Jeste li spremni za FUDBALSKO LUDILO?!?

Autor: Miloš Marković
subota 03.10.2015.
13:37
Izvor: Sportske.net

Otkažite sve planove za nedelju, fudbal je najpreči!

Beta/AP Photo/Sebastian Casta𤣡
Beta/AP Photo/Sebastian Casta𤣡

Povezane vesti

Vikend kakav imamo se neće ponoviti skoro.

Zato, predlažemo da otkažete sve šetnje, izlaske sa prijateljima, obaveze koje imate, jer vas očekuje sedam mečeva neverovatnog fudbalskog doživljaja.

Vikend, tačnije nedelja, kakvu do sada nismo videli ove sezone na programu donosi derbije od kojih ćete teško izabrati šta pre da pogledate.

Krenućemo od Engleske.

Program otvaraju Everton i Liverpul u svom Mersisajd derbiju, u koji ulaze sa različitih pozicija. Everton ima samo jedan poraz u dosadašnjem toku sezone, prikazuje sasvim solidne partije, što se ne može reći za gradskog rivala.

Remi sa Sionom je poslednja kap, Liverpul je još jednu sezonu počeo daleko ispod očekivanja i Brendan Rodžers trpi ogroman pritisak. Meč koji je pred njim mogao bi da definiše i njegovu budućnost.

Od 17 sati u Londonu nas očekuje i derbi meč između Arsenala i Mančester Junajteda.

Arsen Venger, poput Rodžersa, trpi ogroman pritisak, koji je pojačan nakon poraza u Ligi šampiona od Olimpijakosa. Tobdžije su izgubile u Hrvatskoj, sada i na svom terenu od grčkog kluba i problemi su više nego očigledni.

Loše vesti su to da im u goste dolazi prvoplasirani tim iz Mančestera koji u odličnoj atmosferi igra poslednjih nedelja, a u Ligi šampiona je protiv Volfsburga ostvario svoju četvrtu pobedu u nizu.

U Nemačkoj nas pola sata kasnije, od 17:30 očekuje Klasiker između Bajerna i Dortmunda.

Bavarci su više nego ubedljivi i efikasni u poslednje vreme, a predvodi ih neverovatni Levandovski koji je za samo deset dana postigao isto toliko golova i u ovom trenutku zaista deluje nezaustavljiv.

Dortmund je takođe odlično počeo sezonu, Tomas Tušel je uneš dašak svežeg vazduha i malo ko je očekivao da će Milioneri ovako dobro početi sezonu nakon prošlogodišnjeg debakla. Istini na volju, Dortmund je posustao, na poslednje tri utakmice nije uspeo da dođe do pobede, ali nije ni poražen, pa bi eventualna pobeda u Minhenu bila od ogromnog značaja za tim.

U Holandiji se takođe igra derbi. Nešto ranije od gore pomenutih, od 14.30 sastaju se Ajaks i PSV.

Holandski giganti u sutrašnji meč ulaze sa prve i četvrte pozicije i nakon nezadovoljavajućih evropskih mečeva. Ajaks je na gostovanju Moldeu remijem od 1-1 prekinuo seriju od tri pobede, dok je niz od dva trijumfa porazom u Rusiji prekinuo i PSV.

Serija A donosi takođe jako uzbudljiv meč između Milana i Napolija, od 20.45.

Timovi se nalaze na 10. odnosno 11. poziciji, ali će bez sumnje doneti veliku borbu i uzbudljiv meč u kome će Milan pokušati da ustali svoju formu, oporavi se od prošlonedeljnog poraza od Đenove, a Napoli nastavi odličnu seriju od četiri pobede i samo jednog remija na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima.

U Francuskoj Pari Sen Žermen od 21 sat dočekuje Marsej.

Parižani su na vru, igraju odlično, Marsej je na 16. mestu na tabeli nakon osam kola, ali derbi je derbi. PSŽ je u seriji pobeda, samo jedan remi u pet poslednjih mečeva, Marsej je vezao dva poraza, ali biće ovo svakako još jedan zanimljiv duel.

Kao poslastica večeri svakako jeste madridski derbi.

Atletiko od 20.30 na Visente Kalderonu dočekuje Real, u pitanju je susret 4. i 5. tima na tabeli, duel koji standardno privlači veliku pažnju, nosi veći značaj od puka tri boda. Domaćin je u seriji od dva poraza, poslednji u nizu je doživeo na domaćem terenu od Benfike, dok je Real u Malmeu slavio rezultatom 2:0.

Na ovom meču je Ronaldo postavio rekord, prevazišao legende fudbalske igre i ceo tim je motivisan da nastavi u sjajnom ritmu.

To je to, na vama je da se opustite i uživate. Trebalo je listi da bude pridodat i meč između Partizana i Čukaričkog, ali je taj duel pomeren za ponedeljak od 19 sati.

Kao što rekosmo, raščistite raspored, otkažite sve i sedite u fotelju!

Ne propustite

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
brekbaCh
Saturday, 03.10.2015
18:02

Tuga sto je u toku ispitni rok i mogu da zaboravim na fudbal..

avatar
Forza RoSs0neri
Saturday, 03.10.2015
17:44

Pa ovde ti trebaju 3 televizora da bi sve ispratio...

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Saturday, 03.10.2015
16:39

Ovo je samo za pozeljeti

avatar
Делија_момак
Saturday, 03.10.2015
16:14

Него шта! Нема изласка из куће :-D

avatar
SERBON
Saturday, 03.10.2015
15:27

Au, sedam derbija u jednom danu!

avatar
Saturday, 03.10.2015
14:01

Gledacu Bajern - Dortmund i Napoli - Milan.

avatar
Madridista
Saturday, 03.10.2015
13:55

James se opet povrijedio kako prenose mediji nece bit spreman...

avatar
$$$ BRACELA $$$
Saturday, 03.10.2015
13:47

Ludilo sasavilo !!

avatar
Amar Zo
Saturday, 03.10.2015
13:42

Jedva cekam Bajern - BVB XD