Fantazi Rio 2016 - Pravimo tim oko argentinskih veterana

Autor: Boban Filipović
nedelja 07.08.2016.
12:46
Izvor: Sportske.net

Dan drugi, na programu su tri utakmice, nova prilika da dođete do nagrada kroz fantaziranje.

fiba
fiba

Povezane vesti

FantasyNova vam je za današnje mečeve obezbedila novih šest turnira sa rasponom uloga od 50 do 1000 dinara.

Nagrade su kao i uvek primamljive, a mi smo ponovo tu da vam sufliramo oko satavljanja ekipe. Imate dosta vremena da dobro razlislite, ostalo vam je više od šest sati fore da napravite tim.

Šta je danas na meniju u Riju?

Igra se prvo kolo grupe B, parovi su Brazil - Litvanija, Hrvatska - Španija i Nigerija - Argentina.

Deluje da su 'Gaučosi' najizraženiji favoriti, pa će okosnica ekipe biti iz njihovih redova.

Na pleja ćemo da stavimo Nikolasa Laprovitolu, njegova cena je prava bagatela (3.6), za mali novac može fino da se isplati jer poseduje odličan šut. Za direktnog rivala će imati bivšeg igrača Partizana Džoša Akojona koji je sve samo ne dobar defanzivac.

Od Argentinaca ćemo ispoštovati i večitog reprezentativca Luisa Skolu. Njegovu cenu (5.6) gledamo kao na poklon očekujemo da nabije 15-20 indeksnih poena. I Manu Đinobili je ispod proseka (6.2), pa je i as San Antonija 'must have' za danas.

Na trojici ćemo da eksperimentišemo, daćemo šansu Nigerijcu Majklu Gbinijeu, momku koga su Pistonsi ove godine pokupili sa drafta. Sa cenom (4.0) dovicfren indeks bi bio pun pogodak, nadamo se je to ostvarivo.

Štednja nam je ostavila mogućnost da "nabudžimo" reket, imamo dovoljno sredstava da u tim stavimo Pau Gasola (8.4) i Jonasa Valančijunasa (7.4), za koje pretpostavljamo da će biti glavne napadačke opcije svojih reprezentacija ne samo večeras, več tokom celog turnira.

Ostala su nam još dva mesta, za beka i za krilo, njih će zauzeti dva NBA igrača, obojica sa ovih prostora - Bojan Bogdanović (6.8) i Nikola Mirotić (6.6).

Dvoumili smo se između Mirotića i njegovog direktnog rivala Darija Šarića, Crnogorcu sa španskim pasošem smo dali prednost zbog osećaja da bi protiv Hrvatske mogao da se u njemu probudi duh srpskih predaka kao ekstra motiv, premda su i Šarići iz šibenskog pobrđa takođe do ne tako davno bili Srbi...

Možda smo se ogrešili o domaćina turnira, no svesno rizikujemo da vidimo na šta će ličiti njihova igra ber Varežaoa i Splitera.

fa fa

Karte smo vam otkirli, ako mislite da možete da napravite bolji tim prihvatite izazov. Jedini uslov je da ste punoletni.





Ne propustite