EL Fantazi - Ne računajte na Veselog

Autor: Boban Filipović
sreda 23.03.2016.
17:02
Izvor: Sportske.net

Kao ni na Burusisa i sve igrače Laboral Kuće i Barselone, jer ova utakmica nije u ponudi za fantaziranje za 12. kolo Top 16 faze Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Iz razloga što se katalonsko-baksijki okršaj u 'Blaugrani' igra u sredu, ova utakmica nije obuhvaćena fantazi igrama.

Ostalih sedam jesu, rok da sastavite ekipu je četvrtak popodne, prva utakmica po rasporedu koja ulazi u igru je duel između Lokomotive Kubanj i Crvene zvezde Telekom u Krasnodaru koji počinje u četvrtak u 18h.

Za 100 uloženih dinara možete da osvojite 5000 dinara, to pod uslovom da sastavite najbolji tim, a "utešne" nagrade sežu čak do 27. mesta na kona;noj rang listi, tako da baš morate opsno da zakažete da budete u minusu u ovom kolu.

U ponudi je i igra u kojoj je učešće besplatno, a najboljih 10 u njoj biće nagrađeni sa po 200 dinara.

Kosrisna sugestija, koju doduše svi koji iole ozbiljno prate košarku već sigurno znaju, jeste da će Jan Veseli biti 'OUT' neko vreme, pa vam skrećemo pažnju da se ne zaletite da Čeha, koji je neretko donosio veliki broj bodova, selektujete u svoj fantazi tim. Osim toga, utakmica između Cedevite i Fenerbahčea nema apsolutno nikakvu težinu niti rezultatski značaj. Zagrepčani su baz šansi za plej-of, slomljeni su jer sledeće sezone sigurno neće igrati Evroligu zbog sinoćne eliminacije od Zvezde u polufinalu ABA lige, dok je Fener već osigurao prvo mesto u E grupi Top 16 faze i zbog svih navedenih okolnosti vrlo je verovatno da Veljko Mršić i Željko Obradović veću minutažu ostave igračima koji su bili u drugom planu i koji su jeftini.

Zvezda na krilima velike pobede u Zagrebu ide na megdan Lokomotivi, ko ovde pobedi čekirao je kartu za četvrtfinale. Treba uzeti u obzir koliki put će prevaliti šampion Srbije za menje od nedelju dana, preko 100 hiljada kilometara, umor je sigurno sveprisutan, videćemo da li želja može da ga nadjača. S druge strane, 'Lokosi' su u krizi, izgubili su prethodna dva meča u Evroligi od Panatinaikosa u Atini i Fenera kod kuće, a Zvezda im je dužnik za poraz u Beogradu od 14 razlike. Inače, ovo je jedina utakmica E grupe u ovom kolu koja ima takmičarki i rezultatski značaj za oba tima.

U Istanbulu su na programu dve utakmice. Ukoliko želi da sačuva nadu za plasman u narednu rundu, Efesu je moranje protiv Unikahe koja je porazom od Zvezde u Malagi u prošlom kolu izgubila šanse za plej-of, dok bi Panatinaikos u slučaju pobede nad Darušafakom, koja takođe svoje ovosezonsko učešće Evroligi završava u Top 16 fazi, napravio veliki korak ka četvrtfinalu.

U F grupi je samo moskovski CSKA za sada siguran četvrtfinalista, mada će 'Armejci' sigurno ići na pobedu u Bambergu protiv žilavog i nadahnutog Brosea kako bi čekirali prvo mesto i obezbedili prednost domaćeg terena u plej-ofu. Sve ekipe osim Žalgirisa u ovoj grupi su u igri za četvrtfinale. Duško Ivanović će sa Himkijem u Kaunasu protiv prežaljenih Litvanaca juriti prvu evroligašku pobedu od kako je preuzeo kormilo, ta pobeda je imperativ. I Olimpijakos mora da dobije Real Madrid u Pireju, u protivnom, najverovatnije završava učešće u Top 16 fazi. Motiv grškog šampiona da se revanšita aktuelnom šampionu Evrope za poraz u prošlosezonskom finalu na F4 u Madridu ne treba dovoditi u pitanje. Barselona, koja inače igra očajno u gostima, će probati da 'ribrejkuje' Laboral Kuću u Vitoriji i preuzme joj drugo mesto na tabeli, ali taj meč, kako već rekosmo, nije u ponudi za ovo kolo.

Razmislite o kandidatima za svoj fantazi tim, bacite pogled na statistiku, savetujemo vam da ne brzate dok na zvaničnom sajtu Evrolige ne izađe vest o zdravstvenom biltenu ekipa. Nakon toga, mi ćemo izaći sa predlozima.

Fantazi

Novac za učešće uplaćujete u najbližoj Soccer kladionici, ekipe prijavljujete OVDE, takmičenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina, a svoj učinak možete i uživo da pratite na sajtu FantasyNova.

Ne propustite