EL Fantazi - Kakvi budete na Božić, bićete cele godine

Autor: Boban Filipović
četvrtak 07.01.2016.
15:13
Izvor: Sportske.net

Za najradosniji hrišćanski praznik, za vernike koji slave po julijanskom kalendaru, igraju se četiri utakmice drugog kola Top 16 faze Evrolige. Požurite da napravite tim.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Mir Božiji, Hristos se rodi!

Božični fantazi, 14 igara u ponudi, od toga četiri sa utakmicama koje su na programu u četvrtak, gde je raspon uloga za učešće je od 50 do 500 dinara, nagrade idu i do 10 hiljada po igri. Njima posvećujemo posebnu pažnju u ovom tekstu.

Šampion Evrope Real Madrid dolazi u Moskvu da bude 'položaonik' kod 'Armejaca'. Ovo je košarkaški klasik, počinje u 18h, taman da vas razbudi od dremke posle božićnog ručka.

U večernjim satima igraju Darušafaka i Cedevita u Istanbulu, Olimpijakos gostuje u Baskiji Laboral Kući, a Himki u Kataloniji Barseloni.

U Moskvi će posebno interesantan biti duel plejmejkera. Na jednoj strani Miloš Teodosić, na drugoj Serhio Rodrigez. Njih dovjica uz najplaćenijeg igrača Evrolige, sjajnog Alekseja Šveda iz Himkija, jedini vrede preko proseka (6.3).

'Kec' (PG) nije pozicija gde treba da se 'steže kaiš', a zbog zvučnosti utakmice, epiteta derbija drugog kola top 16 faze i liderskih sposobnosti Tea i Ćaća valjalo bi da se nađe mesto bar za jednog.

Od jeftinijih opcija, Tajris Rajs (5.8) iz Himkija se već pokazao kao čovek za velike utakmice, Džejkob Pulen (6.0) iz Cedevite je uhvatio ritam, dok je u klasi ekstra povoljnih s obzirom na formu Pau Ribas iz Barse (4.8).

Kada je reč o dvojci (SG) sa Nandom De Koloom nije bilo greške u dosadašnjem toku takmičenja, zato i jeste najskuplji igrač u ponudi (7.8). Ako vam je skup možda nije loše da se proba sa Huanom Karlosom Navarom (4.6), on bi kao najiskusniji kod Katalonca mogao da ih povede do prve pobede u top 16 fazi ako 'namesti ruku'.

Sva niska krila (SF) su ispod proseka, najskuplji je Emir Preldžić iz Darušafake (6.0). Možda igrate na kartu da u njemu proradi duh predaka na Božić.

Ova pozicija je najpipavija, a inofrmacija koja bi mogla da bue od koristi je da se vraća Davis Bertans (5.4), ali pošto Laboral igra protiv Olimpijakosa koga odlikuje dobra odbrana njegov izbor je rizik.

Krilni centri (PF) koji su vrednovani preko proseka su Jorgos Printezis i Felipe Rejes, obojica gotovo da garantuju dvocifren broj indeksinh poena, ali na dobru invesciju "miriše" Milko Bjelica koji je osetno povoljniji (5.6). Još povoljniji će biti mladić koji će mu biti direktan rival na terenu večeras, Marko Arapović (4.4).

Kada je reč o izboru centra (C) sve naginje da bi vredelo "isprsititi se" za najskupljeg, za Janisa Burusisa (7.4).

Grčki gostostas je već mleo Olimpijakos ove sezone u preliminarnoj fazi, mada deluje i da bi Ante Tomić (7.2) mogao da izdominira protiv Himkija, posebno ako Pol Dejvis ne bude bio u stanju da igra zbog povrede. U tom slučaju bi Marko Todorović (4.8) trebalo da dobije veću minutažu protiv kluba koji ga se odrekao, pa bi i kod Crnogorca mogao da proradi 'srpski inat' na Božić.

'Džokera' (UTL) kao i obično krijemo, za sve dileme oko satavljanja tima možete da zovete u pomoć i statistiku.

Fantazi

Novac za učešće uplaćujete u najbližoj Soccer kladionici, ekipe prijavljujete OVDE, takmičenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina, a svoj učinak možete i uživo da pratite na sajtu FantasyNova.

Ne propustite