El Fantazi - Zvezda da pokaže od čega je satkana

Autor: Boban Filipović
sreda 11.11.2015.
20:11
Izvor: Sportske.net

U četvrtak i petak se igraju utakmice 5. kola Evrolige, pa vas blagovremeno podsećamo da napravite ekipu i da iskoristite mogućnost da unovčite svoje poznavanje košarke...

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Na početku podsećanje da ćete od ovog kola biti u prilici da osvojite DALEKO veću sumu novca jer je uslov za ulazak u igru ulog u iznosu od 100 dinara.

Pobedniku je zgaratnovana nagrada od minimum 22.500 dinara, s tendencijom rasta u zavisnosti od broja prijavljenih.

Opširnije o ovoj novini u "fantaziranju" do tančina se možete upoznati OVDE.

Šta nas čeka u Evroligi u petom kolu preliminarne faze?

Jedini srpski predstavnik, Crvena zvezda Telekom, gostuje Bajernu u Minhenu i to će biti najbolja prilika do sada da se na delu vidi ima li Radonjićev tim evroligaški materijal ove sezone.

Uporednom analizom dosadašnjih igara Bajerna i Zvezde, Bavarci su favoriti u predstojećem duelu u 'Audi' domu.

Za one koji nisu pomno pratili šta se dešavalo u prethodna četiri kola bi bilo pametno da detaljno bace pogled na igre Pešićeve ekipe.

Bajern ima polovičan skor, kod kuće upisao dve sigurne pobede protiv Himkija i Strazbura i izgubio u gostima kod Fenera u prvom i Reala u prethodnom kolu. U oba poraza Karijeva četa je bila ravnopravan rival sa prošlogodišnjim učesnicima fajnal-fora: u Istanbulu ju je sjajnom minijaturom krajem treće i početkom poslednje deonice slomio Munahem Ali aka Bobi Dikson, dok joj je u Madridu presudio Džejsi 'Mitraljeta' Kerol tri sekunde pre kraja utakmice.

S druge strane, Zvezda ima startnu ubeldjivu pobedu nad Strazburom kod kuće i naredna tri poraza u kojima nije bila dorastao protivnik i gde je više ličila na vreću za udaranje i ekipu koja je zalutala u najjače košarkapko takmičenje na starom kontinentu.

Ipak, valja podsetiti da je odmah nakon žreba koji je odveo Zvezdu u tzv. grupu smrti u košarkaškim krugovima preovladalo gledište da će crveno-beli u Bajernu imati glavnog rivala u borbi za plasman u top 16.

Maik Cirbes

Interesantna stvar je da je najjači Zvezdin adut pred duel sa vicešampionom Nemačke baš Nemac. Centar Maik Cirbes je čovek koji je pokazao najviše od svih igrača u ekipi aktuelnog šampiona Srbije u tekućoj sezoni i gejmerima Fantazija je garantovao dvocifren broj poena. Sa prosečnim indeksom 17.67 njegova cena za ovo kolo je iznadprosečnih 6.8 jedinica i samo jedan košarkaš Bajerna je po ukpnom broju indeskih poena (21 u proseku) bolji od njega. To je Nihad Đedović, koji će uz plejmekera Aleksa Renfroa (6.8), biti najveća opasnost po koš šampiona Srbije i ABA lige. Reprezentativac BiH vredi 7.6 jedinica.

Ovo će biti izuzetno uzbudljiv meč za gledanje, na programu je u četvrtak u 20:45h, Bogdan Bogdanović je pre nešto menje od nedelju dana već proglasio pobednika ove utakmice, videćemo da li će Radonjićevi puleni da demantuju reprezntativca Srbije i vedetu Fenerbahčea koji se svojom igrom nije baš proslavio protiv Zvezde, verovatno prvu put u karijeri.

Možda je vreme da Kvinsi Miler (5.4) dokaže da je pravo pojačanje, to što pravi razliku u ABA ligi nije dovoljno da bi opravdao epitet pojačanja. Rajan Tomspon (5.0) je kao igrač Bamberga prošle sezone dobio finalnu seriju Bundeslige protiv Bajerna, mogao bi konačno da izroni iz prosečnosti.

S druge strane, Duško Savanović se pokazao odlično protiv 'pacera', bio je igrač utakmice protiv Strazbura, vredi pristojnih 5.6 jedinica, njegovo iskustvo i igra jedan na jedan bi protiv ovako 'pogubljene' Zvezde mogli da budu fina investicija.

Dusko Savanovic

U grupi A Fenerhahče i Himki igraju u Istanbulu, pobednik će prvi krug preliminarne faze završiti kao lider, dok "uspavani" Real gostuje Strazburu.

Od ostalih duela izdvajamo duel između posrnulog Efesa i Olimpijakosa u Istanbulu u grupi B, biće to sudar verovatno dve najjače odbrane u Evroligi. Cedevita na krilima dve pobede u gostima u Zagrebu dočekuje Laboral Kuću koja je u seriji pobeda od tri utakmice u nizu, ali u glavni grad Hrvatske stiže ranjena prvim porazom u ACB ligi od Valensije. Armani ide u goste Limožu, 'Manekeni' će biti lišeni usluga povređenog Milana Mačvana.

U grupi C Đorđevićev PAO ima imprerativ pobede protiv Žalgirisa u Atini, Barsa će u 'Blaugrani' pokušati da skine oreol nepovedivosti Lokotivi Kuban, dok u pakao Izmira Pinar Karšijaki na noge stiže Zelena Gora osokoljena prvom pobedom iz prošlog kola nad Panatinaikosom kod kuće.

CSKA i Unikaha će u direktnom okršaju u Moskvi dati odgovor na pitanje ko ulazi u drugi krug ove faze takmičenja bez poraza. Biže zanimljivo gledati direktan duel dvojice srpskih plejmejkera Miloša Teodosića (9.0) i Stefana Markovića (5.2). Možda i Nemanja Nedović (5.2) u jednom trenutku preuzme ulogu Teovog čuvara. Makabi će morati da 'skida fleke' protiv Darušafake u Tel Avivu, dok će Dinamo Sasari juriti svoju prvu pobedu ove sezone pred svojim navijačima protiv Bamberga.

Parove vidite, otovorena je tema za razmišljanje kojih osam izabrati, sa konkretnim predlozima košarkaša koje bi valjalo ozbiljnije uzeti u obzir prilikom sastavljanja tima za 5. kolo Evrolige, izaćićemo sutra.

Fantazi

Do tada podsećanje da pravo u igri imaju STARIJI od 18 godina i da Fantasy Nova organizuje igru u saradnji sa Soccer kladionicom. 



Ne propustite