Akapulko - Đoković u drugom kolu uz manje poteškoće

Autor: Beta Beta
sreda 01.03.2017.
09:11
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo turnira u Akapulku, pošto je rano jutros pobedio Slovaka Martina Kližana u dva seta, 6:3, 7:6(4).

Epa/Jose Mendez
Epa/Jose Mendez

Povezane vesti

Novak Đoković je prvi nosilac u Akapulku i drugi igrač sveta, ali je imao problema protiv 62. tenisera sa ATP liste.

Reprezentativac Srbije je u prvom setu morao da spase tri brejk lopte i trećem i jednu u petom gemu pre nego što je u šestom gemu prvog seta napravio brejk. Nakon toga je iskoristio drugu set loptu i osvojio taj deo igre.

Đoković je odmah na početku drugog seta napravio brejk, a onda i odbranio svoj gem i poveo 2:0, ali je tada počeo slabije da se kreće, tako da je Kližan napravio dva brejka i odbranio svoje servise i preokrenuo na 4:2. Tada je prvi nosilac uzvratio brejkom, a onda i izjednačio. Do kraja seta više nije bilo brejkova i meč je otišao u taj-brejk.

Novak je u tom delu igre napravio dva mini-brejka, a njegov protivnik jedan, tako da je Srbin slavio sa 7:4.

Srpski teniser će u drugom kolu igrati protiv Argentinca Huan-Martina Del Potra, 32. igrača sveta. On je do drugog kola došao pošto je posle dva i po sata igre i mnogo muka pobedio Amerikanca Frensisa Tijafoua u tri seta, 6:4, 3:6, 7:6(1).

Del Potro i Đoković su poslednji put igrali u prvom kolu Olimpijskih igara, kada je Argentinac slavio i priredio Novaku najteži poraz u 2016. godini.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke