PL fantazi - Zaboravite derbi Mančestera!

Autor: Boris Jovanović
petak 23.10.2015.
13:25
Izvor: Sportske.net

Da probamo bez njih, jer sam Bog zna šta će se desiti između crvenih i plavih. Jeste li razmišljali o timu za ovu nedelju?

BETA/AP Photo/Frank Augstein
BETA/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Stiže majka svih fantazija, Premijer liga, čisto da se neki od nas oporave od sloma Lige šampiona.

Osim što je moj Juventus bio negledljiv u sredu uveče, fantazi tim je prošao neslavno, a Ibra i Kavani gotovo da nisu videli izbliza kako izgleda Kejlor Navas.

Kostarikanca ne možete da uzmete na PL fantaziju, mada je letos čekao avion za Mančester na madridskom "Barakasu". Na kraju se uplakan vratio kući, ostao u Realu, a De Hea nije otišao u suprotnom pravcu.

De Heu (7.80) možete da uzmete ove nedelje, ali ne bih vam savetovao, ako pogledate formu Sitija u poslednje vreme u Premijer ligi.

Britain Soccer Premier League

Moj pik za vas je Džon Radi (7.20) golman "Kanarinaca". Norič dočekuje VBA koji je u gostima dao samo dva gola, i mada nas očekuje napet meč, Toni Pjulis će igrati na gol manje. Doduše, moj golman za ovu nedelju je kapitulirao 20 puta, što nije neka preporuka, ali za vikend se čini kao dobar izbor.

Ostali?

Gomeš (7.40) golman Votforda bi mogao da bude dobar izbor protiv Stouka, s obzirom da neće to lako ići za "Grnčare" protiv gostiju na "Britaniji". Brazilski golman je uvek dobra opcija, njegov tim prima malo golova, u proseku donosi 5.47 poena po meču.

Za odbranu imam Amavija (8.60) iz Aston Vile, delom zbog osećaja da bi mogao da bude opasan protiv Svonsija u prekidu, delom i što očekujem da nastavi sa dobrim partijama, jer ne bez razloga u još jednoj lošoj sezoni Vile donosi 8.20 poena po meču.

Romania Soccer Europa League

Dodaću i Virdžila Van Dajka (8.60) iz Sautemptona koji od kada je stigao iz Seltika u finišu prelaznog roka predstavlja konstantu. Nisam veliki fan ni Klopa, ni Liverpulove odbrane, pogotovo kada su prekidi u pitanju. Sautempton bi mogao upravo posle kornera da napravi dosta štete Redsima na "Enfildu", pa mi se čini da je Holanđanin pravi pik.

I Tobi Alderveireld (8.60) ima istu cenu kao i prethodna dva štopera. Ovde sam se vodio jednostavnom logikom, Totenhem teško prima golove, Burnmaut je bez najboljeg napadača, ne bez razloga "Pevci" su uspeli da na mečevima protiv rivala sličnog kvaliteta sačuvaju mrežu. Možete da probate i sa Vertongenom (8.60), ali mene osećaj vuče ka bivšem fudbaleru Atletika.

Moram malo i da štedim, zatvoriću odbranu sa O'Šiom (7.40) jer ponovo idem na Alardajsovu sposobnost da zaključa odbranu. Sanderlend igra derbi protiv Njukasla, i jedni i drugi su očajni, ali su "Crne mačke" redovno prethodnih godina dva kola pred derbi severa smenjivale trenera i dobijale komšije. Verovatno ćemo gledati tuču sa malo golova, defanzivci bi mogli da budu u glavnim ulogama.

Od ostalih defanzivaca, ako imate novac briljira Beljerin (9.40) iz Arsenala, dok je Doson (8.60) iz VBA igrač koji donosi dosta poena.

Britain Soccer Premier League

Što se veznog reda tiče, krenuću od Mareza (10.60) koji je bio na klupi u prošlom kolu, ali je ušao na vreme da inspiriše sa Vardijem povratak "Lisica" protiv Sejntsa. U duelu Lestera i Palasa je moguć vatromet, oba tima igraju sjajan fudbal, pa bi ovaj Alžirac mogao da bude jedna od centralnih figura kola. Doduše, očekivao sam da je malo jeftiniji, ali nikome nije promaklo kakva nas utakmica čeka u Lestoru.

Pridodaću Nejtana Redmonda (8.20) iz Noriča koji će realno biti najveća opasnost po gol VBA. On igra u velikoj formi, donosi prosečno 6.6 poena po meču, dao je četiri gola, stalno je u završnici, čini se da je potcenjen u proceni, pa da to iskoristimo.

Ponovo razmišljam o Zahi (7.60), možete i Bolasija (7.60) iz Kristal Palasa. Nisam siguran da li da je to dobra ideja jer je to riskantno, ali čini mi se da bismo zaista mogli da vidimo uzbudljiv meč jer i Lester i Palas nemaju šta da izgube, sigurno je već sada jasno da nijednog trenutka neće strepeti i da mogu da se opuste i igraju fudbal.

Kao skuplje opcije predlažem vam Ozila (11.20) koji počinje da podseća na dane iz Reala.

Britain Soccer Premier League

Na kraju, zatvoriću vezni red sa Monterom (7.80) iz Svonsija, ponovo osećaj, čini se da je dobar pik za uložena sredstva.

Mogao bi možda da proigra i Gulfi Sigurdson (7.80) iz Svonsija, a Lanzini (7.60) iz Vest Hema je takođe jeftina kupovina, mada igra protiv Čelsija i Vest Hemu neće biti lako u londonskom derbiju.

Britain Soccer Premier League

Na kraju, napad, ostala su mi 25 miliona, očekujem da proradi Hari Kejn (9.60), spreman sam da ga uparim sa Dijegom Koštom (11.20) koji bi takođe mogao da predstavlja napast za odbranu Vest Hema koja teško ume da odigra meč na 0:0, što bi verovatno Bilić želeo.

Od jeftinijih igrača, razmislite o Mbokaniju (7.60) iz Noriča, Krkiću (7.80) iz Stouka, Sakou (8.40) iz Vest Hema.

Primetićete da nisam želeo da mešam igrače Sitija i Junajteda u ovom timu, pošto nemam ideju šta bi moglo da se desi u derbiju Mančestera.

Moj tim:

Radi,
Amavi, Van Dajk, Alderveireld, O'Ši,
Marez, Redmond, Ozil (kapiten), Montero
Kejn, Dijego Košta.


Fantazi Premijer ligu možete igrati ovde, a pravila pročitajte ovde. Imate i kao novinu, statistiku ovde.

Prijavite se i krenite po nagrade.

Napomenimo da pravo učešća imaju STARIJI OD 18 GODINA, a igra se pod okriljem sportske kladionice "Soccer"..

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toti 10
Friday, 23.10.2015
16:04

Ceh, Kolarov, Belerin, Fonte, Can, Paje, Marez, Sancez, De Brujne, Vardi, Pele.