EL fantazi - Sa kim u juriš na nagrade?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 21.01.2016.
11:56
Izvor: Sportske.net

U četvrtak i petak su utakmice četvrtog koal Top 16 faze Evrolige, vreme je za fanztaziranje.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

I ovog puta vam FantasyNova nudi mogućnost da zaredite kroz igru, ponovo je na meniju više takmičenja, opširnije na tu temu čitajte OVDE, a mi ćemo se okušati u onom koje nudi najveći dobitak.

Ta 'najjača' igra obuhvata celo kolo, cena učešća u njoj je 200 "dindži", a ukupni nagradni fond veoma primamljivih 20 hiljada dinara.

Četvrto kolo top 16 faze kreće duelom između Lokomotive Kuban I Panatinaikosa u Krasnodaru, 'zavesa se spušta' u beogradskom 'Pioniru' gde Crvena zvezda Telekom dočekuje Unikahu. Najzvučniji par svakako je 'El Klasiko' u 'Blaugrani' između Barselone i Real Madrida.

Idemo na fantaziranje!

Koga na pleja (PG/G)?

Iako sam zagovornik teorije da na 'kecu' ne bi trebalo da se štedi ovog puta razmišljam da napravim izuzetak.

Iz nekog razloga mom ljubimcu Tajrisu Rajsu je cena redovno ispod proseka, ne pamtim da me je 'prodao' do sada, njegova vrednost za ovo kolo je veoma prostojna (6.0) i i njega ću i ovog puta da računam. Razlog je to što ne verujem da Trijkijerijev Broze, uprkos tome što igra fenomenalno ove sezone u Evroligi,  u dve utakmice za redom može da osvoji i Pirej i Podmoskovlje i da Vanamejker ne može da čuva Rajsa.

rajs

Cenim da Anadolu Efes neće lako da oprosti Cedeviti onaj skalp u prelimiranoj fazi u Istanbulu i da će ekpa Dude Ivkovića ponovo da dobije u Zagrebu. Džejson Grendžer je u dobroj formi, uhvatio je ritam, i on kao i Rajs, vredi ispod proseka (6.0), deluje da bi mogao da bude fina investicija.

Logično, pljemejkeri koji su nabijali najveći indeks su skupi. U TOP 5 po ovom kriterijumu su: Malkolm Dilejni (7.2), koji je u preliminarnoj fazi bio prilično učinkovit protiv Panatinaikosa, Tomas Ertel (7.0), koji na prethodna dva duela sa Cedevitom nije bio naročito inspirisan, Aleksej Šved (7.4), koji je znao da nabije indeks i preko 30, nastup Miloša Teodosića (7.4) protiv  Laboral Kuće je naizvestan prema poslednjih informacijama, propustio je poslednji meč u VTB ligi, ako ipak bude igrao sigurno biti alfa i omega 'Armejaca' pošto je Nando De Kolo povređen. Jedini izuzetak od 'skupoće' je Džejkob Pulen (6.2), koji se već isticao odličnim rolama protiv Efesa ove sezone.

Na dvojci (SG/G) je 'outlet' zbog povreda De Koloa i Ljulja, jedini preko proseka je Fabijen Kozer iz Laboral Kuće (6.4), ali ovde treba ipak uzeti u obzir da u Vitoriji gostuje CSKA.

Meni tri opcije na poziciji beka šutera izgledaju primamljivo. Prva je Huan Karlos Navaro, koji je nedavno u ACB ligi izbušio Real i to u Madridu, nema Ljulja da ga juri, Džejsi Kerol i Kej Si Rivers nisu tako vični defanzivci, plus je 'La Bomba' veoma povoljan (5.0). Druga je Bogdan Bogdanović (6.0), utisak je da je uhvatio pravi ritam, Fenerbahče je gost u svom gradu Darušafaki i veliki je favorit protiv 'zemljaka' koji još nisau osetili draž pobede u top 16 fazi. Treći predlog je Di Džej Strouberi (5.4) iz Olimpijakosa, momak koji je u odličnoj formi i koji je duša tima crveno-belih iz Pireja u dosadašnjem toku sezone.

Huan Karlos Navaro

Na 'trojci' (SF/F) bih izdvojio dvojicu igrača koji će biti rivali u Beogradu, ali neće biti u klinču jer jedan naginje ka krilnom centru, a drugi ka beku. Mindaugas Kuzminskas (6.4) iz Unikahe, jedan je od najpolivalentnijih igrača u Evropi, kod Litvanca igram na kartu da Kvinsi Miler ima običaj da se pogubi u odbrani, kao na primer kada je morao da pazi na Duška Savanovića, koji je igrač sličnog profila, samo atletski tanji. Tarens Kinzi (5.6) ne samo da je povoljan, nego se od samog dolaska u Zvezdu nametnuo kao bitan činilac u igri u svim segmetnima.

Najskuplja opcija, ali do sada najveća sigurica na ovoj poziciji bio je Viktor Klaver (6.8) iz Lokomotive. Istu cenu kao Španac ima i Derik Braun iz Efesa koji je bio fantastičan na prethodna dva meča. Klaverov saigrač, Australijanac Rajan Broenhof je relativno jeftin (5.2), a može da 'poludi' ako ga krene šut, što važi i za Dariusa Milera (4.6) iz Brozea i Marka Simonovića (4.2) koga je pun 'Pionir' neretko zna da inspiriše.

France Basketball Europeans

Isplative 'četvroke' (PF/F) su mahom skupe i ovde štednja ni baš za prepopruku. Mnogo njih je sa ove pozicije za preporuku, izdvojiću par.

Dario Šarić (6.4) je prošli put u Zagrebu 'pokidao', izgleda da ima ekstra motiv protiv Cedevite. Luiđi Datome (7.0) igra kao u transu u poslednje vreme. Kvinsi Miler (6.6) je uglavnom bio sigurica kada Zvezda igra u punom 'Pioniru'. Najisplativiji je i najskuplji, to je Jan Veseli (7.4).

Od onih ispod proseka Nikolo Meli (6.2) je bio garancija velikoj broja bodova, Felipe Rejes (6.2),  Paulijus Jankuns (6.0) i Kajl Hajns (6.2) takođe, a svoje blistave partje imali su Entoni Rendolf (6.0), Džastin Doelman (5.8), Andrej Voroncevič (5.6), Milko Bjelica (5.2)...

datome-600-20150907013912

Kod centara (C) je slična priča kao i kod krilnih cenatara. Cena je mahom direktno srazmerna sa učinkom. I za 'peticu' je poželjno ostaviti više lufta što se tiče 'finansija'.

Biće zanimljivo da se isprati duel u 'El Klasiku' između Ante Tomića (6.8) i Gustava Ajona (7.6), kao i Mire Bilana (6.6) i Brajanta Danstona  (6.2). Hrvatski centri su vrsni napadači, Meksikanac i Amerikanac sjajni defanzivci.

Semih Erden (5.6) bi mogao da ima ekstra motiv protiv svog dojučerašnjeg kluba Fenerbahčea (kao i nekolicina njegovih saigrača), mada će imati veoma težak zadatak protiv pouzdanog Judoa (6.4) i 'namazanog' Pere Antića (5.4).

Miroslav Raduljica (6.2) bi mogao da bude najjače oružje Đorđevića u Krasnodaru jer Lokomotiva nema klasičnog teškaša u rosteru.

Maik Cirbes se malo uspavao, ali to nie uticalo da pojeftini (6.8), možda je vreme da se probudi. Ričard Hendriks (6.0) iz Unikahe je u prošlosti kao igrač Lokomotive Kuban znao da izdominira u 'Pioniru' i povoljan je u odnosu na isplativost. Janis Burusus (7.2) drži visoku cenu i trebalo bi da bude prva napadačka opcija Baskijaca protiv CSKA.

Za kraj ostavljamo temu za razmišljanje i Vladimira Štimca (4.8), videli ste sa koliko žara je igrao pred selektorom Đorđevićem u prošlom kolu, možda bi dolazak njegovog bivšeg trenera Đoana Plaze mogao da proizvede sličan efekat kod njega.

Džokera (UTL) izaberite sami, u pomož možete da pozovote i statistiku.

Fantazi

Novac za učešće uplaćujete u najbližoj Soccer kladionici, ekipe prijavljujete OVDE, takmičenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina, a svoj učinak možete i uživo da pratite na sajtu FantasyNova.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Thursday, 21.01.2016
15:21

Imam osjecaj da ce Vasa Micic da odigra dobru partju, sto je s' obzirom na njegovu cijenu sve preko 10 poena.

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 22.01.2016
13:35

Ja se nadam dobroj igri Dangubica , on nama treba .