Fantazi Rio 2016, grupa B - Milion razloga za igru, počnite sa sastavljanjem tima!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 04.08.2016.
19:43
Izvor: Sportske.net

Nastavljamo sa analizom predstojećeg olimpijskog turnira u košarci, predstavljamo vam grupu B.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Španija

Crvena furija je definitivno favorit grupe B, šampioni Evrope dolaze u jakom sastavu predvođeni Pau Gasolom koji će ponovo biti strah i trepet za svaku protivničku odbranu. Ipak, Španija je ovoga puta bez Marka Gasola koji izostaje zbog povrede, ali su tu Rubio, Mirotić, Rudi Fernandez i Serhio Rodrigez, Karlos Navaro i neizostavni Serhio Ljulj, dovoljno da protivnici imaju ogromne muke na ovim igrama.

Za nas su oni favoriti u grupi B, ali treba očekivati neizvesne utakmice, možda će takve biti sa Hrvatskom, Argentinom, Litvanijom ili Brazilom. Ipak, očekujemo 5-0 nakon pet kola za Špance.

Neko na koga vi treba da obratite pažnju pored Gasola koji će sigurno donositi ogromne poene na fantaziju, jesu po našem mišljenju Serhio Ljulj i Nikola Mirotić.

Problem donekle predstavlja činjenica da Španci i nisu igrali previše pripremnih utakmica i nemamo u vidu ko je u kakvoj formi, ali za Gasola ne bi trebalo da bude ikakvih sumnji.

Litvanija

valancijunas

Ekipa koja se plasirala u finale prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva savladavši Srbiju u polufinalu na taj način je uspela da se domogne Rija i sada predstavlja glavnu pretnju Špancima za prvo mesto u grupi B.

Predvodnik ove ekipe svakako je Jonas Valančijunas, u potpunosti je sazreo, ima 24 godine i predstavlja najveći problem svim ekipama na poziciji centra.

Neko na koga svakako treba obratiti pažnju jeste Mindaugas Kuzminskas koji je potpisao za Nikse ovog leta, a obratite pažnju i na Mantasa Kalnietisa koji je uspeo da sruči Špancima 24 poena u pripremnom meču.

Inače, u pripremama su razbijali redom Novi Zeland, Tunis, Venecuelu, Holandiju i Belorusiju, a potom su savladali i Španiju u dva meča, što naravno, ne mora ništa da znači, posebno zbog činjenice da u jednom meču nisu igrali Rubio i Gasol.

Predviđamo im drugo mesto, odmah iza Španaca.

Hrvatska

KOSARKA: HRVATSKA - ESTONIJA

Reprezentacija koja je napravila veliko iznenađenje na kvalifikacionom tunriru u Italiji uspela je pod vođstvom Ace Petrovića da se domogne Olimpijskih igara.

Ukoliko ste gledali našu pripremnu utakmicu protiv Hrvata, mogli ste da se uverite u njihovu snagu. Stvorili su sasvim solidnu hemiju, imaju talentovanu generaciju i mogli bi da pomrse račune mnogima na ovoj Olimpijadi.

Došli su u Rio bez ikakve pompe, oni su njihovo zacrtano već ostvarili i upravo je to razlog zašto su veoma težak protivnik za svakoga.

Sada imaju tri NBA igrača, Hezonju, Bogdanovića i Šarića, sva trojica mogu da budu udarne igle reprezentacije Hrvatske. Tu su Miro Bilan i Darko Planinić, Roko Ukić će biti plej, a svako od njih može da reši utakmicu.

Verovatno ste gledali većinu košarkaša i kroz ABA ligu, pa verujemo da ste dobro upoznati sa svim košarkašima.

Mi očekujemo svakako da Dario Šarić bude najbolji igrač Hrvatske na ovom turniru, nalazi se u sasvim solidnoj formi.

Nigerija

cembrlen oguci

Osvojili su svoju prvu zlatnu medalju u istoriji Afrobasketa i tako obezbedili svoju vizu za Rio. Imali su i MVP-a turnira, bio je to Čembrlen Oguči koji je postizao 16,6 poena po meču.

Oni su definitivno "tempirana bomba" koja može, ali ne mora da se aktivira na ovim Olimpijskim igrama. Mogu da pobede Argentinu, Hrvatsku, Brazil, pa možda čak i Litvaniju ukoliko ih "krene".

Pokazali su to svima kada su savladali Argentinu šutiravši 12 od 19 za tri poena  u prvom poluvremenu. Ipak, u drugoj utakmici Argentina im je vratila sa kamatom za poraz.

Poraženi su od Francuza u pripremama, ali su dva puta savladali Kinu.

Lider im je Al Faruk Aminu, ali on neće biti na Igrama zbog problema sa "osiguranjem", kako su naveli u saopštenju. Svakako, u nedostatku krila Portland Blejzersa, najveći teret će poneti pomenuti Oguči, a tu je i Ike Duogu, 32-godišnji igrač koji je igrao 6 sezona u NBA ligi.

Među igračima Nigerije nalazi se i nekadašnji plej Partizana, Džoš Akojon, koji predstavlja nekog ko može lagano da ubaci preko 20 poena, ali vrlo lako može da se desi i da dobije svega 10-minuta po utakmici ako ga ne krene od samog starta.

Autsajderi su u grupi, ne očekujemo mnogo od njih, ali moguće je neko iznenađenje...

Argentina

argentina

Videli ste ih dobro u pripremnoj utakmici protiv naše reprezentacije, igrali su grubo, posebno se to odnosi na Kampaca koji nije imao meru i kome je bilo dozvoljeno od strane argentinskih sudija da radi protivničkim igračima šta hoće.

Toga neće biti u Riju, Argentina će tamo imati daleko teži zadatak i prema našim ocenama, njihova realnost je 4. mesto u grupi.

Predvode ih veterani koji su odavno prošli svoj zenit, ali koji su i dalje udarne igle ovog tima. Videli ste samo kako je protiv nas igrao Delfino, pratili su ga Đinobili i Noćioni, Skola uvek može da vam zaprži čorbu...

Izgubili su od Nigerije u pripremama jednu utakmicu, pokazivali su velike slabosti, izgubili su i od Australije kada je Skola ubacio 27 poena.

Pomenuti Fakundo Kampaco je često bio među najboljim strelcima Argentine na ovim pripremama, pa i njega možemo izdvojiti među lidere tima.

Laprovitola, Brusino i Garino su igrači koji bi mogli da "odskoče" u nekim utakmicama iznad svog proseka, na vama je da pogodite u fantaziju na kojim.

Naše predviđanje je da će se boriti za četvrto mesto u grupi.

Brazil

stimac - nene ilario

Domaćinima neće biti lako, mnogi im predviđaju peto mesto u grupi jer su slabiji od timova u svojoj grupi.

Ipak, oni su domaćini ovih Igara, treba očekivati možda i neke druge vidove pomoći.

Treba dodati da su oni u pripremnim mečevima bili bolji od Australije veoma ubedljivo, sa 96:67, ali taj rezultat ne sme da vas zavara jer je Australija tada bila bez Endrijua Boguta i Džoa Inglsa.

Uspeli su da savladaju i Litvaniju u jednoj veoma tvrdoj utakmici koja je završena rezultatom 64:62.

Najveći problem za Brazil je izostanak Andersona Varežaa, a glavni pokretači tima biće veterani Nene Ilario i Leandro Barbosa. Tu je Marselinjo Uertas, sjajan plejmejker koji vas može nasamariti neverovatnim asistencijama, a u timu su i Neto i Felicio, NBA igrači koji nisu imali previše priliku da igraju u najjačoj ligi na svetu.

Predviđamo im da će se boriti sa Argentinom za četvrto mesto u grupi.

Analizu grupe A možete pročitati OVDE.


O izboru igrača i savetima za izbor tima ćemo se redovno javljati pred svako kolo, prvo je već u subotu, do tada iskoristite priliku da se registrujete na sajtu FantasyNova i krenite u pohod na MILION.

Učešće nije dozvoljeno mlađima od 18 godina.

Fantazi

Ne propustite