Beta/AP Photo/Kin Cheung

U konkurenciji dama favoritkinje su takođe bile uspešne, pa su tako pobede ostvarila braniteljka titule Anđelik Kerber, Kanađanka Eženi Bušar, ali i Venus Vilijams.

Prva teniserka sveta Anđelik Kerber, koja je danas napunila 29. godina, pobedila je za dva sata i 10 minuta, sedam puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila tri brejka.

Kerber, koja je prošle godine u finalu u Melburnu pobedila Amerikanku Serenu Vilijams, će u trećem kolu igrati protiv 58. teniserke sveta Karoline Pliškove iz Češke. Pliškova je sa 6:4, 7:6 pobedila Irinu Begu iz Rumunije.

Amerikanka Venus Vilijams plasirala se u treće kolo pošto je pobedila 112. teniseru sveta Stefani Fegele iz Nemačke sa 6:3, 6:2.

Vilijams, 17. na WTA listi, će u trećem kolu igrati protiv Kineskinje Jing Jing Duan.

Kanađanka Eženi Bušar plasirala se u treće kolo pošto je pobedila Kineskinju Šuaj Pen sa 7:6, 6:2.

Bušar se plasirala u treće kolo pvi put posle dve godine. Ona je 2014. godine igrala u polufinalu u Melburnu.

U trećem kolu Bušar će igrati protiv Amerikanke Koko Vandevej koja je sa 2:0 (6:4, 7:6) savladala Francuskinju Polin Parmantje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Wednesday, 18.01.2017
17:44

Cilic koji je najavio borbu za prvo mjesto glatko je ispao