Fantazi ABA liga - Tompson je "kec iz rukava"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.01.2017.
15:08
Izvor: Sportske.net

Dvadeseto kolo regionalne košarkaške biće odigrano u naredna tri dana, a po tri utakmice na programu su u subotu i nedelju, dok će jedini evroligaš sa prostora bivše SFRJ svoj meč odigrati u ponedeljak.

Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Mo
Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Mo

Povezane vesti

Na sajtu "fantasynova.rs" nalaze se ponude koje će vam omogućiti da formirate tim za kompletno kolo ili da pokušate sa subotnjim i nedeljnim mečevima pojedinačno.

Podsetićemo se najpre parova 20. kola ABA lige:


subota
Skoplje: MZT - Mega Leks 17.00
Podgorica: Budućnost VOLI - Partizan NIS 19.00
Zagreb: Cedevita - Igokea 21.00

nedelja
Zadar: Zadar - Krka 17.00
Železnik: FMP - Cibona 19.00
Ljubljana: Union Olimpija - Karpoš Sokoli 21.00

ponedeljak
Beograd: Crvena zvezda mt:s - Mornar 18.00

Derbi susret igra se večeras u hali "Morača" gde će snage odmeriti Budućnost i Partizan, ekipe koje su u prvom delu sezone odigrale izuzetno interesatnu utakmicu na Novom Beogradu.

Materijala za vaš tim svakako ima u ekipama Ilijasa Zurosa i Aleksandra Džikića ali smo se mi odlučili da "zaobiđemo" duel u Podgorici.

Obavezno obratite pažnju na povređene igrače ili one koji su pod znakom pitanja za utakmice 20. kola.

PG - Poziciju plejmejkera 'pokrili' smo Rajanom Boutrajtom (8.00) i Maticom Rebecom (5.00). Prvotimac Cedevite neretko uzima više šuteva za tri nego za dva poena, a prosek mu je 49% ubačenih šuteva van linije 6.75.

Računamo na to da će Boutrajt protiv Igokee doći do svog proseka, a to bi u najmanju ruku trebalo da vam donese dvadesetak poena.

Mladi Matic Rebec igra po sistemu toplo-hladno pa sa njim nikada ne možete da garantujete ništa. Nadamo se da će biti inspirisan protiv Zadra, a trener će mu sigurno dati dovoljno prostora da pokaže šta ume, pitanje je samo hoće li ga iskoristiti na način koji priželjkujemo.

SG - Novajlija iz redova Zadra Janik Frank (4.20) odigrao je odlično na svom debiju protiv Mega Leksa u Sremskoj Mitrovici. Holanđanin je imao 5/8 u šutu za dva ali je promašio sva tri šuta za tri poena. Uprkos tome, sakupio je 15 indeksiranih poena i verujemo da može još bolje.

SF - Na krilnu poziciju uvrstili smo Željka Šakića (6.60) koji je upao u manju krizu po pitanju forme, ali nema diskusije da se radi o igraču koji može mnogo da donese. Na poslednje dve utakmice ukupno je sakupio 19 indeksiranih poena, ali ne zaboravite da je u više navrata ove sezone imao indeks preko 30.

PF - Krilnog centra Union Olimpije Nikolu Jankovića (7.00) redovno uvrštavamo u naše timove i verujemo da ga i sami maksimalno "izrabljujete" jer se uloženo vraća na adekvatan način.

Momak rođen u Vranju podbacio je na gostovanju Ciboni a nije blistao ni na mečevima sa Mornarom i Partizanom. Zbog svega navedenog očekujemo da proigra protiv Karpoša na domaćem terenu.

Diona Tompsona (5.80) uvrstili smo u tim jer se očekuje da mu Dejan Radonjić da više minuta u mečevima ABA lige kako bi ga što pre uklopio u sistem. U Evroligi se moglo videti da Tompsonu ne treba mnogo da bi pokazao šta zna. Čekamo bljesak, a verujemo da će se to prvo dogoditi u ABA ligi.ž

C - Na centarskim pozicijama nismo pravili ekspreimente. Odlučili smo se za Ivana Marinkovića (6.20) iz Zadra i Luku Žorića iz Cibone.

Argumentacija za odabir Ivana Marinkovića nije potrebna jer srpski košarkaš ima sjajnu sezonu i retko podbaci. Luka Žorić je u Cibonu stigao nakon odlaska Anta Žižića u Darušafaku i od tog momenta preuzima veliki deo tereta na sebe.

Prekaljeni centar mogao bi da napravi razliku u susretu sa FMP Železnikom zbog čega smo i njega uvrstili u tim.

Na kraju, evo kako izgleda naš tim za 20. kolo ABA lige:

Fantazi ABA liga

Ne zaboravite da pogledate kompletnu ponudu za 20. kolo ABA lige koja se nalazi na sajtu fantasynova.rs! Podsećamo vas, pravo učešća imaju samo stariji od 18 godina!

Ne propustite