Anđelika Kerber: ''Ostvario mi se veliki san''

Autor: Beta Beta
subota 30.01.2016.
15:03
Izvor: Beta

Nemačka teniserka Anđelika Kerber rekla je danas, posle osvajanja titule na Otvorenom prvenstvu Australije, da joj se ostvario veliki san.

BETA/AP Photo/Vincent Yu
BETA/AP Photo/Vincent Yu

Povezane vesti

"Prvo, čestitke Sereni. Godinama unazad je moja velika inspiracija, najbolja je teniserka sveta. Osim što si velika šampionka, ti si i veliki čovek", bilo je prvo što je Kerberova rekla pošto je podigla prvi grend slem trofej u karijeri.

Andjelika Kerber je danas osvojila svoju prvu titulu na grend slem turnirima, pošto je u finalu Otvorenog prvenstva Australije pobedila Amerikanku Serenu Vilijams u tri seta - 6:4, 3:6 i 6:4.

Pored toga što je stigla do prve grend slem titule u karijeri u prvom grend slem finalu, Kerberova je i sprečila Amerikanku da odbrani titulu u Melburnu i osvoji 22. grend slem titulu i tako izjednači rekord legendarne nemačke teniserke Štefi Graf.
 
Nemica će od ponedeljka biti druga teniserka sveta na WTA listi.

"Kad se vratim unazad, uspela sam da spasim meč loptu u prvom kolu, bilo je drame i u trećem kolu... Sve to sam uspela da prevazidjem, da iskoristim svoje šanse i da dodjem do ovog meča sa Serenom i uspela da je pobedim. Ostvario se moj veliki san", rekla je Andjelika Kerber.

"Radila sam veoma naporno da bih ovo ostvarila i uspela sam da postanem grend slem šampionka, što mi deluje potpuno nestvarno... Uživala sam prethodne dve nedelje, ovo su dve najbolje nedelje u mom životu. Vidimo se sledeće godine", dodala je Kerberova.

Vilijamsova, šestostruka šampionka u Melburnu, imala je samo reči hvale za novu šampionku Australijan opena.

"Endži, sve čestitke. Igrala si tako dobro, mislim da si odigrala svoj najbolji meč na turniru. Od srca ti čestitam na prvom osvojenom grend slem trofeju u karijeri. Zaslužila si ga. Nastavi samo tako", rekla je Serena Vilijams.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke