Evroliga Fantazi - Jeste li napravili ekipu za prvo kolo?

Autor: Boban Filipović
sreda 14.10.2015.
23:07
Izvor: Sportske.net

Ako još uvek niste, požurite. Sezona najjačeg košarkšakog takmičenje u Evropi kreće sutra...

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Verujemo da ste za pravilima igara koje vam nudi Fantasy Nova već upoznati, od sutra počinje nadmetanje i u Evroligi, čiju najavu možete čitati OVDE.

Za prvo kolo u ponudi postoje tri igre: jedna obuhvata celo kolo, dok su druge dve dvenvnog tipa i odnose se samo na utakmice koje se igraju u četvrtak, odnosno u petak.

Pošto sezona tek kreće prestavićemo vam ogldene ekipe za koje se opredelila naša redackija uz kratak osvrt i pojašnjenje zbog čega smo birali baš ove košarkaše.

Kada je reč ekipi za celo prvo kolo, odlučili smo se za sledeću osmoricu:

Na pleju je Tomas Ertel. Eses gostuje u Limožu, cenimo da će Francuz imati veliki motiv pred publikom u svojoj domovini, naročito iz razloga što je otpao u poslednjoj čisti selektora 'Trikolora' Vensana Kolea za Evrobasket.

'Isforiraćemo' Nemanju Nedovića. Unikahi dolazi šampion Nemačke Brose Basktes, a ova utakmica je idealna prilika da srpski reprezentativac dokaže da klub iz Malage nije pogrešio što ga je nagažovao ovg leta.

'Srbovaćemo' i na trojci sa Markom Simonovićem. Povratnik u Zvezdu je imao veoma dobru prošlu sezonu u Ortezu i sigurno je najbolje upoznat sa rivalom crveno-belih u prvom kolu, francuskim Strazburom.

Nakon odlične sezone u dresu Berlinske Albe, Džamal MekLin je letos stigao u Milano. Armaniju gostuje Laboral Kuća, tipujemo da bi američki krilni centar mogao da zablista na svom evroligaškom debiju u novm klubu.

Na poziciji 'petice' odlučilo smo se za Ekpea Judoa, igrača koji je letos stigao u Fener iz NBA lige. Četa Željak Obradovića igra protiv Pešićevog Bajrna u IStanbulu, biće to repreiza finala predsezonskog Zadar Duguš turnira, na kom je upravo Judo bio izabran za MVP-a.

Još jedan bivši igrač Albe sa odličnom sezonom iza sebe je naš pik za prvo kolo. reč je o plejmejkeru Redžiju Redingu, momku koji je letos stigao u Darušafaku. Ovaj turski tim dočekuje italijanski Sasari u Istanbulu,tipujemo na još jedno 'vatreno krštenje'.

Prvo kolo nam donosi i klasik u Moskvi, gde CSKA dočekuje Makabi, 'Armejci' su favoriti, a naš naročit favorit je snažni i skočni Kajl Hajns.

Felipe Rejes je kao vino, bio je najbolji igrač Real u prošloj sezoni u kojoj je osvojeno sve, osvojio je i zlato sa reprezentacijom na Evroabasketu, pratimo kontinuitet njegovih sjajnih partija i on je najskuplji igrač u našem fantazi timu.

fantazi el

Nagradni fond za igru koja obuhvata celo kolo iznosi 30 hiljada dinara, dok za dve dnevne igre )četvrtak i petak) iznosi po 10 hiljada dinara. Fantasy Nova je obezbedlila novčane nagrade u saradnji sa Soccer kladionicom.

Evo i naše ekipe za četvrtak, trojica igrača iz nje su i u timu kola, stoga samo par reči o preostaloj petorici.

Isptarićemo odličnu formu Tomaša Satoranskog sa Evrobasketa na kom je dirigovao igrom Češke, najprijatniejeg izenanđenja šampionata. Barsa gostuje prvaku Turske Pinar Karšijaki, Katalonce očekuje sigurno pravi pakao u Izmiru, stoga smo selektirali i Kolumbijca Huana Palasiosa, jednog od retkih nosilaca igre koji je ostao u ovoj ekipi.

Sa izborom Nanda De Koloa branimo tezu da je CSKA izraziti favorti u derbiju poritv Makabija u Moskvi, a unutrašnje pozicije popunićemo Grcima.

Prizivamo 'buđenje' Sofoklisa Skorcijanitisa, idemo na kartu da će 'Bejbi Šek' biti dosta motivisaniji na evroligaškim utakmicama nego u ABA ligi, a i vreme je da 'Delijama' potvrdi da je igrač koji pravi razliku. Neka bude tako već na startu sutra u 'Areni' protiv Strazbura.

Za kraj, igrač koji malo košta,a mogao bi dosta da donese je Dimitros Agravanis. Krilnog centra Olimpijakosa su navijaći Zvezde sigurno dobro zapamtili iz prošle sezone (pružio je veoma dobru partiju u Areni). Šampion Grčke u prvom kolu dečekuje Cedevitu u Pireju, apslutni je favorit protiv vicešampiona ABA lige, a Agravanis ne da nam se iklopio u budžet neko smo mu dali i prednostu u odnosu na pregršt igrača koji se jače kotiraju od njega.

fantazi cetvrtak


Sa savetima oko tima za fantazi igru koja obuhvata utakmice koje su na programu u petak ćemo se blagovremeno javiti, do tada podsećamo da pravu učešća u svim igrama imaju STARIJI OD 18 GODINA.

Srećno!

Ne propustite