Fantazi ABA liga - Naredna runda već u četvrtak!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.10.2016.
18:58
Izvor: fantasynova.rs

Poslednja utakmica drugog kola ABA lige na programu je večeras ali je ljubiteljima fantazija već obezbeđena mogućnost sastavljanja tima za narednu rundu takmičenja koja počinje u četvrtak.

aba-liga.com/kkcrvenazvezda.rs
aba-liga.com/kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Najavili smo pre početka nove sezone u ABA ligi, ritam će u prvoj polovini oktobra biti paklen, pa tako večeras stavljamo tačku na drugo kolo koje će biti kompletirano duelom Karpoša i Igokee.

Svi oni koji su u tim za drugo kolo uvrstili nekog od igrača klubova koji će večeras odmeriti snage još uvek čekaju sa svođenjem bilansa, ali bi u isto vreme trebalo da znate da se ponude za narednu rundu Fantazi ABA lige već nalaze na sajtu fantasynova.rs.

Ljubitelji fantazija imaju širok dijapazon ponuda pošto je paralelno sa turnirima za kompletno treće kolo puštena i ponuda dnevnih turnira za sutrašnji dan, a tu je i mesečno takmičenje o kojem je već bilo reči.

Parovi 3. kola ABA j.t.d. lige:

četvrtak (6. oktobar)
Zagreb: Cedevita - MZT (17.00)
Novo Mesto: Krka - FMP Železnik (17.00)
Zadar: Zadar - Crvena zvezda mts (19.00)
Sremska Mitrovica: Mega Leks - Budućnost VOLI (21.00)

petak (7. oktobar)
Laktaši: Igokea - Union Olimpija (17.00)
Beograd: Partizan NIS - Cibona (19.00)
Bar: Mornar - Karpoš (21.00)

Kao što možete da vidite, raspored je takav da vam ostavlja dovoljno prostora da sastavite ekipe za Dnevne ABA festivale, ali nikako ne smete da zaboravite da oformite svoj tim za kompletno kolo.

Pokušaćemo da vam damo neke korisne savete i poneki predlog kada je sastavljanje tima u pitanju, a sami odlučite da li ćete nas poslušati ili ste od onih koji veruju samo sebi.

U timu za treće kolo imaćemo dvojicu organizatora igre, dvojicu krilnih centara i dvojicu centara, dok smo pozicije beka šutera i krila pokrili sa po jednim igračem.

Na mestu plejmejkera odlučili smo se za Dejvida Stoktona (5.80) koji je zablistao protiv Budućnosti, ali je potom imao problema na gostovanju Crvenoj zvezdi mts. Cedevita u trećem kolu dočekuje MZT, verujemo da Stokton junior može do nove dobre partije.

Plejmejkera Cedevite uparili smo sa "jedinicom" Partizana Vilijamom Hačerom (6.40) koji je odlično otvorio sezonu. Sjajna partija u Skoplju u kojoj ga je šut iz igre odlično služio trebalo bi da bude podstrek pred prvi "vatreno krštenje" pred navijačima Partizana. Nadamo se da će "Grobari" biti vetar u leđa Hačeru i da će ponoviti izdanje iz makedonske prestonice.

Na pozicijama beka i krila birali smo igrače koji ne koštaju mnogo ali bi potencijalno mogli da donesu veliki broj poena. Ukoliko Nemanju Vranješa (4.60) i Kola Dikersona (4.00) krene šut onda nema brige.

Kada su krilni centri u pitanju odličili smo se za kapitena Crvene zvezde mts Luku Mitrovića (7.20) i jeftiniju varijantu iz MZT-a Džeremaju Mesija (4.80).

Crveno-bele čeka ozbiljno iskušenje u Zadru, a nadamo se da će Luka Mitrović posle nešto slabije partije u derbiju sa Cedevitom pokazati kvalitet u dvorani "Krešimir Ćosić".

Bivši košarkaš Real Madrida Džeremaja Mesi predstavlja jedinu svetlu tačku MZT-a u prva dva kola, pa se nadamo da će ponoviti partije iz duela sa Zvezdom i Partizanom. Ukoliko bude tako, sve i da MZT ponovo izgubi, ne sumnjamo u dvocifren broj poena sa njegove strane.

Na centarskim pozicijama odlučili smo se za dvojicu igrača koji garantuju veliki broj poena. Ante Žižić (8.20) je nezaustavljiv i teško da Đorđe Majstorović i Uroš Luković mogu da ga zaustave, dok bi Miro Bilan (7.60) konačno mogao da proradi.

Centar Cibone nije sporan, dok se u centra Cedevite uzdamo tim pre što u prva dva kola nije oduševio, a u trećem "Vitamini" na domaćem terenu čekaju MZT koji bi u Zagrebu trebalo da nastupi bez povređenog Jureta Lalića.

Fantazi ABA liga

Za one najbolje tu je i garantovana zarada, ali SAMO za one STARIJE od 18 godina!

Još jednom podsećanje da je prijavljivanje moguće na sajtu fantasynova.rs!

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 05.10.2016
20:01

Stoktona ni da kosta 1 ne bih ga birao,sto se Mitrovica tice,momak je pogresio sport