Fantazi Rio 2016 - Koga uzeti iz "Drim Tima" i iz kojeg?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.08.2016.
12:05
Izvor: Sportske.net

Knjiga je spala na poslednja dva slova a nema još mnogo vremena. Četiri reprezentacije odlučivaće o odličjima na Olimpijskim igrama a "fantasynova.rs" vam pruža mogućnost da sastavite svoj tim i zaradite tokom borbi za medalje.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Dvonedeljni košakaški turnir u konkurenciji muškaraca biće okončan utakmicama za zlatnu i bronzanu medalju, što će ujedno biti poslednja šansa da dobro zaradite na svom poznavanju košarke.

Pred vama je osam turnira na "fantasynova.rs" koja obuhvata mečeve za zlatnu  bronzanu medalju što ć vam olakšati izbor, mada bismo mi rekli da manji broj igrača predstavlja otežavajuću okolnost.

Bilo kako bilo, na vama je, kao i do sada, da sastavite svoj tim koji će vam doneti zaradu na jednom ili više turnira koji se nalae u ponudi.

Nećemo ni ovoga puta menjati uobičajenu praksu vezano za sastavljanje tima što bi i vama moglo da pomogne u donošenju odluka. Evo ko su igrači o kojima bi trebalo da razmišljate, a na kraju ćemo sastaviti tim koji sa kojim bismo mi pokušali da uzmemo novac.

Podsećanja radi, u opticaju vam se nalaze reprezentativci Španije, Australije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije, selekcija koje će se danas nadmetati za medalje.

Utakmica za bronzanu medalju:

AUSTRALIJA - ŠPANIJA (16.30)

Utakmica za olimpijsko zlato:
SRBIJA - SAD (20.45)

PLEJMEJKER - Ukoliko jurite plejmejkere od kojih zaista možete da očekujete veliki broj poena onda je sasvim dovoljno da pogledate statistiku i mnogo toga će vam se samo kazati.

Statistički gledano, najbolji prosečan indeks u dosadašnjem toku turnira među plejmejkerima koji vam stoje na raspolaganju ima Metju Delavedova (16.67) i on sigurno treba da vam bude pred očima kada budete sastavljali tim baš kao i njegov reprezentativni kolega Peti Mils.

Radi se o igračima koji mogu u isto vreme da budu na terenu i pokrivaju pozicije "jedinice" i "dvojke", a obojica su polufinale sa Srbijom odigrali ispod proseka.

Naš koncept kod sastavljanja tima baziran je na izboru trojice igrača koji primarno pokrivaju poziciju plejmejkera, a to će uz Petija Milsa biti naš Miloš Teodosić i miljenik Serđa Skariola Riki Rubio.

BEK - Znate li koji bek od svih koji će igrati za medalje ima nabolji prosečni indeks korisnosti?

Jednostavan odgovor - Bogdan Bogdanović!

Srpski košarkaš promašio je trojku za produžetak protiv Amerikanaca u grupnoj fazi takmičenja. U eliminacionoj fazi je namestio ruku i molimo Boga, ne samo zbog fantazija, da u finalu pokaže svoj NBA kalibar.

Alternativa na bekovskoj poziciji? Probajte sa Serhiom Ljuljom.

KRILO - Jedan igrač tokom čitavih igara odskače u odnosu na ostale košarkaše koji pokrivaju krilnu poziciju. Verujemo da znate da se radi o Kevinu Durantu, momku koji je u prvom duelu sa Srbijom sakupio 15 indeksiranih poena.

Mi ga nećemo staviti u svoj tim, što bog cene, što zbog činjenice da Amerika igra protiv Srbije i da je patriotizam jači od želje za zaradom. Vi sami procenite da li "Orlovi" mogu da limitiraju Durenta ili je pravi potez da ga stavite u svoj tim.

Naš izbor na krilnoj poziciji su Rudi Fernandez i Karmelo Entoni.

KRILNI CENTAR - Dva su razloga zbog kojih smo pre Nikole Mirotića u tim svrstali centra reprezentacije Srbije koji se u ponudi vodi ka krilni centar. Prvi je taj što je Jokić bio najbolji igrač Srbije protiv Amerike u prvoj utakmici, a drugi što u timu ne možete imati četvoricu igrača iz iste reprezentacije.

CENTAR - Jedan je igrač koji nastupa na ovoj poziciji obeležio tekuće Olimpijske igre i zbog toga ne treba da sumnjate da će vam Pau Gasol ponovo doneti veliki broj poena ukoliko ga uvrstite u svoj tim.

Naš tim izgleda ovako:

Tim Fantasy

Ukoliko želite da učestvujete i osvojite nagrade, možete se prijaviti OVDE, a igranje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina.

Ne propustite