Ani pobeda, Švajniju poljupci!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 29.05.2015.
12:03
Izvor: Sportske.net

Najbolja srpska teniserka prošetala se trećim kolom na Rolan Garosu, danas je savladana Dona Vekić sa ubedljivih 2:0. Igralo se samo 52 minuta.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Ana Ivanović konačno je pokazala zašto je među deset najboljih teniserki na svetu, danas je u potpunosti opravdala ulogu favorita protiv veoma perspektivne hrvatske teniserke Done Vekić, devojke koja predstavlja svetlu budućnost svetskog tenisa.

Ana je imala dosta problema u prva dva kola, ali je konačno ušla u pravi ritam danas protiv 165. teniserke sveta savladavši je sa 2:0 (6:0 i 6:3).

Prvi set je jedan od najbržih ove godine na Garosu, Ana je za samo 23 minuta "počistila" sa terena 18-ogodišnju Donu sa ubedljivih 6:0. Sve je funkcionisalo u igri naše teniserke, od servisa do riterna, dok je Dona Vekić polako tonula ka ubedljivom porazu u ovom delu igre.

Ipak, malo se Hrvatica iz Osijeka trgla u drugom setu, ali samo na kratko.

Ana je povela sa 1:0, Vekićeva je konačno osvojila svoj prvi gem u ovom meču i izjednačila, a potom je i prvi put uspela da brejkne Anu. Ipak, to je bilo sve od nje za danas, Ana nije više dozvolila opuštanje, tako da je bez većih problema vratila brejk, napravila još jedan i čuvajući svoj servis do kraja seta bez problema je prošla među 16 najboljih na Rolan Garosu.

Posle pobede, poljupce je zaslužio i Bastijan Švajnštajger koji uz dosta emocija pratio Anu tokom celog turnira.

Da podsetimo, Ana je prošle godine ispala u trećem kolu ovog turnira, tako da je očekuje povećanje bodova na WTA listi, videćemo da li i plasmana.

Ana će biti favorit i u osmini finala ako gledamo plasman na WTA listi, protivnica će joj biti bolja iz duela devetog nosioca Vesnine i Makarove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grobar Niksic
Friday, 29.05.2015
12:12

Ajde konacno napravi nesto vise... ispala je Halep imas sve do 1/2 otvoreno

avatar
Radovan Filipovic
Friday, 29.05.2015
13:48

Da je glava stabilna, tako bi i trebalo da bude..videcemo.