Udovičićev poziv studentima

Autor: Beta Beta
ponedeljak 13.10.2014.
01:06
Izvor: Beta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pozvao je studente u Kosovskoj Mitrovici da konkurišu za državne stipendije.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV
BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Povezane vesti

Konkurs za stipendiranje do 800 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova, čiji je osnivač Srbija, otvoren je do 14. novembra. Najuspešniji studenti će dobijati 30.000 dinara mesečno, za 10 nastavnih meseci koliko traje jedna akademska godina, navodi se u saopštenju.

"Želim da pozovem najbolje studente s Kosova da se prijave za državne stipendije. Trenutno je otvoren konkurs za stipendije za državne fakultete u Srbiji, za završne godine osnovnih akademskih i master studija. Najbolji imaju šansu da osvoje mesečnu državnu stipendiju od 30.000 dinara"
, rekao je Udovičić.

Kandidati mogu biti svi studenti sa prosečnom ocenom višom od 8.50, sa državnih fakulteta i univerziteta, koji su na završnim godinima osnovnih ili master akademskih studija.

Ministar omladine i sporta rekao je da današnjom posetom Kosovu država želi da pokaže da je uvek uz svoj narod. Sa studentima je razgovarao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Nakon Kosovske Mitrovice Udovičić i Đurić su u Zvečanu prisustvovali poslednjem danu Festivala sporta, gde su najboljim školarcima i srednjoškolcima podelili priznanja za ostvarene sportske rezlutate.

Ne propustite