EL Fantazi - Vreme je da se Cirbes probudi

Autor: Boban Filipović
petak 22.01.2016.
11:26
Izvor: Sportske.net

I danas izlazimo sa predlozima sa fantaziranje u igrama koje se sastoje od evroligaških utakmica koje su na programu večeras i kojima že biti spuštena zavesa na četvrto kolo Top 16 faze.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

U današnjij ponudi imate dve igre u kojima možete doći do vrednih novčanih nagrada. Sve što je potrebno da uradite je da sastavite najbolji tim, ili makar da budete među najboljima.

Možete da birate igrače iz osam ekipa, koje večeras izlaze na teren u okviru 4. kola top 16 faze Evrolige. Ovo su parovi:

Himki - Broze Basktes
Žalgiris - Olimpijakos
Darušafaka Doguš - Fenerbahče Ulker
Crvena zvezda Telekom - Unikaha


Pošto smo detaljnu analizu celog kola već imali juče, ovog puta ćemo malo više pažnje posvetiti utakmici meču koji u Srbiji izaziva najviše pažnje uz par napomena o pojednicima koje treba uzeti u razmatranje.

Možda najbitnija informacija je da je Unikaha bila najbolja defanzivna ekipa u Evroligi u prva tri kola top 16 faze. Četa Đoana Plaze je jedina primila manje pd 200 koševa na prve tri utakmice, ali to ne mora nužno da znači da će i večeras u 'Pioniru' biti mali broj koševa.

Ne treba smetnuti s uma i da je jedan od najboljih odbramnebih igrača u Evropi, plejmejker Unikahe i reprezentacije Srbije, Stefan Marković, već neko vreme van stroja zbog povrede.

Stefan Markovic

'Delije' će imati priliku da pozdrave dva bivša košarkaša Zvezde, svoje dete Nemanju Nedovića i dežurnog tragičara iz pretprošle sezone DeMarkusa Nelsona. Zanimljivo, i u taboru crveno-belih su dovjica igrača koja su tokom karijere nosila dres kluba iz Malage. To su Vladimir Štimac i Tarens Kinzi.

Osim domaćeg terena i punih tribina, prednost Zvezde bi trebala da bude njena unutrašnja linija.

Maik Cirbes je malo pao u formi u poslednje vreme, ali Nemac nesumnjivo ima 'visinsku' prednost u odnosu na svoje direktne rivale Ričarda Hendriksa i iskusnog Frana Vaskeza. Možda popije koju bananau, ali za očekivati je da rešava situacije '1 na 1' leđima. Jeste možda malo skup (6.8) s obzirom na formu, ali deluje da bi mogao da se ispalti, naročito ako 'vrati ruku' sa linije penala.

Kvinsi Miler (6.6) je u 'Pioniru' redovno donosio brdo poena, nema razloga za sumnju da ne nastavi.

Njih dvojica su "sigurice" iz Zvezde, ostali su manje više 'kocka'. Jović, Gudurić i Simonović su imali partije sa jakim indeksom, kod Kinzija i Štimca bi se moglo igrati na kartu motivisanosti protiv bivšeg kluba.

Igrač iz Unikahe koji bi trebalo da bude najveća 'sigurica' je Mindaugas Kuzmiskas (6.4). Razlog je to što je u najvećem broju slučaja donosio pozamašan broj bodova, ali i to što Kvinsi Miler ume da bude malo smeten u defanzivi, o čemu sam juče već pisao. Ako postoji neko ko sumnja u kvalitete Kuzminskasa neka pogleda ponovo polufinale sa poslednejg Evobasketa (Litvanija - Srbija) i neka obrati pažnju kako je 'regulisao' Nemanju Bjelicu.

Unikaha ima par igrača sa sasvim solidnim šutem spolja (Edvin Džekson, Džamar Smit, pa i Dani Diez i Nedović), ali pitanje je kako će se snaći u paklu 'Pionira' i pod nesumnjivo jakim pritiskom u odbrani Zvezdinih spoljnih igrača.

Suma sumarum, ja idem na sigurno i u svoj fantazi tim ubacujem trojicu nasjkupljih igrača sa ove utakmice.

Sinoć se nisam baš proslavio sa izborom ekipe, žestoko sam omanuo sa Grendžerom iz Efesa na pleju, 'prodali' su me Klaver i Rendolf iz Lokomotive, koji uglavnom nabiju dovicfren indeks, nisam skupio ni 100 bodova, večeras ću da probam da se 'povadim' sa sledećom osmoricom:

PG - Haket (Olimpijakos), SG - Stouberi (Olimpijakos), SF - Kuzminskas (Unikaha), PF - Miler (Zvezda), C - Cirbes (Zvezda)

G - Rajs (Himki), F - Datome (Fenerbahče), UTL - Judo (Fenerbahče)

Evroliga


Novac za učešće uplaćujete u najbližoj Soccer kladionici, ekipe prijavljujete OVDE, takmičenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina, a svoj učinak možete i uživo da pratite na sajtu FantasyNova.

Ne propustite