EL Fantazi - Operacija "Tel Aviv"

Autor: Boban Filipović
četvrtak 19.01.2017.
12:47
Izvor: Sportske.net

18. kolo Evrolige je pred nama, a sa njim i nova šansa da profitirate od fantaziranja.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Ko nas je poslušao pre nedelju dana, tačnije ko je prepisao "od A do Š", osvojio je igru PREVENSTVO, gde je konkurencija najžešća. Tim koji smo mi sastavili doneo je preko 180 poena, te ponekad zaista ima poente uvažavati savete koji dolaze sa našeg portala.

Ovoga puta ćemo tu igru ostaviti po strani, puštamo vas da se sami snađete, imate fore do 18h. Mi smo se opredelli se za jednu od dnevnih, koja se sastoji od tri večerašnje utakmice. Jedna od njih je i ona između Makabija i Zvezde u Tel Avivu, druga je derbi začelja Armani - Galatasaraj, a treća Barsa - Efes.

Na pleja ćemo Stefana Jovića (5.4). Smatramo da od njega zavisi rezultat crveno-belih u Izraelu. Idemo malo navijačni, malo zbog njegove povoljnosti, a malo više što je Zvezda nedavno pokazala da protiv višestrugog šampiona Evrope može da igra svoju igru, jer Makabi liči na 'grupu građana', tj. skup sjajnih pojedinaca koji ni malo ne liče na ozbiljan tim.

Kad je reč o poziciji beka, rizikovaćemo sa Huanom Karlosom Navarom (4.0). Osnovni razlozi su što je jeftin, što se Kataloncima mora, pa on kao najiksuniji mora da povuče, kao i to što Efes ne može da se pohvali naročito dobrom igrom u odbrani.

Trojka će biti Rakim Senders (6.0) iz milanske Olimpije. On je najbolji igrač ovog kluba u tekućoj sezoni, protivnik 'Manekena' ne može da bude lakši, plus igraju kod kuće. Dovoljno argumenata da opravdamo ovaj izbor.

'Trilema' oko krinog centra. Milan Mačvan (4.6) je bio jedina svetla tačka Armanija u prošlom kolu kada je doživljen debakl u Moksvi, imao je najbolji indeks od svih igrača u 17. kolu, ali ne može se biti MVP kada vaš tim pukne kao dulek. Tema za razmišljanje je da li uzjahati taj talas ili igrati na 'siguricu' sa sjajnim Derikom Brunom (7.6) iz Efesa ili pak isforsirati Džastina Doelmana (4.6) iz Barselone. Dvojica od njih trojice će biti sigurno u našem timu.

Iako već rekosmo da smo napravili 'drim tim' u prošlom kolu, ogrešili smo se o Ognjena Kuzmića (6.4), živeći u zabludi da ne može da se nosi sa Ekepom Judom. Sada ćemo da se iskupimo, pošto Majk Cirbes verovatno neće igrati, a Kolton Ajverson nije baš najbolji u defanzivnim zadacima. A ima i toga što je Radonjić odmarao Kuzmića protiv Krke da bude što spreminiji za večerašnji duel. Očekujemo mnogo pik'en' rol igre njega i Jovića.

U tim ćemo staviti još jednog centra, dabl-dabl mašinu Aleksa Tajusa (6.4). Ne zaboravljamo onu monstruoznu rampu koju je lupio Raduljici u prvom odmeravanju snaga Galate i Olimpije u Istanbulu. Tada je njegov potez rešio utakmicu.  

I za kraj, rešili smo da damo prednost Tomi Ertelu (6.8) u odnosu na nejgovog saigrača iz Efesa Džejsona Grendžera i njegovog direktnog rivala Tajrisa Rajsa.

18 el

Novac za učešće na turnirima uplaćujete u Soccer kladionici, a ukoliko ste punoletni na sajti fantasynova.rs možete prijaviti svoju ekipu.

Ne propustite