FM17 EKSPERIMENT - Koga bi kupovali premijerligaši da su imali dodatnih 100 miliona?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.02.2017.
13:43
Izvor: Sportske.net

Zimska transfer pijaca zatvorena je pre nešto više od 12 časova u većem delu zapadne Evrope a danas su se pojavili rezultati jako zanimljivog eksperimenta.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Prethodne noći spuštena je zavesa na zimsku transfer pijacu u najjačim ligama Evrope, pa se u sredu uglavnom govori o tome kako je ko prošao u "šopingu".

Takozvanih "transfer bombi" nije bilo ali jeste mnogo interesantnih rokada, a posebnu pažnju svakako privlači poslovanje premijerligaša koji po pravilu najviše troše kada dođe red na kupovinu igrača.

Tim povodom portal "Squawka" napravio je zanimljiv eksperiment na popularnoj igrici "Football Menager 17" i otkrio koga bi premijerligaši angažovali u zimskom prelaznom roku da su imali dodatnih 100 miliona funti na raspolaganju.

Nas je najpre interesovalo da li je neki od klubova angažovao nekog srpskog fudbalera. Odgovor je razočaravajuć - nije!

Najviše igrača angažovao je Jirgen Klop, ali Liverpul i pored toga nije bio najveći trošadžija jer su više novca za pojačanja izdvojili Mančester Siti i Arsenal.

"Građani" su tokom ovog eksperimenta na "FM 17" potrošili 84 miliona funti na januarska pojačanja, ali su zaradili 18.5 miliona funti od prodaje igrača. Arsenal je utrošio 66 miliona funti na trojicu novih igrača, dok je Liverpul za šestoricu fudbalera izdvojio 60 miliona funti.

Koga su dovodili premijerligaši sa dodatnih 100 miliona funti na kontu?

"Virtuelni" Arsen Venger doveo je Adrijena Silvu iz Sportinga za 39 miliona funti, Pep Gvardiola je dobio Manola Gabijadinija iz Napolija za 35 miliona funti, dok je treći najskuplje plaćeni igrač bio Mikel San Hose za kojeg je Junajted platio Atletik Bilau 30 miliona funti.

Ukoliko se pitate koga je to na ovoj simulaciji izabrao Jirgen Klop, evo vam odgovora:

Liverpul FM 17

Čelsi je, recimo, angažovao Martina Montoju (Valensija) i Freda (Šahtjor), dok je Totenhem uložio 14.5 miliona funti u Marija Mandžukića (Juventus).

Ukoliko vas interesuje kompletan spisak igrača koje su engleski klubovi angažovali tokom ove simulacije zimskog prelaznog roka sa uvećanim budžetima rezultate možete pronaći OVDE!

Moramo priznati da je malo toga u dodiru sa realnošću ali bi nekim menadžerima dobro došli ovakvi saveti jer se neretko dogodi da njihovi izbori ne budu dovoljno dobri.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
fenjer
Wednesday, 01.02.2017
15:21

Ovo što su uradili, zapravo i nema nekog smisla. Bilo bi smisla da su pustili npr. 100 simulacija, pa bi mogli da izvuku neki prosek.

avatar
Wednesday, 01.02.2017
15:04

Procitas kako je simulaciaj dovodila i odmah vidis da bas i nemasmisla sta su dovodili.

avatar
Volem Vosu
Wednesday, 01.02.2017
15:28

A cesto je tako i u stvarnosti.