Fantazi - Verujete li Lesteru?

Autor: Boris Jovanović
subota 16.01.2016.
09:36
Izvor: Sportske.net

Subota i nedelja donose najveću utakmicu engleskog fudbala, ali prave vrednosti za fantazi tim leže u drugim utakmicama.

BETA/AP Photo/Scott Heppell
BETA/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Nema vremena za analize, novo kolo, nova šansa.

Drugim rečima, propisno sam se obrukao u utorak i sredu, nisam stigao ni do pedeset poena, pa je to, jasno, neugodna tema.

Takmičenje se nastavlja, subota, nedelja, ponedeljak, devet utakmica, duel koji otvara kolo, gostovanje Sanderlenda "Pevcima" je u rano popodne i ne ulazi u konkurenciju.

Pa, šta ćemo za vikend? Najveća utakmica engleskog fudbala je na programu, Liverpul protiv Junajteda, i jedni i drugi su pucali iz svih oružja u vanrednom kolu, postigli po tri boda i nisu pobedili, a opet to nije nikakva garancija da će biti efikasni i u nedelju.

Da krenemo sa predlozima.

Golman


Možda nije baš pametno pouzdati se u odbranu Lestera, ali ja ne mislim da je Vila bolji tim posle pobede nad Palasom. "Lisice" su ozbiljna ekipa, umeju da se brane, uprkos uvreženom mišljenju pa nije čudno što razmišljam o Šmajhelu (7.60). Sin slavnog oca ne donosi generalno mnogo poena, ali možda je ovo prilika da kupite po relativno niskoj ceni golmana koji bi mogao da napravi razliku.

Ako, pak, hoćete da kupujete provereno, toga ove nedelje nema. Čeh (8.40) je najskuplji, Arsenal gostuje Stouku koji će se braniti, ali to ne garantuje veliki broj golova, a Stekelenburg (7.60) koji je ideja dosta ljudi za ovu nedelju nije siguran. Naime, golman Sautemptona je lakše povređen, pa bi oporavljeni Forster (7.40) mogao na gol.

Golman Votforda, Gomeš (7.40) privlači pažnju, ako želite možete da čekate ponedeljak. Svonsi nije tim koji daje mnogo golova, ko zna možda gosti u Velsu sačuvaju mrežu.

Odbrana

Kolarov (9.00) se vraća u tim, sigurno da će biti ofanzivan protiv Palasa, mada mu brojke padaju u poslednje vreme, daleko je od forme iz prvog dela sezone.

Ako ga uzmem, moram da štedim na dvojici drugih iz odbrane. Razmišljao sam da dam šansu legendarnom Hutu (7.60) iz Lestera. Nemac ne donosi veliki broj bodova, ali je doneo pobedu "Lisicama" na "Vajt Hart Lejnu", ko zna, možda ponovo bude opasan pred protivničkim golom.

Zanimljiv je Tomkins (7.60) iz Vest Hema, generalno potcenjenim igračem koji može da donese solidan broj bodova, ako se bude isprsio ispred Mitra i ekipe na "Sent Džejms Parku".

Od još nekih potcenjenih tipova Katkart (7.40) iz Votforda je igrač od koga sam više očekivao ove sezone, ali ako pogledate statistiku, on je vredan sakupljač bodova i mogao bi da se isplati.

Vezni red

Ovu liniju tima ću da oformim oko De Brujnea (12.20), razumljivo je, kada pogledate statistiku Belgijanac mnogo bolje igra kod kuće, pa je možda duel sa Palasom šansa da nastavi tu seriju.

Moram da dodam i Mareza (10.80), odbrana Vile je spora, nepokretna, mogla bi da postane plen sjajnog Alžirca koji će možda morati većinu akcija da završava sam, neizvesno je da li će Vardi igrati.

Ovaj trio "fantastikus" ću da zatvorim sa Pajeom (11.20). Imao sam jaku dvojku na Vest Hem u utorak protiv Burnmauata, momak me je vratio iz mrtvih partijom u drugom poluvremenu kada je sam okrenuo rezultat. Očigledno da je povreda prošlost i rešio sam da ga ispoštujem na "Sent Džejms Parku".

Baš sam se istrošio sa ovim vezistima, moram da štedim, Stanislas (8.40) iz Burnmauta je dobro rešenje. Ofanzivno je potentan, Norič jeste tvrda ekipa, ali ako pogledate brojke ovog fudbalera on može često da bude napast za protivnički gol.

Na kraju ću vezni red da kompletiram sa Maneom (9.00) iz Sautemptona koji je zakopao ratne sekire sa Kumanom, a Holanđanin je potvrdio da će igrati protiv VBA.

Napad

Ostalo mi je nešto manje od 18 miliona za dvojicu napadača, jasno da za Aguera (13.20) nemam novca.

Moram da iskopam jeftinije igrače. Troja Dinija (8.40) imam na umu nedeljama, donosi oko 7 bodova u proseku, ali nikako nisam mogao da ga uklopim u tim. Ako pažnja bude usmerena ka Igalu (9.20), ko zna možda drugi napadač Votforda zablista.

Ostalo mi je novca za Firminja (8.60) opet bazirano na onome što je pokazao protiv Arsenala, ali i na onome kako izgleda Junajtedova odbrana u poslednje vreme.

Dakle

Šmajhel,
Kolarov, Katkart, Tomkins,
De Brujne (kap), Mane, Stanislas, Pajet, Marez
Dini, Firminjo.


Ovde možete da me nađete i da se okušate, konsultujte statistiku, iskoristite i neki od mojih saveta i u lov na nagrade.

Ako ste stariji od 18 godina, dođite da se igramo.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toti 10
Saturday, 16.01.2016
00:54

Batland, Kolarov, Aldervild, Beljerin, Paje, De Brujne, Marez, Ali, Ozil, Lukaku, Vardi, Igalo.