Zvezda slavila i delila priznanja

Autor: Beta Beta
sreda 04.03.2015.
14:58
Izvor: Beta

SD Crvena zvezda proslavilo je u sredu 70. godišnjicu osnivanja, a na svečanosti na stadionu "Rajko Mitić" uručene su nagrade najboljim sportistima u prošloj godini.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Za najbolju sportistkinju proglašena je atletičarka Tatjana Jelača, koja je na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, dok je najbolji sportista vaterpolista Davor Rašović, koji je sa crveno-belima osvojio "duplu krunu".

Najbolji klub iz "crveno-bele" porodice u prošloj sezoni je džudo klub, dok je za najboljeg trenera proglašen trener vaterpolo kluba Dejan Savić.

"Zvezda je od 1945. ispisala istoriju srpskog sporta i postala jedna od najuglednijih institucija. Prošle godine smo osvojili ukupno 42 trofeja i naši sportisti su pokazali da Zvezda ima ogromnu budućnost", rekao je predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda Ivan Todorov.

Za najboljeg trenera u mlađim kategorijama izabran je trener košarkaškog kluba Slobodan Klipa.

U kategoriji pionira nagrade su dobili teniserka Jovana Vuković i karatista Dalibor Rajić, dok je najbolji klub u istoj kategoriji rukometni klub.

Košarkašica Aleksandra Katanić, džudista Nemanja Majdov i plivački klub najbolji su u kategoriji kadeta, dok su za najbolje juniore izabrani odbojkašica Bojana Milenković, košarkaš Vojislav Stojanović i košarkaški klub.

Da današnjoj svečanosti podeljeno je i pet specijalnih priznanja: treneru košarkaškog kluba Dejanu Radonjiću za plasman u TOP 16 fazu Evrolige, fudbalskom klubu za 26. titulu, prvu posle sedam sezona, teniskom klubu zbog svih šest mogućih titula, ženskom vaterpolo klubu za šest trofeja u prvoj godini za zvezdinim grbom i odbojkaškom klubu "za tri trofeja najbolje generacije u istoriji".

Nagradu za životno delo dobili su Aleksandar Škanata i Zoran Čivija Kovačić.


Svečanosti povodom 70. godina Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić" prisustvovali su predstavnici svih sportskih klubova, brojni sportisti i prijatelji kluba, a sala Medija centra na stadionu je bila premala da primi sve goste.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 04.03.2015
17:54

Dejan Radonjić, Slobodan Klipa, Vojislav Stojanović i KK Crvena zvezda Telekom nisu članovi SD Crvena zvezda!