Ana protiv Šafarove - Sjajna prilika za ''vraćanje dugova''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.06.2015.
16:36
Izvor: Sportske.net

Nedugo pošto je savladala Elinu Svitolinu u četvrtfinalu Rolan Garosa, Ana Ivanović je saznala i ime rivalke u borbi za finale. Nje se dobro seća od prošle godine i imaće sjajnu priliku za revanš!

Beta/AP Photo/David Vincent
Beta/AP Photo/David Vincent

Povezane vesti

Biće to Čehinja Lusi Šafarova, koja je danas u dva seta savladala špansku teniserku Garbin Muguruzu Blanko sa 7-6 (7-3) i 6-3.

Njihov meč je trajao nepuna dva sata. U prvom setu se vodila neizvesna borba, igralo gem za gem, pa je presudio taj-brejk, u kome je Šafarova bila znatno sigurnija.

U drugom setu je kod španske predstavnice popustio i servis, Šafarova je napravila dva brejka i bez većih problema privela meč kraju.

Inače, Šafarova ima 28 godina, trenutno je na 13. mestu na WTA listi, a u dosadašnjim međusobnim duelima ima nešto bolji skor od Ane Ivanović.

Njih dve su se sastajale ukupno osam puta u karijeri, a Šafarova vodi sa 5-3 u pobedama.

Ove godine nisu imale priliku da odmere snage, a njihov prethodni meč bio je prošle godine u Tokiju, kada je Ana slavila sa 6-3 i 6-2.

Ipak, ono što je interesantno, jeste da je na prošlogodišnjem Rolan Garosu Anu zaustavila upravo Šafarova, koja je tada slavila sa 6-3, 6-3.

To bi trebalo da Ani bude i dodatni motiv da trijumfuje u polufinalu i revanšira se Čehinji za prošlogodišnji poraz na Rolan Garosu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke