EL fantazi - Štimac je "kec iz rukava"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 28.01.2016.
23:59
Izvor: Sportske.net

Čak pet turnira su u ponudi kada se radi o fantaziranju na sajtu "fantasynova.rs", na vama je samo da se uvalite i da sastavite adekvatan tim.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Kao i uvek do sada, "Fantasynova" vam izlazi u susret, pa ako niste bili u mogućnosti da sastavite tim za Evroligu u četvrtak, možete to uraditi u petak do početka prve utakmice, a to je meč Himkija i Žalgirisa u Rusiji koji počinje od 18 časova.

Sa našim predlozima koji se tiču ovog kola smo vam izašli u susret u sredu, mogli ste da pročitate naše prognoze OVDE, a danas vam pišemo najviše o utakmici Crvene zvezde i koliko je isplativo uključiti pojedine igrače u tim.

Idemo redom, od igrača do igrača.

Nikola Rebić verovatno neće dobiti priliku, tako da nije preporučivo da ga ubacite u tim.

Stefan Jović je konstantan, beleži prosečno preko 13 indeksnih poena po meču, a pred ovo kolo košta manje od proseka za jedan tim (6,2). Dakle, preporuka za Jovića, uvek očekujte 8+ asistencija od njega, sada očekujemo da ima indeks preko 15. Naša procena je 12-18 poena.

Vasilije Micić će ponovo dobiti minute, a imajući u vidu da košta samo 3,8, možete i za njega da se odlučite ako želite da sačuvate novac za na papiru "jače" igrače. Procena: 5-10 poena.

Branko Lazić nije neko čiji se učinak na meču meri indeksnim poenima, njegov doprinos je dosta veći u odbrani i čuvanju ključnih igrača protivničkog tima, upravo zbog toga mu je i cena nešto malo niža (4). Nije preporučiv za ovo kolo. Procena: 2-5 poena.

Tarens Kinzi (5,4) i dalje ne vredi na ovom fantaziju koliko bi trebalo, možda je trenutak da se to iskoristi. Veoma dobro poznaje ekipu Lokomotive, zna njihove mane, očekujte 10+ indeksnih poena. Procena: 10-15 poena.

Marko Gudurić (4,4) je igrač kome je forma dosta promenljiva, možete očekivati da razbije, a nije isključeno ni da ode u minus. Ako želite da se kockate, izvolite, pokušajte sa njim. Naša procena: 0-5 poena.

Nemanja Dangubić (3,8) se u potpunosti oporavio od povrede, ali i dalje ne igra na nivou na kojem se od njega očekuje iako je primetno popravio formu. Nije još uvek neko ko provodi dosta vremena na parketu, ali očekujte da ga krene uskoro. Teško da će to moći protiv Lokomotive. Procena: 0-5 poena.

Marko Simonović (4,6) je igrač kome dosta toga zavisi od šuta. Trenutno je u odličnoj šuterskoj formi, ali samo ako izuzmemo utakmicu protiv Partizana gde je šutirao trojke 0/5 uz indeks -3. Kockanje, kao i sa Gudurićem. Procena: 5-10 poena.

Marko Tejić (3,2) nije neko ko bi mogao da dobije previše minuta, pa nije isplativo igrati na njega.

Svi čekamo da ponovo proradi Kvinsi Miler (6,4). Nije u dobroj formi, malo je zastao, ali u "paklu" Pionira često zna da pokaže veliko srce i da donese veliki broj poena. Očekujemo da pokaže šta zna ovog puta u duelu sa Lokomotivom, neka bude naša preporuka. Dodatna stvar jeste da je se oporavio od blage povrede koju je imao tokom prethodnih nedelja. Naša procena: 12-17 poena.

Maik Cirbes (6,8) je sa razlogom najbolje ocenjen igrač Zvezde. Protiv Lokomotive bi mogao ponovo da "razbije", posebno ako imamo u vidu da je najveća boljka Zvezdinog protivnika u ovom kolu pozicija centra. U derbiju je bio igrač utakmice, igra konstantno cele sezone, očekujte 20+ indeksnih poena. Naša procena: 18-25 poena.

Vladimir Štimac je takođe neko ko bi za "sitnu lovu" (4,8) mogao da vam donese mnogo (10-15 poena). Kažemo "mnogo" jer retko koji igrač koji ovoliko vredi može da vam donese ovoliko poena. Njega stavljamo kao preporuku. Naša procena: 8-13 poena.

Dakle, od Zvezdinih igrača preporučujemo:

Jovića (6,2), Micića (3,8), Milera (6,4), Cirbesa (6,8) i Štimca (4,8) i Kinzija (5,4).

Ukoliko želite da se "kockate", onda su predlozi i:

Simonović (4,6) i Gudurić (4,4).

Novac za učešće uplaćujete u najbližoj Soccer kladionici, ekipe prijavljujete OVDE, takmičenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina, a svoj učinak možete i uživo da pratite na sajtu FantasyNova.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lonchy88
Friday, 29.01.2016
11:30

e bogami SStimac sigurno nije dobar izbor!Ocajno izvodi bacanja, sut mu je takodje katastrofa!On nesto napravi jedino svojom energijom i velikim srcem!Ne bi se ja kladio na njega, sve zavisi koliko ce Cirbes biti dobar i koliko ce imati faulova u prvom dijelu tekme!Nisam gledao osavno Lokomotivu,ali Drajper i Dilejni igraju sjajno, a posebnu paznju treba obratiti na Viktora Clavera, koji e strasno brz i skocan za svoju poziciju i cesto donosi dosta poena!Ne znam sta je sa Singltonom, gledao sam ga samo jednom i tada je dominirao,poslije toga je nesto opasno podbacio, a ocekivalo se da bude kljucni igrac Kubana!Ljudi obratite paznju na sjajnog Mindaugasa Kuzminskasa, igra sjajnu sezonu, kladio sam se sa bratom da ce cak biti mozda i mvp regularnog dijela, ali svee zavisi od toga koliko daleko unikaha moze otici!Njihov trener je malo cudan, ima opasan arsenal u ekipi ali to nekoristi kako bi trebalo!