Humani Jovan Simić u novoj akciji - Podrška sportista već stiže!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.04.2015.
15:35
Izvor: Sportske.net

Sigurno se sećate sjajnog momka koji je pokrenuo naše brojne sportiste i klubove da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za lečenje male Nađe Novaković. Sada je u novoj misiji, ponovo uz podršku sportista.

Facebook: Pomozimo Nadji
Facebook: Pomozimo Nadji

Povezane vesti

Naravno, u pitanju je Jovan Simić, koji je aprila prošle godine organizovao aukcije dresova naših proslavljenih sportista, a sav prihod od njihove prodaje bio je namenjen lečenju male Nađe, za transplantaciju koštane srži usled retke i teške bolesti matičnih ćelija.

Šta se desilo posle toga?

Kao i obično u Srbiji, često se i u najlepšim pričama pojavi nešto što bi pokvarilo ceo utisak. U Jovanovom slučaju, radi se o otkazu koji mu je uručen jer njegov tadašnji poslodavac nije imao dovoljno razumevanja za njegovu ljudskost i humanost.

Ali, Jovana to nije pokolebalo! On i dalje želi da pomaže ljudima, onima kojima je pomoć neophodna.

Ovog proleća je pokrenuo novu akciju, za pomoć osnovnoj školi ''Radivoj Popović'' za decu sa posebnim potrebama
.

Ponovo je kontaktirao naše sportiste i oni se već odazivaju, što takođe može samo da raduje.

Naravno, nova Jovanova akcija ima veliki odjek i na društvenim mrežama, mnogi su sa oduševljenjem prihvatili i ovu njegovu inicijativu.

''Događaj sam zamislio tako da bude kao na pijaci, da sportisti lično prodaju svoje stvari i da ljudi imaju direktnu komunikaciju sa njima, kao i da to bude jedno sjajno nedeljno popodne u kojem bismo mogli svi da se družimo, slikamo, pričamo, pomognemo i dostignemo svoj cilj'', izjavio je Jovan, a prenosi B92.

Ne propustite