PL fantazi - "Boksing dej", na terenu nema poklona!

Autor: Boris Jovanović
subota 26.12.2015.
10:41
Izvor: Sportske.net

Na sreću, engleska tradicija će učiniti da nam ne bude dosadno u praznične dane. Ludilo kreće u subotu, napravite tim!

BETA/AP Photo/Matt Dunham
BETA/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Znate li šta Englezi odgovaraju kad ih neko upita, zbog čega igraju za praznike?

"Naša stvar", odbruse, i zaista je tako, u logiku ne treba ulaziti jer je jasno da nedostatak zimske pauze utiče na timove, pogotovo u poslednja dva meseca sezone.

Ali, jednostavno je tako, njihova stvar, ali i naša, u smislu što se nećemo smoriti za praznike, tu je fudbal da ispuni dane.

U subotu, na dan kada se po kalendaru pape Grgura otvaraju pokloni ispod jelke, na terenima Premijer lige niko nikome neće poklanjati ništa, igra se redovno kolo, a obično se za "Božićno ludilo" iskristališu stvari u borbi za titulu, ali i opstanak.

Odužio sam, da krenemo sa onim što život znači u ovoj igri, izborom tima.

Odlučio sam se da vam za subotu ponudim nekoliko opcija za svaku poziciju kako bih vam olakšao posao. Da se pohvalim, ne ide mi loše, opet sam za prošli vikend bio među dobitnicima, pa obratite pažnju, izgleda da sam u formi.

Britain Soccer Premier League

Golmani

Logični izbori su svakako Hart (8.40) čiji Siti igra protiv trećeg najgoreg napada u ligi ili Ljoris (8.00) pošto ne verujem da će Totenhem dozvoliti iznenađenje protiv Noriča, bez obzira što su "Kanarinci" dobili Junajted. "Pevci" su izgubili prošli meč na "Vajt Hart Lejnu", rehabilitacija je usledila protiv Sejntsa, imaju treću najbolju odbranu u ligi, pa bi Francuz mogao da sačuva svoju mrežu.

Ima li nešto za hrabrije?

Ima, Lukaš Fabijanski (7.40) iz Svonsija, stiže VBA bez Rondona, Velšani ne igraju toliko loše koliko rezultati pokazuju, uz to, VBA baš teško daje golove na strani. Ovo jeste rizik, ali ne verujem da će biti puno golova, pa je Poljak kupovina koja bi se itekako mogla isplatiti.

Ako ne verujete Svonsiju, Henesi (7.60) iz Palasa je generalno potcenjen golman, mogao bi na jugu da sačuva svoju mrežu, ako Bornmaut ostane bez daha.

Britain Soccer Premier League

Odbrana

Biće interesantno videti kako će Čelsi reagovati na Hidinka, krećem od Zume (8.80) koji bi mogao da donese dosta poena. Votford je hit šampionata, ali čeka nas tvrd meč, Kike Flores će se braniti, bez obzira na rezultate, odnosno strašnu seriju pobeda vreme je da njegov tim bude zaustavljen. Krećem od pretpostavke da će Hidink biti oprezan, i da ni na ovom meču neće biti mnogo golova.

Pokušaću sa iznenađenjem, Pap Suare (8.20) iz Kristala Palasa obično prolazi nezapaženo, donosi oko 5 poena po meču, svakako da predstavlja pametnu kupovinu. Kao što ne verujem da će Votford pobeđivati, nisam siguran ni da će Bornmaut uspeti da probije odlični Kristal Palas, pa sam spreman da rizikujem sa levim bekom Kristal Palasa.

Rizikovaću sa Kolarovim (9.60), trebalo bi da igra protiv Sanderlenda. Ako Big Sem Alardajs parkira autobus, Srbin će kampovati na protivničkoj polovini. Njegove brojke su pale u odnosu na prvih 10 kola šampionata, ali ovo je moj osećaj, ne morate da ga sledite.

Odbranu ću da kompletiram sa Ešlijem Vilijamsom (8.00) koji u proseku donosi 5.66 poena po meču. Baš verujem Svonsiju, ako se duel sa Pjulisovim VBA završi prema mojim očekivanjima, on bi mogao da donese veliki broj bodova ove nedelje.

Imam za vas i jeftinije opcije, Aston Vila igra za nadu protiv Vest Hema koji je bez Pajea (11.20) zaboravio da postiže golove. Recimo, Alan Haton (7.40) bi mogao da vam se isplati, ili Leandro Bakuna (7.60) koji donosi više od pet bodova po meču.

Nisam baš veliki fan Arsenalove odbrane, recimo Beljerin (9.40) je neizvestan za Sautempton, pa bi (proverite to na dan meča) Debiši (7.60) mogao da bude zamena.

Neću da zaboravim Janmata (8.20) iz Njukasla, momka koji i pored slabih rezultata "Svraka" donosi najviše poena u njihovoj odbrani, 6.05.

mahrez

Vezni red

Ovde ću da se koncentrišem na utakmicu između Liverpula i Lestera. Niti su Redsi takvi favoriti kakvima su predstavljeni s obzirom na kvote, niti će vas rezonovanje "Lester mora da padne" uvesti u dobitak na kladionici. U životu jedino moraš da se rodiš i umreš, pa nemojte pribegavati tim jeftinim greškama.

Ono što može da se proba je dosta golova. Ovde je argumentacija jasna, oduševljenje Klopom je iščilelo (ko me čita na sportske.net zna da sam vam objasnio šta će se desiti posle smene Rodžersa). Ali, Nemac će tražiti od svog tima da igra fudbal, za Lester je to po defaultu.

Dakle, vezni igrači bi mogli da imaju mnogo prostora ako se meč otvori.

Kutinjo (10.20) bi mogao da iskoristi defanzivne slabosti "Lisica", a ne mogu da odolim da ne uzmem Mareza (10.60) poznavajući sporost i slabosti odbrane Redsa, čak i kada je Lovren povređen.

Moraću malo da prištedim sa veznim igračima, pa sam iskopao i dve jeftinije opcije.

Jedna je Janik Bolasi (8.60) koji jednostavno mora u tim posle herojstava prethodnih nedelja, druga Andre Aju (8.20) koji donosi u proseku 5.69 bodova, čini se da je potcenjen ove nedelje i to je prilika koju treba da iskoristite.

Šta su dobre kupoivine za male pare u veznom redu? Recimo Ki (7.60) iz Svonsija koji je igrao dobro protiv Vest Hema, pa Delofeu (8.00) iz Evertona koji takođe asistencijama donosi solidan broj bodova.

Pomenuću još Abdija (7.80) koji vam se obično isplatio ako ste me pratili od početka, a ako verujete Njukaslu koji bolje igra protiv jačih ekipa, Vajnaldum (8.40) je dobra kupovina, dok je potcenjen i dobri Musa Sisoko (8.00), to su igrači koji obično garantuju 5-6 bodova.

Britain Soccer Premier League

Napad

Za Aguera (13.60) nemam novca, hajde da se nadam da neće dati pet golova Sanderlendu, kao što je učinio protiv njihovog najvećeg rivala.

Idem obavezno na Harija Kejna (10.80) i na Gracijana Pelea (9.40). Ne verujem previše Arsenalu, Italijan bi mogao da bude ključ, nije ni preskup, 6.50 bodova u proseku nije nešto za napadača, ali opet u pomoć zovem osećaj.

Ostali napadači koji dolazu u obzir za manji novac?

Zarate (8.20) jer je odbrana Aston Vile ponekad kao švajcarski sir. Ako VBA da gol Velšanima, mogao bi to da učini Berahino (7.60), a na istoj utakmici Gomis (8.20) bi mogao da se vrati u onu seriju sa početka šampionata.

Okazaki iz Lestera (7.40) je odlično igrao protiv Evertona, možda mu se posreći u istom gradu, a Konor Vikam (7.80) iz Palasa je uvek opcija, mada se više isticao asistencijama nego golovima.

Moj tim:

Fabijanski,
Vilijams, Kolarov, Suare, Zuma,
Kutinjo, Marez, Bolasi, Aju,
Kejn (kapiten), Pele.


Primetili ste da nema igrača iz Stouka i Junajteda, odabrao sam igru bez meča od 12.45, ima i takmičenja na sajtu fantasynova.rs i sa ovom utakmicom.

Možete prijaviti više timova u više takmičenja, koristite i statistiku, vidimo se u nedelju sa rezultatima, tada ću vam i baciti rukavicu u lice na sasvim novi način za ponedeljak.

Ali, o tome više za vikend, vidimo se u fantaziju, čekam vas ovde.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toti 10
Friday, 25.12.2015
11:24

Batland, Kolarov, Beljerin, Aldervild, Barkli, Marez, Ozil, Dele Ali, Lukaku, Igalo, Vordi.