Klop je spreman, a vi za PL fantazi?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 16.10.2015.
14:18
Izvor: Sportske.net

Bogu hvala, čekanje je završeno, Nemac sutra debituje u prvom meču kola na klupi Liverpula. Nastavlja se i fantazi, nagrade su tu, još samo da pokažete znanje. Ovo bi trebalo da vam pomogne.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Juče smo pričali o onome što u klubovima zovu FIFA virusom dok prebrojavaju ranjene i umorne posle dvonedeljne pauze. O tome možete da čitate ovde, ako ste propustili, danas ćemo malo da pričamo o mogućnostima za ovu nedelju.

U prošlom kolu bio sam odličan 33. nedovoljno za nagradu, ali, koliko sam uspeo da vidim, pobednici su primenili dosta saveta, a odlučivale su nijanse.

Jedna je golman jer će svako znati da ove nedelje uzme recimo Harta (8.40) jer se očekuje da Burnmaut neće praviti prevelike probleme Sitiju, ili Čeha (8.00) jer Votford nije poznat kao napadačka ekipa, ali za to vam nisam ja potreban, znate i sami.

pantelimon

Sugerisao sam juče Eliota (7.40) koji je treći golman Njukasla, ali mu se otvorilo i braniće "Svrake" protiv Noriča. Problem je što se bojim Njukaslove odbrane, užasna je i ko zna možda je sutra kraj puta za Meklarena, tim pre što "Kanarinci" nisu naivni u gostima.

Probaću sa Pantelejmonom (7.20) iz Sanderlenda, "Crne Mačke" gostuju protiv VBA. Alardajs protiv Pjulisa obećava od "0 do 2", ne golova, već ulaska u šesnaesterac, pa bi Rumun mogao da bude isplativa kupovina.

Ostajem veran konzervativnom 3-5-2, ali i proceni sa početka sezone da bi Svonsi mogao da se bori za top 7. U ponedeljak uveče im dolazi Stouk koji veoma teško postiže golove i ovaj meč zaista deluje kao idealan da pokupite par igrača iz odbrane. Odlučio sam se za Fernandeza (7.80), Ešli Vilijams (8.20) je skuplji, mada je bolje rešenje.

Britain Soccer Premier League

Ipak ću da štedim, u tim mora Rahman Baba (7.80). Afrikanaca je, od kada je stigao, kao dobro čuvana tajna ruske armije, svi pričaju o njemu, malo ko ga je video na delu. Jasno, Bundesliga nije isto što i PL, ali s obzirom na Banetovu povredu, Asplikueta (9.00) deluje preskupo će desno, Baba levo. Kad smo kod Čelsijeve odbrane, Kurt Zuma (8.40) je najavljen u postavi, jedan će na klupu, skuplji Teri (8.80) ili Kejhil (8.40), pa budite oprezni sa izborom Čelsijevih štopera.

Sa Arsenalom nikako niste sigurni, ali ako Igalo (8.20) ne da gol za Votford, neće ga niko dati. Od odbrane "Gunera", Belerin (9.20) se nameće kao igrač u formi, može da donese dosta u ofanzivi, ali je skup za moje planove. Odlučio sam se za Gabrijela (8.40), ako Venger sačuva mrežu protiv tima koji deli poslednje mesto po efikasnosti, biće bodova.

Ostali?

Kao što neće puno primiti, Sanderlend ne bi trebalo mnogo da naškodi Pjulisu u napadu, pa Doson (8.60) iz VBA predstavlja skuplje rešenje.

Što se Sitija tiče, zna se da se ne zna ništa u odbrani. Videćemo hoće li se oporaviti Kolarov (9.60), Sanja (9.40) će sigurno igrati, verovatno i Mangala (9.00), kao i kapiten Kompani (9.80). Ali, Siti ima tešku utakmicu sa Seviljom u Ligi šampiona, možda Pelegrini nekoga odmori, pa razmotrite Demikelisa (8.20).

Kičma mog tima je vezni red, nije lako izabrati petoricu, tim pre što treba ostaviti dovoljno novca za dvojicu napadača koji će bilo šta garantovati. Ove nedelje nema Aguera, pa se i na golgeterima na neki način može štedeti.

Britain Soccer Premier League

Da krenem od De Brujna (11.60) koga jednostavno moram da stavim u tim. Razlog je povreda Davida Silve, sigurno će ga Pelegrini gurnuti bliže golu, to bi moglo da bude veoma isplativo. Novajlije sa juga Engleske baš i nisu tim koji bi se samo branio, imaju problema i sa povredama u poslednjoj liniji, pa će pojačanje iz Volfsburga sigurno biti najopasniji po gol.

Okslejda Čembrlena (7.80) uzimam po defaultu, njegova pluća i brzina bi mogli da naškode Votfordu, kako stoje stvari poćeće jer bi Venger pred Bajern mogao da odmori Tea Volkota (9.80), a verovatno će i Aleksis Sančez (11.80) zbog kasnog povratka iz Južne Amerike predahnuti.

Opet idem na Manea (8.60), isplatio se protiv Čelsija, sada imaju lakšeg protivnika u Lesteru. Tabela naravno ne govori u prilog ovoj konstataciji, ali odbrana "Lisica" je prilično porozna, pa bi fudbaler Sautemptona mogao da donese dosta poena. Tadić (10.40) je preskup.

Da se pozabavim malo utakmicom između Kristal Palasa i Vest Hema. To bi mogao da bude subotnji vatromet u Premijer ligi, niti Palas vodi puno računa o odbrani, niti Vest Hem može da igra na gol manje. I ponovo su Zaha (7.60) i Bolasi (7.40) potcenjeni kao i Mozes (7.60) na drugoj strani.

Ja ću ipak široko, Dimitrija Pajea (11.20), čoveka koji je rudnik bodova, bilo da asistira i daje golove. U godišnjem fantaziju sam ga uzeo na početku, malo je reći da sam ponosan na taj pik.

Australia Soccer Chelea FC Sydney FC

Zatvoriću sa Azarom (11.40), u fudbalu kad kažu da neko mora, obično greše, ali zaista je vreme da se probudi. Šervudova Vila je idealan protivnik za to i mada mi je ovaj izbor limitirao opcije u napadu, moram da ispoštujem Belgijanca. Ako ćete jeftinije iz Čelsija, Vilijan (9.00) je u strašnoj golgeterskoj seriji, Gjuzan (7.20), golman Vile bi morao da se moli da se ne suoči sa njegovim slobodnjakom.

Ipak, tražite jeftinije opcije?

Vord Prouvs (7.80) iz Sejntsa, MekKarti iz Evertona (7.60) koji ne gubi obično protiv Junajteda, Vajnaldum (7.80) iz Njukasla. Namestio je gol Mitru protiv Sitija, možda je to najava da bi taj tandem mogao da zablista? Ipak, skeptičan sam kad su "Svrake" u pitanju.

Na kraju, nisam baš sačuvao mnogo novca za napadače, ali nema se na šta ni potrošiti.

Britain Soccer Premier League

Rizikovaću sa Žiruom (8.60), razumno je da počne meč, odnosno da Venger odmori glavne igrače u špicu. Na kraju mi nije ostalo za Staridža (11.40) koji je neupitan u napadu Liverpula. Ako se Klop odluči za dvojicu napadača, posle povreda Ingsa i Bentekea, Oriđi (6.40) bi mogao da bude vizionarska kupovina.

Imam novca za Bonija (9.00), ali i Marsijala (9.60), no ne i poverenja.

Opet bi u obzir za manji novac mogao da dođe Ajose Perez (7.60) iz Njukasla koga će protiv Noriča gledati skauti Barselone. Mitrović (7.40) je otvorio konto, ali sa njim ne možete računati kao konstantom, i to iz razloga koji nemaju veze sa fudbalom.

Probaću sa Gomisom (9.00), mogao bi da bude ključ protiv Stouka, obratite pažnju na Kerola (6.60) jer je Bilić natuknuo da možda dobija šansu.

Gracijano Pele (10.40) će biti popularna kupovina ove nedelje, verovatno i Lukaku (10.20) iako igra protiv Junajteda.

Opet ja, vi sigurno tražite jeftinije za one formacije sa tri napadača?

Gejl (7.40), Marko Arnautović (7.60) su pametni izbori.

Oprez sa Rondonom (7.80) bio je sa Venecuelom, možda će ga Pjulis odmoriti, Berahinjo (7.80) je verovatniji pik iz VBA, protiv Alardajsovog autobusa.

Moj kapiten je De Brujne, i to bi bilo to:

Pantelejmon,
Fernandez, Baba, Gabrijel,
De Brujne (kap), Azar, Oks Čembrlen, Mane, Paje,
Žiru, Gomis.


Čujemo se sa utiscima.

Fantazi Premijer ligu možete igrati ovde, a pravila pročitajte ovde.

Prijavite se i krenite po nagrade.

Napomenimo da pravo učešća imaju STARIJI OD 18 GODINA, a igra se pod okriljem sportske kladionice "Soccer"..

Ne propustite

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BratCescFabregas#4
Saturday, 17.10.2015
09:37

Fabianski(MyHill), Sagna, Dawson, Soares, Williams(Dann, Targett), De Bruyne(C), Hazard, Mane, Sigurdsson(Cabaye, Eriksen, Ayew, Pedro, Puncheon), Pelle, Berahino. Ja sam napravio 5 timova i ovako sam muckao timove.

avatar
Toti 10
Saturday, 17.10.2015
01:54

U fantasy premijer ligi koja se igra tokom cele sezone imam u timu: Ceh, Viliams, Aspilikueta, Janmat, Azar, Marez, Barkli, Tadic, Gomis, Marsijal i Vardi. Na klupi su mi Kolarov zbog povrede, Darmian, Kabaj, Loris.

avatar
Lakii
Saturday, 17.10.2015
00:00

Hajde sad drzi ovaj tim, i svake nedelje napravi jednu izmenu. NIje fora svake nedelje potpuno novi tim da pravis.nnMoj tim je:nnDe GeanZouma-Sagna-SkrtelnEriksen-Mahrez-Coutinho-MatanNaismith-Martial-SturridgennU rezervama mi je Pedro, nisam bas siguran da ce biti u postavi startnoj zbog odlicne forme Williana.nSta mislite?

avatar
Volim nogomet
Friday, 16.10.2015
23:48

Wajnaldum i De Bruyne su odlični ,njih se teško izostavlja.

avatar
Realan tip
Friday, 16.10.2015
19:54

Pa ko pise ovaj clanak svaki vikend mijenja po pet igraca, nemamo toliko transfera i ne mijenjam kako hocu nego kako moram zbog povreda poslije reprezentativne pauze.

avatar
BratCescFabregas#4
Friday, 16.10.2015
23:25

Ne misli na pravi fantasy, nego na fantasynova.rs

avatar
Thierry Henry 14
Friday, 16.10.2015
17:42

Mislim da su ti rizicni Oks i Ziru, tesko da ce Venger odmarati igrace, i sam je izjavio da ce igrati sa najjacim sastavom.

avatar
nebule
Saturday, 17.10.2015
11:29

upravu si,tesko da ce menjati igrace,liga je ipak bitna,a oni jure prvo mesto..ne sme se rizikovati..

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Friday, 16.10.2015
17:10

Gomis Out Marsial In

avatar
Toti 10
Friday, 16.10.2015
15:39

De Gea, Viliams, Janmat, Darmian, Tadic, Azar, Marez, Barkli, Gomis, Marsial, Vardi. Kapiten Marsial.

avatar
Zvezda_aa_YNWA
Friday, 16.10.2015
15:13

Ja ne odustajem od svog godisnjeg tima !nMignoletnClyne,Kompany,KolarovnAyew,Tadic,Cabaye,HazardnPelle,Gomis,Lukaku

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 16.10.2015
14:51

Dok je Klop trenirao Dortmund i sa njima pravio cuda i osvajao titule,niko ga nije spominjaao,a sada otkad je dosao u Liverpul,svaka drugo vijest je o Klopu...Ali jednostavno je Premijer Liga marketinski najjaca iako su trenutno po kvalitetu daleko slabiji.

avatar
\'\'God\'\'
Friday, 16.10.2015
17:48

Nema govora o tome da ga niko nije pominjao.