EL Fantazi - Spasavanje "redova" Rajana

Autor: Boban Filipović
sreda 16.12.2015.
18:21
Izvor: Sportske.net

U četvrtak i petak je rasplet Preliminarne faze Evrolige, a FantasyNova nudi veliki broj veoma zanimljivih igara za 10. kolo.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Izbor igara je veoma raznovrstan, nagrade yvuče primamljivo. Cene učešća u ponuđenim igrama kreću se od 50 do 500 dinara, šanse za dobitak su najveće do sada, o svemu se do tančina možete upoznati OVDE i počnite polako da razmišljate koje igrače ćete birati u svoj tim ili timove.

Pošto 10. kolo donosi utakmice koje su nekim klubovima od presudnog značaja za top 16 fazu, nekima predstavljaju borbu za poziciju, dok kod jednog broja ekipa mečevi imaju revijalni ili polurevijalni karakter, ovaj tekst neće biti klasična najava kola kao što do sada bi slučaj, već ćemo malo da "šaramo".

Bolje ćete da 'fantazirate' ukoliko se što više unesete u selektorsku ulogu, te kao i u zbilji treba poći od načela da se napravi kičma sa dobrim plejom i centrom

Još jedna mala digresija pred analitički deo teksta - ako vam se slučajno desi da ne stignete da napravite ekipu pre no što počne prva utakmica u četvrtak popodne, nije nikakav problem, u podudi su u igre koje ne obuhvataju prvi i drugi meč.

fantazi

Koga na pleja?

Tajris Rajs zvuči kao potencijalno dobar izbor. Himki igra kući poritv Fenerbahčea koji je već čekirao prvo mesto. Klub iz Podmoskovllja je u slučaju pobede nad liderom grupe A sigirno drugi, Rajs važi za igrača koji briljira u velikim utakmicama, setite se da je bio MVP fajnal fora pre dve sezone kada je odveo Makabi na krov Evrope. Njega Bobi Dikson teško može da čuva, više problema će mu zadavati Slukas, mada je realnije da Grk više bude uz 'pobesnelog' Šveda.

Za Rajsa, koji je po nama veoma povoljan (6.2) morate da poranite, utakmica Himki - Fener otvara poslednje kolo preliminarne faze.

rajs

Miloš Teodosić je najskuplji na 'kecu', čuvaće ga drug iz reprezetacije Stefan Marković, verovatno najbolji defanzivac Evrope, CSKA i Unikaha biju boj za prvo mesto u grupi D, Teo nije baš u šutreskoj formi i njegov izbor je rizik jer košta dosta (8.4).

Najisplativiji plej u dosadašnjem delu sezone, Tomas Ertel, imaće protiv sebe jednu od najjačih odbrana u Pireju. Duda će sa Efesom ići na pobedu protiv svog bivšeg kluba Olimpijakos, koji je već obezbedio prvo mesto u C grupi.

Drugi plejmejker po rejtingu, Malkolm Dilejni, ima nešto jaču cenu (7.6) i nije da je nije zaslužio. Lokomotiva Kuban igra u Krasnodaru sa Barsom meč koji će direktno odlučiti pobednika grupe C, ne treba sumnjati u motiv lidera 'Lokosa', na sve to Katalonci nisu ekipa koja može da se pohvali naročito dobrom defanzivom.

Bredli Vanamejker iz Brosea je jedno od otkrovanja Evrolige ove sezone, mada njegov izbor u poslednjem kolu može biti "mačka u džaku". U Bamberg dolazi Dimano Sasari u nadi da će da se ispiše prvom pobedom, Brose je treći pa treći i upravo iz razloga što će ovaj meč imati apsolutno revijalni karakter i zbog 'divjačkog hit and run' stila košarke gostiju iz Sardinije, ovede treba očekivati dosta koševa. Markez Hajnz (5.6) će sigurno uzeti dosta šuteva, ako ga krene biće poena, to je već umeo da dokaže. Nevažnost utakmice treba uzeti u obzir i prilikom biranja bekova i niskih krila, a ne samo plejmejekra, zbog 'viđenih' lakih realizacija u tranziciji. Ipak, ko može da zna koliko će Trinkijeri u ovakvom meču forisrati nosioce tima...

U poslednje vreme u dobroj formi je Tejlor Ročesti (7.2) iz Makabija, 'Ponosu Izraela' treba pobeda od preko 11 razlike u Istanbulu protiv Darušafake da bi na mala vrata stigao u Top 16 fazu. AKtuelni šampion Real mora da dobije Strazbur kući, pa uzmite u obzir Ćaća Rodrigeza (7.0). Direktan duel između Darijuša Adamsa (6.6) iz Laboral Kuće  i Džejkoba Pulena (6.6) iz Cedevite bi mogao da bude interesantan jer ova dva tima u Vitoriji izlaze na megdan prebrinutih briga oko plasmana u top 16, boriće se za bolju poziciju u grupi.

Za kraj što se tiče plajmejkera ostavljamo Markusa Vilijamsa (5.6), Stefana Jovića (6.2) i Alkesa Refroa (6.6) zbog onoga što će ljubiteljima košarke u Srbiji biti u prvom planu. Setite se kako je Jović igrao protiv Bajerna u Minhenu, setite se rekorda po broju asistencija na jednoj utakmici Evrolige, uzmite u obzir kako M'Will može da se naloži pred punim tribinama 'Pionira'...

Stefan Jovic

Centri?

Da nastavimo u patriotskom tonu iz prethodnoh pasusa - Maik Cirbes.

S obzirom kako je igrao i koliko je poena donosio, uošte nije skup (7.0), dosta je brži od Džona Brajanta, kod njega faktor sa tribina takođe mnogo utiče. Nekako ne ide da sjajni Nemac zakaže sada kada je najpotrebnije.

Gustavo Ajon
je u prošlom kolu nabio indeks 41, Meksikanac igra kao zmaj, liči da bi mogao da "pojede" Strazbur, koji je dužnik Reala. Jeste skup, ali kontinuitet i važnost meča vrede malo jače investicije (8.0).

Cirbes i Ajon iskaču kao glavni 'pikovi', a  u dosadašnjih top 5 pod indeksu su još Janis Burusis (8.6) i Hrvati Ante Tomić (7.8) i Miro Bilan (7.0). Grk iz Laboral Kuće i Bilan će imati direktna okršaj u Baksiji.

Ako kojim slučajem razmišlajte da stavite na peticu ili na 'univerzalca u izmenama' nekog od centara ispod prosečne cene, potencijalno dobri izbori bi mogli da budu Trevor Mbakve iz Makabija i njegov direktni rival Semih Erden iz Darušafake (obojica vrede po 6.0 jedinica).

Za ostale pozicije vam ostavljamo da se nađete sami, sa plejmejkerima i centrima ionako može da se napravi pola tima.

Maik Cirbes

Za kraj jedan predlog koji možda zvuči malo sumanuto, suludo i mazohistički, ali gde bi karma mogla da učini svoje.

Najkritikovaniji igrač Crvne zvezde Telekom u ovoj sezoni, Rajan Tompson, ima prosečan indeks po utakmici u Evroligi ove sezone sramotnih 1.33, na osnovu toga se može zaključiti i da mu je cena od 4.2 jedinice papreno skupa, ali ovaj momak zna kako se pobeđuje Bajern.

Tomspon je prošle godine bio član Borse Baksetsa, koji je u finalnoj seriji bio bolji od ekipe Karija Pešića i okitio se titulom šampiona Nemačke. U prošloj sezoni ovaj Amerikanac je šutirao trojke blizu 50%, u ovoj je totalno van ritma, ali ukoliko se nekim čudom desi da namesti ruku u petak na Zvezdinoj utakmici sezone, sva ona gaženja linija, jeftino prodate lopte i promašaji mogli bi da mu budu oprošteni.

KOSARKA: CRVENA ZVEZDA - TAJFUN

Zanimljivosti sa ovog sajta koje vam do sada nismo pomenuli jeste i da možete pratiti uživo vašu poziciju na turniru klikom na "moji timovi" na pomenutom sajtu, ali i u lobiju kada kliknete na status takmičenja (uživo/rezultati).

Ekipe možete prijaviti OVDE, takmičenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina, a igra se pod pokroviteljstvom kladionice "Soccer".


ekipa



Ne propustite