Sportski četvrtak - Srbija bodri reprezentacije i klubove!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.07.2016.
11:50
Izvor: Sportske.net

Bogat sportski dan je pred nama pošto će osim fudbalskih klubova koji igraju u kvalifikacijama za Ligu Evrope na teren vaterpolisti i odbojkaši, a od sutra i teniseri.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Osim toga što je pred nama još jedan paklen dan po pitanju temperatura, četvrtak će biti paklen i po pitanju sportskih dešavanja jer ćemo danas biti u prilici da bodrimo reprezentativne selekcije ali i fudbalske klubove koji nastupaju u Evropi.

Pođimo od vaterpolista i međunarodnog turnira koji Vaterpolo savez Srbije ogranzuje u Boru u sklopu priprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Naredna tri dana rezervisana su duele najboljih selekcija sveta, a Srbija svoj prvi meč igra danas od 18.30 protiv reprezentacije Grčke.

Srbija
Foto: Beta

Protivnici "Delfina" u grupnoj fazi turnira biće još reprezentacije Francuske i Španije, dok će u Grupi B igrati selekcije Crne Gore, Italije, Brazila i Japana. Sve one koji su u mogućnosti savetujemo da odu u Bor i isprate ovaj vaterpolo spektakl koji će našem nacionalnom timu poslužiti kao poslednja provera pred Igre u Riju.

Odbojkaška reprezentacija Srbije večeras igra prvu utakmicu "fajnal-siks" faze Svetske lige u kojoj brani srebro osvojeno prošle godine u Rio de Žaneiru. "Plavu četu" nažalost nećemo gledati na Olimpijskim igrama ali ćemo zato biti uz izabranike Nikole Grbića na završnom turniru Svetske lige u Krakovu.

Srbija
Foto: worldleague.2016.fivb.com

Srbija će večeras od 20.30 odmeriti snage sa domaćinom završnog turnira, selekcijom Poljske i ukoliko slavi sa 3:0 ili 3:1 obezbediće plasman u polufinale. Drugu utakmicu u grupi Srbija igra u petak od 17.30 protiv branioca trofeja Francuske.

Posle 60 godina od sutra će i stadion na Tašmajdanu biti poprište teniskog spektakla jer se na renoviranom objektu od petka do nedelje igraju mečevi četvrtfinala Dejvis Kupa između reprezentacija Srbije i Velike Britanije.

Tasmajdan
Foto: teniskisavez.com

Srpski teniseri ne mogu da računaju na pomoć dvojice najboljih igrača Novaka Đokovića i Viktora Troickog ali ni branilac "Salatare" neće nastupiti u najjačem sastavu jer Endi Marej stiže u Beograd kao posmatrač.

U petak su na programu prva dva meča u singlu, a program startuje od 16 časova. Drugog dana takmičenja (16. jul) od 16 časova se igra dubl meč, a trećeg dana (17. jul) na programu su još dva singla.

Nećemo zaboraviti ni klupski fudbal odnosno naše predstavnike u Ligi Evrope koje večeras očekuju prve utakmice drugog kola kvalifikacija u pomenutom takmičenju.

Liga Evrope
Foto: uefa.com

Vicešampion Srbije od 20.15 na domaćem terenu igra protiv poljskog Zaglebja, a Vojvodina 15 minuta ranije počinje svoj meč na "Karađorđu" protiv malo poznate ekipe Konahs Nomads iz Velsa.

Čukarički svoj duel sa mađarskim Videotonom počinje u 20.30. "Brađni" su u prvoj utakmici gosti i meč se igra na "Pančo Areni" u Felčutu.

Direktni prenosi pomenutih sportskih događaja:

18.30
Srbija - Grčka (RTS 2)

20.50
Partizan - Zaglebje (RTS 1)

20.30
Poljska - Srbija (RTS 2, Arena Sport 1)

20.00
Vojvodina - Konahs Nomads (RTV 1)

Ne propustite