Fantazi ABA liga - Sa ovom dvojicom centara ni 200 poena nije bauk!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 15.10.2016.
11:14
Izvor: Sportske.net

Peto kolo regionalne košarkaške lige donosi nam nekoliko interesantnih mečeva, ali i novu šansu da ljubitelji fantazija stignu do lake zarade na konto svog poznavanja košarke i dešavanja na Jadranu.

fantasynova.rs
fantasynova.rs

Povezane vesti

Već možete da primetite da prva utakmica 5. kola ABA j.t.d. lige između Mornara i FMP-a iz Železnika nije ušla u kombinaciju za turnire koje je i ovoga puta za vas organizovala FantasyNova.

Šest utakmica koje su na programu od danas (15. oktobar) do ponedeljka predstavljaju bazu za fantaziranje, a mi ćemo, kako i obično, pokušati da vam pomognemo da napravite najbolji mogući izbor.

ABA liga j.t.d. - 5. kolo

subota (15. oktobar)
Zagreb: Cibona - Karpoš Sokoli (17.00)
Sremska Mitrovica: Mega Leks - Cedevita (19.00)
Laktaši: Igokea - Budućnost VOLI (21.00)

nedelja (16. oktobar)
Beograd: Partizan NIS - Union Olimpija (17.00)
Zadar: Zadar - MZT Skoplje (19.00)

ponedeljak (17. oktobar)
Novo Mesto: Krka - Crvena zvezda mts (18.00)

Napomenućemo da se u ponudi za šesto kolo nalazi pet turnira, a obavezno pratite ponudu na FantasyNova jer su vam na raspolaganju i Dnevni ABA festivali koje nikada ne treba propustiti.

Pre nego što vam saopštimo naše predloge i predočimo kako će izgledati naš tim za 5. kolo Fantazi ABA lige, osvrnućemo se na jedan detalj koji je jako bitan u nastavku sezone. U nedelji na izmaku pet klubova iz ABA lige odigralo je svoje prve mečeve u evrokupovima i te utakmice mogu da vam pomognu da napravite dobar izbor i izbegnete greške u sastavljanju svog fantazi tima.

Ritam će u narednom periodu biti žestok pa su i lakše povrede igrača uvek prisutne, a to znači da fantazeri moraju da obrate posebnu pažnju na igrače koji bi zbog manje minutaže mogli da im uskrate bolji učinak.

Prelazimo na analizu kola i sastavljanje tima!

Plejmejker (PG)

Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" između Partizana i Olimpije trebalo bi da bude u vašem fokusu jer ova dva tima imaju šta da ponude fantazerima, posebno na pozicijama plejmejkera. Vilijam Hečer (7.20) i Brendon Džeferson (5.60) spadaju u red igrača sa najboljim prosečnim indeksom od početka sezone, a to je ono što svakog igrača fantazija najviše interesuje.

Nemojte se libiti da jednog od ove dvojice uvrstite u tim jer igraju u odličnoj formi, a zbog činjenice da se utakmica igra pred navijačima Partizana mi smo se odlučili za plejmejkera crno-belih. Jedinu dosadašnju utakmicu u "Pioniru" Vilijam Hečer je završio sa 26 indeksiranih poena što nas je dodatno motivisalo da njega stavimo u tim.

Kako bismo se uklopili u budžet morali smo da štedimo na drugom plejmejkeru pa je izbor pao na Matica Rebeca (4.20). Organizator igre slovenačke Krke briljira na početku nove sezone a sada je došao red da pokaže koliko zaista vredi. Veći motiv od toga što igra protiv učesnika Evrolige ne može da ima, očekujemo da se pokaže protiv Crvene zvezde mts.

Nećemo se ogrešiti ni o plejmejkera sa najboljim prosečnim indeksom od početka sezone. Igokein Amerikanac Džejms Robinson (5.40) prosečno beleži 23 indeksirana poena po utakmici tako da možete da idete i na tu opciju. Uzmite samo u obzir to da Igokea igra protiv Budućnosti, a Robinson je briljirao protiv Karpoša, Olimpije i FMP-a koji kvalitativno nisu u rangu narednog rivala šampiona Bosne i Hercegovine.

Bek (SG)

Za razliku od plejmejkera igrači na poziciji "dvojke" ne briljiraju od početka sezone, barem ne u onom smislu koji je značajan za one koji igraju fantazi. Teško da neko od igrača u ponudi garantuje veliki broj poena zbog čega smo se mi odlučili za novajliju iz redova MZT-a.

Bivši košarkaš Partizana Stefan Sinovec (4.80) vratio se u Skoplje i već je pokazao koliko će značiti ekipi koja posle prva četiri kola zauzima poslednje mesto na tabeli. MZT je u sredu poražen na gostovanju Litkabelisu u prvom kolu Evrokupa ali je Stefan Sinovec u svom povratničkom debiju za 25 minuta igre sakupio 23 indeksirana poena uz fantastične procente u šutu iz igre (5/7 za dva, 2/2 za tri). MZT čeka teško gostovanje u Zadru ali se uzdamo u iskustvo Stefana Sinoveca.

Ukoliko jurite "sigurice", Sead Šehović (5.20) može da bude dobar izbor kao i njegov saigrač Nemanja Vranješ (5.20) ali isto tako računajte na to da se Džej-Ar Rejnolds vratio u takmičarski ritam i da će Vlado Šćepanović imati veći izbor na spoljnim pozicijama.

Zvezdin bek Marko Gudurić (6.40) imao je solidan učinak u duelu sa Darušafakom u četvrtak uveče, možda biste mogli da razmislite i o njemu premda Dejan Radonjić pravi ozbiljan problem fantazerima time što dobro deli minutažu pa oni najbolji ne sakupe indeks kakav bismo želeli.

Krilo (SF)

Krilni košarkaš Cibone Željko Šakić (7.00) beleži odličan učinak na startu nove sezone ali je naš izbor za peto kolo pao na Radeta Zagorca (7.40) za kojeg smo žrtvovali pozamašnu sumu u nadi da će se prikazati u najboljem svetlu protiv Cedevite.

Skoti Hopson (6.60) je imao sjajnu rolu u porazu Cedevite na startu Evrokupa ali smo se mi već "opekli" sa njim i do neke naredne prilike ne može da računa na naše poverenje. Možda bi nekom od fantazera bio dobar za popunjavanje "rostera" uz nadu da će proigrati protiv Mega Leksa.

Umesto Amerikanca mi smo se odlučili za hrvatskog reprezentativca iz redova Cedevite. Luka Babić (5.40) možda ne može da donese 20 poena ali se nadamo da nas neće odvesti u minus kako je to Hopson učinio na startu sezone.

Krilni centar (PF)

Samo jednog krilnog centra uvrstili smo u tim za 5. kolo Fantazi ABA lige i u pitanju je Boris Savović (6.80) koji je tokom nedelje u Evrokupu potvrdio sjajnu formu iz regionalnog šampionata.

U prethodnim kolima Nikola Janković (5.80) je bio dobar izbor ali se plašimo da bi ovoga puta mogao da podbaci jer Union Olimpija gostuje Partizanu. Oni koji veruju u bivšeg krilnog centra Mega Leksa mogu da probaju i sa njim.

Razmislite o igračima Cedevite Karlu Žganecu (5.00) i Marku Arapoviću (4.80), možda možete da ih uklopite u tim i uštedite a nije isključeno da neko od njih dvojice pruži dobru partiju u Sremskoj Mitrovici.

Centar (C)

Na startu sezone smo pomalo eksperimentisali pa smo odstupali od dobro poznatog recepta koji kaže da u timu treba imati dvojicu centara koji "razbijaju" bez obzira na to koliko ćete novca dati.

Da ste u prethodnom kolu u ekipi imali dvojac koji ćemo mi i ove nedelje uvrstiti u tim, Ante Žižić (8.80) i Ivan Marinković (5.40) doneli bi vam 73 poena što je cifra koja garantuje visoku poziciju na fantazi turnirima.

Zbog svega rečenog nećemo se libiti da pomenutu dvojicu stavimo u svoj tim, a dodatni podstrek za takvu odluku nalazimo u činjenici da Cibona i Zadar svoje utakmice 5. kola igraju na domaćem terenu protiv makedonskih klubova koji još čekaju na pobedu.

Čuli ste neke od predloga, gledajte da tim sastavite na vreme jer prvi subotnji meč počinje u 17 časova. Evo kako izgleda naš tim za 5. kolo Fantazi ABA lige:

Fantazi ABA liga

Ne zaboravite da pogledate kompletnu ponudu za 5. kolo ABA lige koja se nalazi na sajtu fantasynova.rs! Podsećamo vas, pravo učešća imaju samo stariji od 18 godina!

Ne propustite