Fantazi ABA liga - Ne propustite novog člana Cedevite po 'bagatelnoj' ceni!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 12.11.2016.
12:01
Izvor: Sportske.net

Utakmice devetog kola ABA lige na programu su u subotu i nedelju što znači da za vikend imate novu priliku da zaradite novac na poznavanju igre pod obručima.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Deveto kolo regionalne košarkaške lige počelo je u petak utakmicom Igokea - Mega Leks koju su gosti dobili rezultatom 64:67, a ukoliko ste ušli u mesečno takmičenje na sajtu Fantasynova sigurno ste i taj meč uzeli u obzir.

Ukoliko niste sastavili tim za turnir koji ulazi u mesečni obračun u ponudi su vam nove mogućnosti jer vam ekipa sa sajta Fantasynova nudi mogućnost da sastavite tim od igrača koji će na teren u subotu i nedelju.

Raspored 9. kola ABA j.t.d. lige:

petak

Laktaši: Igokea - Mega Leksa 64:67

subota
Skoplje: Karpoš Sokoli - Budućnost VOLI (17.00)
Beograd: Partizan - Cedevita (21.00)

nedelja
Novo Mesto: Krka - MZT Skoplje (12.00)
Ljubljana: Union Olimpija - FMP Železnik (19.00)
Bar: Mornar - Zadar (21.00)
Zagreb: Cibona - Crvena zvezda mt:s (21.00)

Kao što možete da vidite, samo dva meča na programu su u subotu, dok se četiri utakmice igraju u nedelju, računajući i odloženi duel Cibone i Crvene zvezde mt:s koji je zbog neplaniranih okolnosti pomeren za 26 sati unapred.

Zbog pomenute situacije možda bi valjalo zaobići košarkaše Crvene zvezde mt:s jer se ne zna kako će reagovati nakon poraza od Uniksa i problema koji su ih potom zadesili.

Svakako da će izazov predstavljati i derbi kola u "Pioniru" koji je zakazan za subotu, a evo za koje smo se igrače mi odlučili.

PG - Samo dve partije u dresu Cedevite bile su dovoljne da Pjer Džekson (6.20) pokaže da se radi o velikom pojačanju. Bio je sjajan protiv Mornara, proglašen je za MVP-a 5. kola u Evropkupu i nema razloga da ne iskoristite momenat i uvrstite ga u tim. To što "Vitamini" gostuju Partizanu ne bi trebalo da predstavlja problem. Ako je kvalitet Džekson će se pokazati na tvrdom gostovanju.

Pored "jedinice" Cedevite u timu će se naći i plejmejker Union Olimpije Brendon Džeferson (5.40) jer "Zmajčeki" na svom terenu igraju protiv FMP-a. Biće to dobra prilika da se Amerikanac "razmahne" i pruži dobru partiju.

SG - Novac smo štedeli na beku šuteru kako bismo popunili rekt sa nešto skupljim igračima. Antabija Voler (4.20) je umeo da zablista u dresu Mornara ali i da podbaci. Rezik je, ali se nadamo da će se isplatiti.

SF - Na krilnoj poziciji nalazi se Marko Luković (6.80) koji nas u prethodnom periodu nije izdao. Krka na domaćem terenu igra protiv MZT-a koji i dalje traži formu i to je razlog više zašto smo se odlučili za momka koji u proseku beleži 17 indeksiranih poena.

PF - Reket smo popunili igračima od kojih očekujemo najviše pa smo tako na poziciji "četvorke" uparili Nikolu Jankovića (6.20) i Borisa Savovića (6.40).

Njih dvojica možda nisu najskuplja rešenja ali konstantno pružaju solidne partije sa tendencijom sjajnih izdanja koja donose veliki broj poena. Upravo se tome nadamo jer Olimpija igra protiv FMP-a, dok Budućnost gostuje "fenjerašu".

C - Tandem za koji smo se više puta ove sezone odlučivali i sada je odabran na centarskim pozicijama. Videćemo kako će se Ante Žižić (8.20) pokazati protiv najbolje ekipe u ligi jer će skauti Bostona sigurno pomno pratiti dešavanja u "Draženovom domu".

Centra Zadra Ivana Marinkovića (5.60) stavljamo u tim jer verujemo da će u "Topolici" uspeti da izađe na kraj sa Oktavijusom Elisom koji jedini može da mu parira u reketu.

Evo kako izgleda naš tim za 9. kolo ABA lige:

ABA fantazi

Ne zaboravite da pogledate kompletnu ponudu za 9. kolo ABA lige koja se nalazi na sajtu fantasynova.rs! Podsećamo vas, pravo učešća imaju samo stariji od 18 godina!

Ne propustite