Fantazi ABA liga - Sve se vrti oko neprikosnovenog tandema!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 29.10.2016.
12:07
Izvor: Sportske.net

Utakmicama sedmog kola za vikend se nastavlja takmičenje u regionalnoj košarkaškoj ligi, dok za ljubitelje fantazija u Srbiji to znači mnogo novih mogućnosti za lepu zaradu.

Beta/ABA liga/Union Olimpija/Ales Fevzer/Ds
Beta/ABA liga/Union Olimpija/Ales Fevzer/Ds

Povezane vesti

Momci iz FantasyNova tima spremili su za vas pet turnira koji su posvećeni isključivo sedmom kolu, a tu je i ponuda za mesečno takmičenje Oktobar 2 koje će biti kompletirano do ponedeljka.

Prva utakmica 7. kola odigrana je u petak u Novom Mestu gde je Krka slavila poenima Rolanda Li Karija postignutim pet sekundi pre kraja. To znači da igrači Krke i Zadra nisu u ponudi za vaš fantazi tim pa takmičenje praktično počinje večerašnjim duelima u Zagrebu i Beogradu.

Pre nego što se osvrnemo na neke od opcija koje biste mogli da uzmete u obzir prilikom sastavljanja tima podsetićemo se na parove 7. kola regionalne lige.

ABA liga j.t.d. - 7. kolo

petak (28. oktobar)

Novo Mesto: Krka - Zadar 80:79

subota (29. oktobar)
Zagreb: Cibona - FMP Železnik (19.00)
Beeograd: Partizan NIS - Budućnost VOLI (21.00)

nedelja (30. oktobar)
Laktaši: Igokea - Cedevita (17.00)
Sremska Mitrovica: Mega Leks - MZT Skoplje (19.00)

ponedeljak (31. oktobar)
Bar: Mornar - Crvena zvezda mts (18.00)
Skoplje: Karpoš Sokoli - Union Olimpija (21.00)

Pozicija 1 - Union Olimpija u svojim redovima ima samo dvojicu igrača koji u kontinuitetu uspevaju da pružaju dobre partije, a jedan od njih je Brendon Džeferson (5.40) koji ne košta mnogo a ume da donese veliki broj poena. Očekujemo da na gostovanju najslabijoj ekipi u ligi bude u elementu zbog čega ga smatramo dobrom kupovinom.

Druga opcija na pleju biće nam Zvezdin Amerikanac Nejt Volters (4.80) koji se nedavno priključio ekipi i već u debitantskom nastupu pokazao šta bi od njega moglo da se očekuje. Sigurno će dobiti minute, nadamo se da će ih racionalno iskoristiti.

Ukoliko se ne slažete sa nama oko Nejta Voltersa zbog činjenice da se radi o igraču koji se nalazi u procesu adaptacije, savetujemo vam da pokušate sa Vilijemom Hečerom (7.40) koji je nešto skuplji ili plejmejkerom Igokee Džejmsom Robinsonom (5.20).

Pozicija 2 - Kada objektivno sagledamo stvari, izgleda da od početka sezone nijedan bek šuter nije uhvatio pravi ritam o čemu svedoče i brojke igrača na ovoj poziciji. Ne postoji pojedinac koji beleži nestvarne cifre, barem ne kada je u pitanju aspekat koji je nama značajan a to su indeksirani poeni.

Naš izbor na poziciji beka biće prvotimac Mega Leksa Jovan Novak (5.00) koji posle tri odigrane utakmice ima solidan učinak. Nadamo se da će biti u stanju da protiv MZT-a na domaćem terenu pruži partiju kakvom bismo bili zadovoljni.

Budućnost u svojim redovima ima interesantne igrače na ovoj poziciji, bacite pogled, ali imajte u vidu da šampion Crne Gore gostuje Partizanu.

Pozicija 3 - Kada dođe red na izbor krilnog igrača ne treba da postoji dilema. Momak koji je dva kola za redom poneo zvanje najkorisnijeg igrača lige zaslužuje poverenje. Prvotimac Cibone Željko Šakić (7.40) ne bi smeo da podbaci protiv FMP-a, premda imate još mnogo dobrih opcija na ovoj poziciji ukoliko sumnjate u njega.

Uzmite u obzir kapitena Mega Leksa Radeta Zagorca (7.60), Suada Šehovića (6.00) iz Budućnosti i Luku Babića (5.60).

Pozicija 4 - Pomenuli smo kod priče o plejmejkeru da Union Olimpija ima dvojicu igrača koji u kontinuitetu pružaju sjajne partije. Eto vam odgovora koga na krilnog centra. Bivši član Mega Leksa Nikola Janković (6.00) predstavlja odličnu kupovinu, tim pre što Union Olimpija drugu pobedu traži protiv objektivno najmanje kvalitetne ekipe u ligi.

Naš drugi krilni centar biće Milko Bjelica (6.80) iako smatramo da bi i Luka Mitrović (7.00) bio dobar izbor, pogotovu jer kapiten crveno-belih u Evroligi ne pruža partije kakve se od njega očekuju pa to kompenzuje u dosta slabijem takmičenju.

Biće interesantno videti koliko će bivši košarkaš Crvene zvezde Boris Savović (6.60) uspeti da se istakne na gostovanju Partizanu. Tu je i Karlo Žganec (5.20) iz Cedevite, pokazao je da ume da odigra odlično.

Pozicija 5 - Baš kao što je to slučaj sa Željkom Šakićem, tako nećemo mnogo razmišljati ni kod "startnog" centra. Vredi potrošiti novce na Anta Žižića (8.80) koji je pokazao da mu nema ravnog u ligi.

Druga opcija na centru biće nam Jure Lalić (5.00) čije bi iskustvo moglo da bude od velike koristi MZT-u na gostovanju ekipi mladoj ekipi Mega Leksa koja nema adekvatno rešenje na poziciji centra.

Razmislite o Cedevitinom tandemu Bilan - Begić ili o Urošu Lukoviću (5.20) koji će biti na ozbiljnom iskušenju jer će reket Budućnosti kontrolisati Šon Džejms (6.00).

Dali smo vam dovoljno materijala za razmišljanje, nudimo vam i tim ukoliko smatrate da smo dobro kombinovali, a svakako ne morate da nas poslušate. Bitno je da se uključite u igru.

ABA Fantasy Nova

Ne zaboravite da pogledate kompletnu ponudu za 7. kolo ABA lige koja se nalazi na sajtu fantasynova.rs! Podsećamo vas, pravo učešća imaju samo stariji od 18 godina!

Ne propustite