Udovičić ponosan na osvajače medalja na Univerzijadi

Autor: Beta Beta
četvrtak 07.09.2017.
23:37
Izvor: Beta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je ponosan na osvajače medalja na Univerzijadi i naveo da su oni najlepši spoj buduće intelektualne elite, mladosti i sporta Srbije.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva omladine i sporta, Udovičić je primio osvajače medalja na nedavno završenoj 29. Univerzijadi na Tajvanu.

Zlatne medalje osvojili su atletičarka Amela Terzić na 1.500 metara, ženski tekvondo tim u borbama, tekvondistkinja Tijana Bogdanović u kategoriji do 53 kilograma i vaterpolisti.

"Veoma sam ponosan na naše zlatne univerzitetske šampione jer upravo oni su najlepši spoj buduće intelektualne elite ove zemlje, mladosti i sporta. Njihova predanost sportu i istovremeno završavanju fakulteta je dokaz da jedno ne isključuje drugo i to je poruka za sve mlade sportiste da je obrazovanje izuzetno važno i da ne smeju da odustaju ni na jednom polju. Prepoznajući zahtevnost sportskih obaveza i sa ciljem da naši sportisti budu i obrazovani, omogućili smo kroz saradnju sa Ministarstvom prosvete posebne uslove za studiranje naših sportista", rekao je Udovičić.

Ministar je naveo da je osvajanje četiri zlatne medalje sjajan uspeh za srpski univerzitetski sport i da je taj rezultat više od sportskog rezultata, jer predstavlja motivaciju i primer mladim ljudima da se napornim i predanim radom može do najboljih svetskih rezultata.

Udovičić je podsetio da je Beograd izabran za domaćina Evropskih studentskih igara koje će se održati u julu 2020. godine i rekao da su Igre mnogo više od sportskog takmičenja jer spajaju studente iz svih zemalja Evrope.

Ne propustite