Fantazi Rio 2016 - Vreme odluke, poverenje najiskusnijima!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 14.08.2016.
13:08
Izvor: Sportske.net

Zavesa na grupnu fazu košarkaškog turnira u sklopu Olimpijskih igara biće spuštena utakmicama 5. kola tokom predstojeća dva dana. Kolo odluke nosi mnogo uzubuđenja i šansu da unovčite svoje znanje kroz "Fantasynova" turnire.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Od večeras pa sve do utorka ujutru na programu su utakmice 5. kola u okviru muškog košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Dvanaest reprezentacija ušlo je u borbu za eliminacionu fazu a teoretski gledano još uvek sve selekcije imaju šansu da se domognu plasmana u četvrtfinale.

Utakmice odluke trebalo bi da donesu mnogo uzbuđenja, pa svim ljubiteljima fantazija savetujemo da sastave svoje timove za 5. kola, prate dnevnu ponudu i uživaju u onome što sledi jer na poznavanju košarke mogu da zarade ozbiljan novac.

Praksa je da vas uoči svakog kola upoznamo sa parovima, napravimo analizu i damo savete ali i ponudimo tim koji bi možda mogao da vam donese zaradu. Dakle, da krenemo od utakmica u Grupi A koje su na programu večeras i u noći nedelja na ponedeljak.

GRUPA A

Sjedinjene Američke Države - Francuska (19.15)

Prva utakmica 5. kola igra se večeras u terminu od 19 časova i 15 minuta i predstavljaće okršaj dva sastava sačinjenih najvećim delom od igrača koji nastupaju u NBA ligi.

Utakmica SAD - Francuska neće odlučivati o pozicijama na tabeli osim ako "Trikolori" ne naprave čudo pa dobiju sa više od 20 razlike što bi ih u krugu sa Amerikancima i Australijancima stavilo u najbolji položaj.

Zbog toga treba očekivati utakmicu na veliki broj poena, nešto nalik na ono što gledamo u NBA ligi tokom većeg dela sezone, pa iz perspektive sastavljanja tima za fantazi treba juriti igrače koji će učinak graditi na osnovu postignutih poena.

Takvih pogotovu ima u reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država ali ni Francuzi ne zaostaju za olimpijskim šampionima. Uzmite u obzir da će selektori dve reprezentacije podeliti minutažu, posebno "Kouč Kej", pa onda dobro razmislite ko će završiti u vašem fantazi timu.

tompson durant

Ameriku je protiv Australije do pobede vodio Karmelo Entoni (7.00) sa 9 pogođenih trojki i indeksom 31 i on je uz Kevina Durenta (8.40) igrač koji bi mogao da donese veliki broj bodova u 5. kolu.

Savet je da kod Francuza idete na igrače koji imaju NBA iskustvo jer je centar "Orlova" Nikola Jokić pokazao koliko u duelima sa Amerikancima znači makar jedna sezona odigrana u najjačoj ligi na svetu.

U prvom redu mislimo na doskorašnji randem iz San Antonija Toni Parker (5.60) - Boris Dijao (5.00) ali ni najbolji igrač "Trikolora" u dosadašnjem toku Olimpijskih igara ne sme biti preskočen, posebno zbog toga što Nando De Kolo (6.60) takođe zna šta znači igrati u NBA ligi.

Australija - Venecuela (00.00)

Za ponoć je zakazan početak duela između Australije i Venecuele što je utakmica u koju "Kenguri" mogu da uđu opušteno, pogotovu ako Amerikanci savladaju Francuze ili "Trikolori" dobiju sa malom razlikom.

Venecuela u teoriji još uvek ima šanse za plasman u četvrtfinale pa šampiona Južne Amerike niko nema pravo da potcenjuje iako je Australija apsolutni favorit.

Ovde zamka može da bude to što će selektor Australije možda deliti minutažu što fantazerima potencijalno predstavlja problem ukoliko se odluče za igrače koji pružaju najviše.

Naš izbor bi svakako bio Endrju Bogut (5.60) koji je apsolutno najkorisniji igrač u selekciji Australije a centri Venecuele ne mogu da mu pariraju ni po visini, ni po kvalitetu.

Od artiljeraca sa spoljnih pozicija izdvajamo Petija Milsa (5.80) i Metjua Delavedovu (6.00) koji bi mogli da naprave razliku pa da se povuku na klupu.

Reprezentacija Venecuele nije materijal za sastavljanje fantazi tima, ali ako insistirate na nekom od igrača te selekcije onda bi izbor mogao da padne na najkorisnijeg Gregorija Ečenikea (4.20) ili Hosea Vargasa (3.40) koji je zablistao protiv Amerikanaca i Kineza ali je protiv Francuza otišao u minus.

Srbija - Kina (03.30)

Poslednja utakmica 5. kola u Grupi A biće najinteresantnija za ljubitelje košarke u Srbiji ali će ujedno biti dobar materijal za sastavljanje fantazi tima.

Srbija i Kina imaju samo jedan izbor jer samo pobednik može u eliminacionu fazu a iskustva iz prošlosti ukazuju na to da "Orlovi" nemaju pravo da potcene reprezentaciju najmnogoljudnije zemlje na svetu.

Identičan scenario imali smo pre 12 godina u Atini kada su nas Kinezi u poslednjem kolu savladali i izbacili sa Olimpijskih igara već u grupnoj fazi što znači da su nas ozbiljno zadužili iako tada Srbija nije nastupala na Igrama kao samostalna zemlja.

Oni sa nešto boljim sećanjem znaju da nas je u Atini "razbio" Ming Jao sa 27 poena i 13 skokova, a ovoga puta najveća pretnja za Srbiju će biti krilni centar reprezentacije Kine Đanlian Ji (5.20) koji bi mogao da bude opcija za vaš fantazi tim.

Bogdan Bogdanovic

Nije sporno da Srbija ima veći individualni kvalitet od Kine ali će noćas igrati zajedništvo pa je teško proceniti ko bi u takvoj situaciji mogao da iskoči.

Bogdan Bogdanović (6.00) je prethodne dve utakmice rešavao šutevima u poslednjoj sekundi i nije bio uspešan, pa bi baš košarkaš Fenerbahčea mogao da bude šuterski raspoložen protiv Kineza.

Sa stanovišta fantazija naši centri predstavljaju najzahvalniju kupovinu jer posle četiri utakmice imaju prosek od 19.25 i 14.75 indeksiranih poena.

GRUPA B

Nigerija - Brazil (19.15)

Šampion Afrike napravio je prvorazredno iznenađenje u prethodnom kolu savladavši Hrvatsku pa je došao u poziciju da u duelu sa domaćinom turnira juri plasman u četvrtfinale.

Ukoliko Nigerija priredi još jedno iznenađenje, u šta ne verujemo, a Litvanci dobiju Hrvate, eto šampiona Afrike u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Teoretske šanse postoje, realnost je nešto drugo i zbog toga ne treba očekivati da Nigerijci ponovo krene šut kao u duelu sa Hrvatima, posebno kada budu pod pritiskom domaće publike.

Zbog toga vam savetujemo da se držite proverenih opcija poput Marselinja Uertasa (4.60) koji nije bio na svom nivou protiv Argentine ili centra Nene Ilarija (5.00) koji se konačno probudio u prethodnom meču.

Španija - Argentina (00.00)

Druga utakmica u Grupi B biće prava poslastica u svakom smislu te reči, bez obzira da li posmatrate sa aspekta ljubitelja košarke ili nekog ko želi da profitira na učinku igrača ove dve selekcije kroz fantazi.

Argentina je dobila triler sa Brazilom ali se još jednom pokazalo da je jako "tanka" pod košem o čemu svedoči i učinak Nenea Ilarija. Ovoga puta "Gaučose" napadaju "krupne zveri" poput Pau Gasola (8.60) i Nikole Mirotića (6.40).

Pau Gasol

Više puta smo vam od početka turnira savetovali da u svoj fantazi tim uvrstite Fakunda Kampaca (4.60) koji je bio "faktor x" protiv Brazila, ali sada treba biti oprezan sa njim jer Španija ima način da ga zaustavi.

Kod "Gaučosa" jurite one iskusnije, oni bi mogli da budu prevaga u meču sa "Crvenom Furijom".

Litvanija - Hrvatska (03.30)

Vicešampion Evrope osramoćen je u subotu uveče zbog čega treba očekivati silovit odgovor Litvanaca. Centar Jonas Valančiunas (6.40) do sada nije igrao na očekivanom nivou ali bi protiv Mira Bilana i Darka Planinića mogao da pokaže šta znači NBA iskustvo.

Ukoliko se oslanjate na konstantu u igri onda Mantas Kalnietis (5.40) i Mindaugas Kuzminskas (5.40) treba da vam budu pred očima baš kao i Bojan Bogdanović (7.80) iz redova reprezentacije Hrvatske.

Evo kako izgleda naš izbor za kompletno peto kolo, ali ne zaboravite da u ponudi imate i dnevne turnire koji obuhvataju mečeve u okviru jedne grupe.

Tim Fantasy

Recimo da se u ponudi nalazi šest turnira na kojima možete da zaradite i do 150.000 dinara! Uslov za učešće je da ste stariji od 18 godina, a prijavljivanje možete obaviti OVDE!

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko
Sunday, 14.08.2016
14:18

Zar ne bi ako izgubimo od Kine a Venecuela izgubi od Australije opet bili 4?