Godina za ponos - Svi uspesi srpskih sportista na jednom mestu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 23.12.2015.
10:40
Izvor: Sportske.net

Godinu na izmaku obeležili su vrhunski uspesi srpskih sportista, a posebno su nas obradovale titule ostvarene u ekipnim sportovima. Kada bi svi trofeiji i medalje bili svrstani u jedan video evo kako bi on izgledao.

Beta/Aniko Kovacs/MTI via AP
Beta/Aniko Kovacs/MTI via AP

Povezane vesti

Olimpijski komitet Srbije nagradio je najbolje sportiste naše zemlje na svečanosti održanoj prethodnog četvrtka u Domu Narodne Skupštine.

Za najboljeg sportistu u 2015. godini proglašen je Novak Đoković, koji je u godini na izmaku dominirao svetskim tenisom. On je šesti put proglašen za sportistu godine u izboru OKS.

Najbolja sportistkinja je državna rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović, koja je ove godine osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu i bronzu na Svetskom prvenstvu.

Za najboljeg trenera nagradu je dobio selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, koji je ove godine predvodio ekipu do zlata na Svetskom prvenstvu i u Svetskoj ligi, koje je donelo plasman na Olimpijske igre.

Za najbolju mušku ekipu proglašena je vaterpolo reprezentacija Srbije i za 22 godine koliko se dodeljuje trofej OKS to je 11. put da ga osvaja vaterpolo tim!

Najbolja ženska ekipa je košarkaška reprezentacija Srbije, osvajač Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Rumuniji ovog leta.

Trofej za najboljeg mladog sportistu dobila je tekvondistkinja Tijana Bogdanović. Nagradu za najboljeg spotistu Evropskih olimpijskih igara dobio je strelac Damir Mikec, koji je osvojio dve zlatne medalje na tom takmičenju, a najbolje sportistkinje su kajakašice Milica Starović i Dalma Bendek Ružičić osvajanjem zlata u K2 500 metara.

Svi uspesi koje su srpski sportisti zabeležili u 2015. godini svrstani su u jedan video koji traje 404 sekunde.

404 sekunde ponosa!

Prisetimo se svih uspeha naših sportista u 2015. 404 sekunde ponosa!

Posted by Olimpijski komitet Srbije on уторак 22. децембар 2015.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
John Cena
Wednesday, 23.12.2015
14:35

S obzirom koliko smo mala zemlja, mi belezimo najbolje rezultate u svetu racunajuci sve sportove

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 23.12.2015
12:09
avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Wednesday, 23.12.2015
11:56

Ja bez obzira na to da smo osvojili cetvrto mesto na euro basketu,ali tvrdim da smo druga najbolja 2 reprezentacija na svetu!!!