PL fantazi - Vikend bez zvezda!

Autor: Boris Jovanović
petak 30.10.2015.
15:19
Izvor: Sportske.net

Tim za novo kolo Premijer lige? Da izbegnemo velike zvezde i ravnomerno rasporedimo novac.

Beta/AP Photo/PA, Nick Potts
Beta/AP Photo/PA, Nick Potts

Povezane vesti

Novo kolo, juče smo pričali o skupim igračima koji ne moraju automatski da znače da ste dobro izabrali. O tome možete čitati ovde.

Poveden tim razmišljanjima o timu poći ću od toga da ekipa bude ujednačena, bez velikih zvezda. Ne kažem da je to dobitna taktika, ali ako se pogodi kolo, možda se isplati.

Da krenem od golmana, pratiću formu Kaspera Šmajhela (7.40), Lester gostuje VBA koji nije tim sposoban da postigne puno golova, pa iako su Ranijerijeve "Lisice" ekipa koja igra otvoreno, u prošlom kolu su sačuvali mrežu.

Popularan izbor ovog vikenda biće Tim Hauard (7.80) golman Evertona, jer Alardajsovi timovi teško daju golove na strani, pa bi Everton mogao da sačuva mrežu na "Gudisonu.

Britain Soccer Premier League

Mnogi će ići na Džeka Batlenda (7.60) iz Stouka koji donosi solidan broj poena, iako je jeftiniji od Harta (8.40) i De Hee (8.00).

Dosta menadžera će se odlučiti za Ljorisa (7.80) čiji Totenhem igra kod kuće protiv Aston Vile, ali gosti iz Birmingema su, doduše pod bivšim trenerom Šervudom više golova davali van "Vila Parka".

U odbrani ću krenuti od Šejmusa Kolemana (8.40) koji ima sjajnu statistiku u ofanzivi i vredan je sakupljač poena. Uz njega, još jedan ofanzivni bez zavređuje pažnju, u pitanju je Kajl Voker (8.80) iz Totenhema, igrač koji najviše puta stiže u kazneni prostor, a odličan je i u defanzivnim zadacima.

Britain Soccer Premier League

Ovoj dvojici ću dodati Arona Kresvela (8.20) iz Vest Hema. Iako "Čekićari" nisu sačuvali svoju mrežu još od petog kola, Votford nije baš tim koji će se nadigravati, a nikada ne treba potceniti sposobnost ovog Bilićevog štopera da bude "smrtonosan" iz prekida. On, zanimljivo ima tri asistencije do sada.

Zatvoriću odbranu sa Džefrijem Šlupom (7.60) iz Lestera koji je nominalno defanzivac, ali ga Ranijeri koristi u ofanzivnijim ulogama. Ovo jeste riskantno jer je u pitanju momak koji popunjava rupe, ali dao je gol i ima najviše šuteva u okvir gola od svih odbrambenih igrača Lestera.

Ako hoćete skuplje, Kolarov (9.80) se oporavio, mašina je za poene. Daril Janmat (8.20) će biti veoma ofanzivan protiv Stouka, Virdžil Van Dajk (9.00) je uvek opasnost za protivnički gol, malo mu je nedostajalo da zatrese mrežu protiv Redsa na "Enfildu".

Probaću da vezni red oformim oko Rosa Barklija (10.20), forma mu raste, Everton bi trebalo da dobije utakmicu, sjajni vezista ima po 3 gola i asistencije, u proseku nosi blizu 9 poena.

Britain Soccer Premier League

Dodaću našeg Tadića (10.20), on je igrač koji nosi najveći broj poena u veznom redu Sautemptona. Nekadašnji kapiten Vojvodine je postigao dva gola, ima isto toliko asistencija, Sautempton je favorit protiv Burnmauta koji igra ofanzivno, pa će biti prostora za Srbina.

Uzeću i Fernandinja (9.40), o njemu sam pričao juče, jeftiniji je od Jaje Turea, a donosi više poena.  Brazilac je dao 2 gola, ima asistenciju, ali su mu defanzivne karakteristike sjajne, ima 29 uklizavanja, valjda koliko svi ostali vezisti zajedno. Takođe nadmoćno vodi u presečenim napadima i izbačenim loptama.

Neću da propustim ni Mareza (10.40), malo ga je Ranijeri odmorio, njegova brzina i asistencije ne dolaze u pitanje, makar rival bio i tvrdi VBA. U proseku Alžirac donosi 10 poena i jedan je od najboljih igrača lige u dosadašnjem toku šampionata.

Ako imate novca forsirajte Pajeta (11.20) čovek u dosadašnjih deset utakmica samo u dve nije asistirao ili postigao gol.

Almen Abdi (7.80) je jeftinija opcija, donosi blizu 5.5 poena po meču, a možda i da razmislite o Kabajeu (10.00) koji izvodi sve prekide i mada Kristal Palas igra protiv Junajteda mogao bi da vam donese dosta poena.

Britain Soccer Premier League

U napadu, Žiru (9.20), sigurno će igrati od početka i Lukaku (10.20) koji je kod mene konstanta.

Jeftinije opcije su Glen Marej (7.40) koji daje golove za Burnmaut iako tim gubi, prva je opcija posle povrede Kaluma Vilsona, kao i Nejsmit (7.80) iz Evertona koji je dao već dva gola, iako je recimo igrao nešto manje od Arune Konea (8.00).

Vilfred Boni (9.60)
će nastaviti da predvodi napad Sitija, ali kakve sam ja sreće sa "Građanima", verovatno, ako ga uzmem, povrediće se i umesto njega će ući Keleči Iheanačo (8.00) i dati tri gola.

I dalje je relativno visoka cena Ajose Pereza (8.20) iz Njukasla, čeka se da Španac zaigra, ali recimo on i dalje donosi više poena od Mitra (7.60) i Papisa Sisea (7.40) u Njukaslu.

U toj utakmici izmeđi "Svraka" i "Grnčara" obratite pažnju na Arnautovića (8.00), jeste nepredvidiv, ali u poslednje vreme igra dobro.

Jasno, Hari Kejn (10.00) je opcija, dok Mauro Zarate (7.80) deluje potcenjeno, iako je dao 2 gola i u poslednje vreme je standardan.

Dakle, moj tim je:

Šmajhel
Kolman, Voker, Kresvel, Šlup,
Barkli, Marez, Tadić, Fernando.
Žiru, Lukaku.

Ekipu će predvoditi Barkli kao kapiten Čujemo se kada se završi, da saberemo utiske.

Fantazi Premijer ligu možete igrati ovde, a pravila pročitajte ovde. Imate i kao pomoć, statistiku ovde.

Prijavite se i krenite po nagrade.

Napomenimo da pravo učešća imaju STARIJI OD 18 GODINA, a igra se pod okriljem sportske kladionice "Soccer"..

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maher77
Friday, 30.10.2015
17:42

s većinom toga se slažem,trebao si uzet bar jednog pravog stopera u obranu,a ne 4 beka(izbacit kresvela koji nije stoper vec bek i visok je 1.70 i tesko meze nesto poslje prekida,ubacit van dijka).batland je u zadnjem kolu iz dva suta primio dva gola tako da sam ga izbacio iako je do tada bio dobar.moj tim: nloris-bellerin,van dijk,rose-brady,cazorla,mahrez,de bruyne-giroud,vardy,pelle

avatar
Toti 10
Friday, 30.10.2015
16:52

Hauard, Janmat, Koleman, Blind, Kejhil, Jaja Ture, Sterling, De Brujn, Mane, Berahinjo, Marsijal.

avatar
joefcb
Friday, 30.10.2015
16:29

Koji je ovo fantasy? Znam za onaj oficijalni ali ovaj je drugaciji