Gomis otkrio - FM koristio da upozna Svonsi

Autor: Đorđe Đokić
sreda 27.08.2014.
21:36
Izvor: Sportske.net

Pojačanje Svonsija otkrio način na koji se pripremio za dolazak u novi klub. Napadač je ozbiljno izučavao istoriju novog kluba i karakteristike budućih saigrača, igrajući se.

Beta/AP Photo/Darren Hauck
Beta/AP Photo/Darren Hauck

Povezane vesti

Fudbal menadžer ne igraju samo navijači i zaljubljenici u fudbal, već i sami fudbaleri. Znali smo to i pre, bilo je slučajeva da su otkrivali koji klubovi im leže na srcu, ali novi fudbaler Svonsija je otkrio i da se FM koristi za upoznavanje sa novim klubom.

Gomis je ovog leta stigao u Svonsi. Dobro se uklopio, već je postigao i svoj prvi gol u novom dresu, a za klupski sajt je otkrio koliko mu je popularna igrica pomogla da sazna sve o svom novom klubu.

"Dosta igram Fudbal menadžer. Dok sam igrao za prethodni klub dosta smo putovali, pogotovo na Euro mečeve. Dok smo putovali koristio sam vreme da igram omiljenu igricu.

Igram Menadžera još od kad sam počeo da treniram fudbal, ali sad mi je prvi put stvarno pomogao. Saznao sam puno o Svonsiju. Mesecima sam igrao sa Svonsijem kako bih saznao što više o saigračima, o svakom od njih. Gledao sam naravno i video snimke, kako tim igra, ali igrica mi je pomogla da saznam puno o karakteristikama novih saigrača, njihovim godinama, atributima.

Saznao sam mnogo i o istoriji kluba. Mislim da je bitno kad dođete u neki klub da saznate sve o istoriji kluba, o rivalima, kao npr o Kardifu. Znam da je Monk bio bitan igrač u Svonsiju, da je pomogao klubu da stigne u elitu.

Znao sam da me Svonsi prati, pa sam i ja njih pratio i vrlo sam zadovoljan kvalitetom tima i veličinom kluba.
" - objasnio je Gomis.

Za sve ljubitelje Fudbal menadžera ovo nije ništa novo. Mi znamo koliko je FM realan i koliko se može naučiti igrajući ovu igru.

Ne propustite