Ludi jun završen, hoćemo opet!

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.07.2015.
10:48
Izvor: Sportske.net

Mesec za nama ostaje upisan kao vreme istorijskih podviga naših sportista širom sveta. Sada, kada je zlatni jun završen, prilika je da napravimo i kraću retrospektivu onoga što nas je oduševljavalo u tom periodu.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Prva polovina juna meseca bila je svojevrsno zatišje pred ''eksploziju'' radosti i oduševljenja koje su nam priuštili naši najbolji sportisti do kraja meseca.

Uvertiru za sve one nezaboravne događaje napravili su naši najbolji rukometaši. Koji su u dramatičnom gostovanju protiv Crne Gore, uspeli da izbore odlučujući remi, kojim su obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo.

Tih dana, naši mladi fudbaleri počeli su da najavljuju uzlet ka neslućenim visinama. Na Svetskom prvensvu za igrače do 20 godina, startovali su minimalnim porazom od Urugvaja (0-1), ali im niko ništa nije mogao da zamri, jer su igrom na terenu pokazali da imaju kvalitet koji prosto mora doći do izražaja.

Onda su usledile pobede nad Malijem i Meksikom, za plasman u osminu finala, a potom i one četiri nezaboravne drame sa srećnim krajem, od osmine finala i duela sa Mađarskom, do finala i trijumfa nad Brazilcima od 2-1, golom Nemanje Maksimovića u 118. minutu.

Srbija je prvak sveta u fudbalu!

srbija orlici

Da li je iko mogao i da zamisli ovakve naslove u novinama pred početak prvenstva? Ali, Paunovićevi ''Orlići'' su nam 20. juna priredili i to, ogromno zadovoljstvo, za istoriju, za sva vremena!

Dok smo svi bili u euforiji zbog fudbala, iz Bakua su nam, sa Evropskih olimpijskih igara, stizale brojne vesti o uspesima i osvojenim medaljama naših sportista, od srrelaca, kajakaša, tekvondista, do vaterpolista (igrači do 17 godina), koji su 21. juna savladali Španiju u finalu i osvojili titulu.

Pet dana kasnije, veliki uspeh ostvarili su i naši odbojkaši, koji su izborili plasman na završni turnir Svetske lige, a onda nezaboravni Vidovdan...

Naše najbolje košarkašice igrale su finale Evropskog prvenstva, gde su u borbi za titulu savladale Francusku sa 76-68 i ostvarile istorijski uspeh za našu žensku košarku. Najveći u istoriji!

kosarkasice srbija

Istovremeno, u Bergamu se igralo finale vaterpolo Svetske lige, u kome su reprezentativci Srbije savladali Hrvatsku i osvojili deveti trofej u ovom takmičenju!

Istog dana i naš najbolji automobilista Dušan Borković trijumfovao je na trci ETCC šampionata u Francuskoj...

Umeli smo one najveće uspehe i da proslavimo na pravi način, na starom mestu, na platou ispred Skupštine Beograda, gde ćemo se ponovo videti već sutra, kada naša košarkaška reprezentacija iz 1995. godine obeležava 20 godina od početka svoje vladavine evropskom košarkom.

Nastaviće se...

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zo
Wednesday, 01.07.2015
12:29

Zasto vaterpolisti nisu docekani na balkonu

avatar
SabeRRider
Wednesday, 01.07.2015
16:43

Zato sto je to bio minoran rezultat za njihove standarde. :)

avatar
Dr Pavlovic
Wednesday, 01.07.2015
11:25

Fantastican mesec, samo jos jedan trofej je falio da upotpunimo dominaciju . To je Rolan Garos, veliki zal ostaje za ovim porazom Nola od Vavrinke

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 01.07.2015
11:18

Лети преко небеских висина, крила су јој Морава и Дрина -СРБИЈА-