Hauard kao Miličić

Autor: Nikola Miloradović
sreda 20.09.2017.
12:03
Izvor: Sportske.net

Gorostasni centar zna čime će se baviti po završetku profesionalne karijere.

Beta/AP Photo/Matt York
Beta/AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Iako veliki broj profesionalnih košarkaša po završetku igračke karijere ostaje u košarci, novi centar Šarlot Hornetsa ima drugačije ideje.

Naime, bivši centar Orlando Medžika, Los Anđeles Lejkersa, Hjuston Roketsa i Atlanta Hoksa Dvajt Hauard želi da se posveti radu na farmi po završetku svoje igračke karijere.

On je već kupio oko 700 ari placa u Džordžiji, gde planira da se bavi poljoprivredom kada se povuče u penziju.

"Moj otac je odrastao na selu i kada god bi išli do kuće moje bake, uvek bi bio fasciniran farmama pored kojih smo prolazili i time koliko je sve to uredno. Želim da odem tamo, da muzem krave i radim u polju. Tada ću biti u mogućnosti da vam kažem koja lubenica je došla iz kog reda", izjavio je Hauard.

On već ima baštu na svom imanju u Suvejniju, gde več uzgaja tikvice, bamiju, paradajz, smokve, plavi patlidžan i dinje. Ponosan je na svoje proizvode, a želi da na njegovoj farmi sve bude organsko.

"Sve će biti organsko, bez ikakvih pesticida. Želimo da se naši proizvodi nađu u prodavnicama, ali takođe želim da organizujem i program po kom će studenti agrikulture sa univerziteta Džordžija moći da dođu kod nas i pročavaju zemljište. Ovo će biti mesto za moju decu i njihove klince, ali i za čitavu zajednicu", dodao je Hauard.

Podsetimo da se sličnim stvarima danas bavi i bivši srpski košarkaš Darko Miličić, koji je prerano okončao svoju igračku karijeru kako bi se vratio u domovinu i radio u poljoprivredi.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
brekbaCh1
Wednesday, 20.09.2017
12:11

Svaka cast za ovakvo razmisljanje. Samo bih ja tu dodao da pece, domacu rakiju, Bog da ga vidi.

avatar
Жан Пол Белмондо
Wednesday, 20.09.2017
14:42

Одајем признање за овакву одлуку. Мало је таквих.