Akapulko - Novakov 'mini' revanš Del Potru

Autor: Beta Beta
četvrtak 02.03.2017.
09:05
Izvor: Beta

Drugi teniser sveta plasirao se u četvrtfinale turnira u Akapulku, pošto je u drugom kolu, nakon preokreta, uspeo da savlada Huana Martina Del Potra.

Epa/Jose Mendez
Epa/Jose Mendez

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u četvrtfinale turnira u Akapulku u Meksiku, pošto je pobedio 32. igrača sveta Argentinca Huana Martina Del Potra sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:4).

Drugi teniser sveta pobedio je za dva sata i 40 minuta, pet puta je oduzeo servis Del Potru, koji je napravio četiri brejka.

Argentinac je osvojio prvi set, ali je Novak nakon velike borbe uspeo da preokrene rezultat i da se na taj način, u manjoj meri revanšira za poraz koji mu je Del Potro naneo na startu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Prvi nosilac na turniru Đoković će u četvrtinalu igrati protiv Australijanca Nika Kirjosa, koji je posle dva seta pobedio Amerikanca Donalda Janga.

Đoković do sada nije igrao protiv 17. tenisera sveta Kirjosa.

Novak Đoković prvi put igra u Akapulku, a nastup na tom turnir mu je prvi od iznenađujuće eliminacije u drugom kolu Australijan opena u januaru i poraza od Denisa Istomina iz Uzbekistana.

Plasman u četvrtfinale turnira u Akapulku ostvario je i Španac Rafael Nadal, koji je pobedio Italijana Paola Lorencija sa 6:1, 6:1. Nadal je ostvario 12. uzastopnu pobedu u Akapulku, gde je osvajao trofej 2005. i 2013. godine.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv Japanca Jošihita Nišioke koji je sa 6:4, 3:6, 6:0 pobedio Australijanca Džordana Tompsona.

Branilac titule Australijanac Dominik Tim plasirao se u četvrtfinale pobedom protiv Francuza Adrijana Manarina sa 7:5, 6:3. Tim će igrati protiv Amerikanca Sema Kverija koji je pobedio Belgijanca Davida Gofana sa 6:2, 6:3.

Hrvatski teniser Marin Čilić pobedio je sunarodnika Bornu Čorića sa 6:3, 2:6, 6:3 i u četvrtfinalu će igrati protiv Amerikanca Stiva Džonsona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke