Fantazi EL - Kolo bez čarobnjaka

Autor: Boban Filipović
četvrtak 08.12.2016.
11:23
Izvor: Sportske.net

Miloš Teodosić po svoj prilici neće igarti večeras protiv 'Manekena', pa ćemo morati da fantaziramo bez njega.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Matthaios
FIBA/Ciamillo-Castoria/Matthaios

Povezane vesti

Utakmicom između Makabija i Brose Baksetsa krenulo je 11. kolo Evrolige, ali zbog atipičnog termina odigravnja (sreda uveče), ona nije bila uvrštena u ponudu na sajtu FantasyNova.

Nikolo Meli je razbio 'Ponos Izreaela', pogodio šest trojki iz osam pokušaja, sasuo 27 poena, uz to imao 14 skokova, nabio indeks 40 i vrlo verovatno je da će poneti priznanje za najkorisnijeg igrača kola. Na nama i vama je da probamo da 'namirišemo' igrače koji će večeras i sutra zablistati kao italijanski centar sinoć u Tel Avivu.

Šta se nudi od turinra?

Pa, klasika. Najgolemija igra PRVENSTVO, u kojoj je učešće besplatno, sastoji se od preostalih sedam utakmica, a što se tiče večerašnjeg porgrama imate još sedam igara sa solidnim nagradnim fondovima.

Kraćom analizom onog što nas čeka večeras ukazaćemo Vam na šta bi trebalo da obratite pažnju.

Fenerbahče čeka svoju "redovnu mušteriju" Zvezdu, crveno-beli nikada nisu dobili Obradovićev tim u Evroligi, nikada nisu bili ni blizu toga, svaki put se pominje tzv. 'teorija velikih brojeva', ali nekako neosporan kvalitet koji je neosporno na starni turskog tima uvek bude presudan faktor. Tako će verovatno biti i večeras u Istanbulu, otežavajuća okolnost za Deja Radonjića biće izostanak Marka Gudurića, verovatno neće igarti ni roviti kapiten Luka Mitrović, mada je upitno da li je to uopšte hendikep jer on ove sezone ne igra na evroligaškom nivou.

'Žoc' neće moći da računa na povređenog Bogdana Bogdanovića, možda ni na Peru Antića, pa će glavna napadačka opcija najverovatnije biti sjajni Ekpe Judo, koji je bar za klasu bolji od Ognjena Kuzmića, fizički je dosta snažniji od Milka Bjelice, pa se nameće kao dobar izbor uprkos tome što je prilično skup (7.4).

Điđi Datome
je prošle sezone bio noćna mora za crveno-bele, mada se ove još uvek nije 'probudio' i zbog toga mu je cena vrlo skromna (5.4). Ni Jan Veseli (7.0) nije još uhvatio pravi ritam, ali podsećamo da je 'Leteći Čeh' kao bivši igrač Partizana uvek naoštren protiv 'večitog rivala'. Potencijalno dobra investicija je i bivši igrač Zvezde Nikola Kalinić, koji je pored odličnih partija u poslednje vreme nekim čudom veoma, veoma jeftin (4.4). U prošlom kolu protiv Reala je bio naš 'džoker', nismo pogrešili.

Nažalost, okolnosti su takve da se ne usuđujemo da vam savetujemo bilo koga iz redova srpskog šampiona, čak ni Marka Simonovića.

Emporio Armani dočekuje moskovski CSKA u Milanu, u trenutku koji nije dobar ni za jedne, ni za druge. 'Makeneni' su ostali bez Alesandra Đentilea, izgleda da je u Repešinom taboru teško rasulo, njegovi puleni gotovo i da ne igraju odbranu, dok kod 'Armejaca' neće biti dve najveće zvezde, Miloša Teodosića i Nanda De Koloa.

Pod ovakvim okolnostima Kori Higins bi mogao da preuzme dirigentsku palicu, izuzetno je povoljan  (4.6) i zahvalan. U klinču na poziciji 'keca' će biti Aron Džekson i Riki Hikman, obojica su strašno jeftini (4.0), prvi je više defanzivno orjentisan, ali sada kad nema Tea moraće jače da napadne koš, tako da možete da odaberete jednog od njih dvojice.

Jednako pristupačan je i bivši plej Partizana Leo Vesterman, koji sa Žalgirisom gostuje Realu u Madridu, pa možda probate i sa njim, do sada je sjajno razigravao svoje saigrače.

Kad smo kod Reala, Serhio Ljulj (7.4) i Entoni Rendolf (6.8) su proverene opcije, istina je da Žalgiris igra tvrdo, ali njihov dvocifren indeks se ne dovodi u pitanje, kao ni pitanje pobednika ovog meča ako nas pitate.  I namazani folirant Rudi Fernandez (5.6) igra sve bolje, pa je i najveći ljigavko u evropskoj košarci tema za razmišljanje.

Suma sumarum, naš tim za večeras izgleda ovako, nastavljamo sa praksom da vam za 'PRVENSTVO' ne otvaramo karte kako bi bilo zanimljivije.

EL 11

Za kraj podsećanje da pravo da se takmiče imaju samo stariji od 18 godina i da novac za učešće na turnirima uplaćujete u najbližoj Soccer kladionici. Novo druženje zakazujemo za sutra. Do tada, srećno...

Ne propustite