Fantazi ABA liga - Smete li Guduru u ekipu?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 19.11.2016.
11:28
Izvor: Sportske.net

Ljubitelji fantazija mogu da krenu sa sastavljanjem ekipe za 10. kolo ABA lige, pošto se ponuda nalazi na sajtu FantasyNova. Mi vas ovoga puta kušamo sa Zvezdinim bekom i krilnim centrom "fenjeraša" iz Skoplja.

Beta/ABA liga/Krka/Drago Perko/Mo
Beta/ABA liga/Krka/Drago Perko/Mo

Povezane vesti

Utakmicama desetog kola nastavlja se takmičenje u regionalnoj košarkaškoj ligi, a prvi meč odigran je u petak u prestonici BJR Makedonije gde je MZT savladao FMP iz Železnika.

Pomenuta utakmica nije ušla u ponudu za 10. kolo Fantazi ABA lige ali su momci sa sajta FantasyNova pripremili ponudu za preostalih šest mečeva, kao i dnevne turnire za 19. novembar koji obuhvataju po tri utakmice.

Priča je standardna, podsećamo vas na parove 10. kola i dajemo svoje predloge za sastav tima koji u perspektivi može da vam donese zaradu. U prethodnom kolu smo uprkos "kiksu" sa Borisom Savovićem sakupili 168 poena što znači da nismo bili loši savetodavci.

Raspored 10. kola ABA j.t.d. lige:

petak
Skoplje: MZT Skopje - FMP Železnik 89:68

subota
Sremska Mitrovica: Mega Leks - Mornar (17.00)
Zadar: Zadar - Partizan NIS (19.00)
Novo Mesto: Krka - Igokea (21.00)

nedelja

Podgorica: Budućnost VOLI - Union Olimpija (17.00)
Zagreb: Cedevita - Cibona (21.00)

ponedeljak
Beograd: Crvena zvezda mt:s - Karpoš Sokoli (18.00)

Primetićete da se u okviru 10. kola igra derbi Zagreba, što je važan podatak za ljubitelje fantazija, a ne treba prenebregnuti ni podatak da aktuelni šampion i lider prvenstva dočekuje poslednjeplasiranu ekipu na tabeli.

PG - Novajlija iz redova zagrebačke Cedevite Pjer Džekson (6.80) još uvek ne košta onoliko koliko može da vam pruži i zbog toga vam i ove nedelje savetujemo da ga uvrstite u tim. Preskočio je duel sa Gran Kanarijom ali ga očekujemo u punom sjajnu protiv gradskog rivala.

Na poziciji plejmejkera odlučilo smo se još za Markusa Vilijamsa (5.80) koji pruža sve bolje partije u dresu Budućnosti, a nema sumnje da će želeti da impresionira na debiju novog trenera.

SG - Nema sumnje da izbor Marka Gudurića (6.20) sa sobom nosi određenu dozu rizika, pre svega zbog činjenice da Crvena zvezda mt:s igra protiv poslednjeplasirane ekipe na tabeli što sasvim sigurno znači podelu minutaže i manje prostora za veći pojedinačni učinak u redovima favorizovanog tima.

Beku aktuelnog šampiona ne ide najbolje u poslednje vreme, ali će morati da dođe meč kada će Gudura zablistati i verujemo da to može da bude baš okršaj sa Karpoš Sokolima.

SF - Na poziciji krila odlučili smo se za proverenu soluciju. Marko Luković (7.00) vredi novca koji ćete uložiti u njega, a Krka ponovo igra kod kuće protiv Igokee koja je kvalitativno uz rame slovenačkom sastavu.

Marko Luković je na poslednjih pet utakmica imao indeks preko 20 i nema razloga da ga preskačete.

PF - U situaciji kada Partizan igra bez povređenog Đorđa Majstorovića kapiten Novica Veličković (5.60) mora da pokrije dve pozicije zbog čega očekujemo da jedan od najiskusnijih ponese najveći teret na gostovanju Zadru.

Novica je podbacio u duelu sa Šarlroa u FIBA Ligi šampiona, ali je protiv Cedevite imao 23 indeksirana poena zbog čega očekujemo još jednu dobru partiju kapitena crno-belih.

Krilni centar Karpoša Dragan Labović (4.40) jeste iznuđeno rešenje da bi smo se uklopili u budžet, ali nemojte smetnuti sa uma da se radi o igraču koji najviše pruža u makedonskom sastavu od početka sezone a neko će i protiv Zvezde morati da postiže poene i sakuplja lopte. Uzdamo se u bivšeg igrača FMP-a.

C - Tadem na centarskim pozicijama nećemo menjati jer nam iz nedelje u nedelju donosi pozamašan broj poena. Ante Žižić (8.40) i Ivan Marinković (5.80) su ponovo u našem timu i toplo vam preporučujemo da ih i vi uvrstite u svoj.

Mladi centar Cibone vodiće borbu sa Mirom Bilanom i Mirzom Begićem ali ovaj momak u svakoj situaciji ispuni svoj prosek i zbog toga nema razloga da ga izostavljamo.

Partizan gostuje Zadru i verujemo da će bivši košarkaš crno-belih imati motiv više protiv "Parnog Valjka", a ne treba zaboraviti ni to da Džikić ima kadrovskih problema i da će veliki teret pasti na Uroša Lukovića.

Evo kako izgleda naš tim za deseto kolo ABA lige:

Fantazi tim

Ne zaboravite da pogledate kompletnu ponudu za 10. kolo ABA lige koja se nalazi na sajtu fantasynova.rs! Podsećamo vas, pravo učešća imaju samo stariji od 18 godina!

Ne propustite