Fantazi ABA liga - Uzdamo se u Zvezdin dvojac u Zagrebu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 24.12.2016.
11:24
Izvor: Sportske.net

Takmičenje u regionalnoj košarkaškoj ligi nastavlja se utakmicama 15. kola koje će biti 'razvučene' na četiri dana što će svakako napraviti probleme i svima onima koji žele da sastave svoj fantazi tim.

Sportske.net/ALTAIStudio/NIkolaKrstić
Sportske.net/ALTAIStudio/NIkolaKrstić

Povezane vesti

Na "fantasynova.rs" već možete da nađete ponudu za kompletno kolo, a na vama je da odlučite kako ćete "pakovati" tim, imajući u vidu da se poslednje dve utakmice igraju tek u utorak.

Jasno je da će zbog katoličkog Božića ispaštati i ljubitelji fantazija, ali i pored svih otežavajućih okolnosti vezanih za 15. kolo verujemo da zajedno možemo da sklopimo tim koji dobija.

Savet koji možemo da damo u ovakvim situacijama jeste da prolongirate kompletiranje tima što je duže moguće kako biste "pokupili" poslednje informacije vezane za rostere sa kojima ekipe ulaze u predstojeće mečeve.

Mnogo je povređenih igrača, onih čiji se nastupi dovode pod znak pitanja, tako da vam savetujemo igru na sigurno, ako je uopšte moguće biti siguran u to da će igrač koji treba da nastupi u utorak do tada ostati zdrav i nepovređen.

Raspored 15. kola ABA j.t.d. lige:

subota
Laktaši: Igokea - Karpoš Sokoli 17.00
Beograd: Partizan NIS - MZT Skoplje 19.00

nedelja
Sremska Mitrovica: Mega Leks - FMP Železnik 17.00
Zagreb: Cedevita - Crvena zvezda mt:s 19.00

ponedeljak
Zadar: Zadar - Budućnost VOLI 18.00

utorak
Novo Mesto: Krka - Union Olimpija 18.00
Bar: Mornar - Cibona 20.00

Kako je već rečeno, mnogo je povređenih igrača koji neće nastupiti u predstojećem kolu, ali veći problem prave oni koji se nalaze pod znakom pitanja.

Zbog toga jurite one za koje znate da će sigurno igrati, to će biti i naša vodilja kod sastavljanja tima.

PG - Subotnji duel u "Pioniru" biće okršaj timova koji imaju ozbiljnih problema sa povredama, a plejmejker Partizana Vil Hečer (7.60) jedan je od onih koji će se sigurno naći na parketu.

Amerikanac bi trebalo da bude sigurica pošto je protiv Zelene Gore imao očajno drugo poluvreme iako je u prvom gurao "Parni Valjak". Verujemo da će pred "Grobarima" upisati partiju kakva se od njega očekuje.

Drugi plejmejker za 15. kolo biće Matic Rebec (4.60) koji je usled problema sa povredom Marka Lukovića preuzeo ulogu lidera u timu iz Novog Mesta. Nastup krilnog košarkaša Krke je pod znakom pitanja, pa se ponovo uzdamo u Rebeca.

Početkom meseca Krka i Olimpija odigrali su odloženu utakmicu 2. kola regionalne lige, a Matic Rebec je za 27 minuta upisao 12 poena, 3 skoka, 6 asistencija i 4 ukradene lopte.

SG - Primetili ste da u tekućoj sezoni regionalnog šampionata nema beka šutera koji iz kola u kolo rešeta protivničke mrežice. Mi ćemo ovoga puta ići na inspiraciju Čarlsa Dženkinsa (6.00) koji je u prošlosti umeo da zablista u duelima sa Cedevitom.

SF - Najviše novca ove nedelje dali smo za Radeta Zagorca (8.00) jer nam deluje kao sigurna opcija u situaciji kada Mega Leks igra na domaćem terenu protiv FMP Železnika. Krilni košarkaš Mege ima prosek od 18 indeksiranih poena po utakmici i nema razloga da posle slabe partije u Ljubljani ne zablista u Mitrovici.

PF - Osim dvojice plejmejkera i centara ovo u novo kolo idemo i sa dvojicom krilnih centara. Verujemo da nema prevelike potrebe da komentarišemo zašto biramo Nikolu Jankovića (7.20), ali ćemo obrazložiti drugi izbor.

Krilni centar MZT-a Džoš Skot (4.40) mogao bi da bude jedna od najvažnijih kariki ekipe iz Skoplja protiv Partizana. Kada se uzme u obzir da crno-beli imaju ozbiljnih problema na unutrašnjim pozicijama, onda je jasno zašto bi Džoš Skot i Jure Lalić mogli da budu najzapaženiji u gostujućem timu.

C - Svakako da je opcija na centru Ante Žižić, ali ćemo ovoga puta pokušati sa pomenutim Jureom Lalićem (4.60) iz pomenutih razloga, dok će "prvi" centar u našem timu biti Ognjen Kuzmić (7.20).

Nadamo se da će Ognjen Kuzmić biti inspirisan protiv jedne od najkompetitivnijih ekipa u ligi, te da će pokazati klasu u okršajima sa Mirom Bilanom i Mirzom Begićem.

Na kraju, evo kako izgleda naš tim za 15. kolo ABA lige:

Fantazi ABA

Ne zaboravite da pogledate kompletnu ponudu za 15. kolo ABA lige koja se nalazi na sajtu fantasynova.rs! Podsećamo vas, pravo učešća imaju samo stariji od 18 godina!

Ne propustite