EL Fantazi - "Ispoštujte" Cirbesa!

Autor: Boban Filipović
sreda 02.12.2015.
22:20
Izvor: Sportske.net

Ne propustite priliku da osvojite vredne nagrade u igrama koje vam za 8. kolo Evrolige nudi FantasyNova.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

O ponudi igara do tančina se možete upoznati OVDE, nagradni fond nikad nije bio veći, čak 120 hiljada dinara, a na istom linku pogledajte i predloge vezane za izbor Zvezdinih igrača u svoj tim.

Kao što sigurno već znate, Zvezdi u goste dolazi Himki, utakmica se igra u petak u 'Pioniru' sa početkom u 20h.

U tabor crveno-belih vraća se Markus Vilijams, zbog duže pauze cena mu je ispod proseka (5.6), razmislite da li je vredno rizika.

Gosti će biti oslabljeni za neigranje odličnog centra Pola Dejvisa što automatski olakšava posao najispaltivijem, ali i najskupljem igraču Zvezde Maiku Cirbesu (7.0). Nemac je u odličnoj formi, u prošlom kolu protiv Reala je nabio indeks 32, izgleda da ga inspirišu 'pune tribine ludih navijača', pa ako ste od onih koji veruju u kontinuitete eto vam izbora na poziciji 'petice'.

Slična logika kao u slučaju Cribesa može biti primenjiva i na Kvinsija Milera (6.6) kada je izbor krilnog centar u pitanju.

Himki je ranjen u prošlom kolu kada je izgubio od Bajerna kući, u VTB ligi je za vikend pobedom nad Jenisejom povraćeno samopouzdanje, tako da Kurtinaitisova četa dolazi u dobrom raspoloženju u Beograd u želji da skine fleke od izneneđujućeg poraza od Bavaraca. Klub iz Podmoskovlja ima jak roster, ima tu sigurno 7-8 igrača koji bi mogli da budu dobra investicija, za sada je najispaltiviji što se indesknih poena tiče bio krilni centar Džejms Augustin (7.0), koji bi zbog pomenute povrede Dejvisa mogao da bude i pomeren na klasičnog centra u rotaciji.

Spoljna linija Himkija je veoma jaka, Šved i Rajs koštaće vas jače od proseka, Dragić, Koponen, Hanikat i Vjalcev su jeftiniji. Podsetimo da je Zvezda odlično otovrila utakmicu u Podmoskovlju pre nešto više od mesec dana, a u poslednje tri četrtine Radonjićeva ekipa je delovala kao razbijena banda i bila zaleđena na minus 38!

Maik Cirbes

Derbi grupe A se igra u Madridu u četvrtak, gde 'fenjeraš' Real ima imperativ pobede protiv lidera Fenerbahčea koji predvodi njegov bivši trener Željko Obradović, i to bez povređenog Rudija Fernandeza u timu.

Novi neuspeh bi mogao da bude presuda aktuelnom šampionu Evrope i mogao bi da ga košta eliminacije već u preliminarnoj fazi. Zbog pomenutog odsustva Rudija, Laso će biti prinuđen da više i češće rotira na spoljnim pozicijama, videćemo da li će biti hrabar da baci u vatru mladog Luku Dončića, u Bilbau za vikend je to dalo rezultat u ACB ligi. Srbin sa slovenačkim pasošem je vrlo povoljan (3.8), procentite sami da li je vredan rizika.

U petak Strazbur dočekuje Bajern Minhen, ko ovde pobedi napraviće veliki korak ka top 16 fazi. Francuzi su sve utakmice pobedili na svom parketu, pre nešto jače od mesec dana u 'Audi Domu' Pešićeva četa je upisala prilično laganu pobedu uz odličnu rolu našeg Duška Savanovića (6.0). Ako verujere da bi iskusni krilni centar mogao ponovo da zablista, uzmite ga u obzir.

Dusko Savanovic


Grupa B


Efes će pokušati da vrati 'brejk' Cedeviti u Zagrebu za jedno od najvećih iznenađenja u preliminarnoj fazi, setiti se da su 'Vitamini' svoju odličnu seriju započeli upravo pobedom u Istanbulu.

Probelm za Dudu Ivkovića je što je nastup odličnog pleja Tomasa Ertela neizvestan i pitanje je na šta će ličiti napad bez njega u ekipi. Iz tog razloga je rizično birati bilo koga iz Efesa, mada računajte na motiv Darija Šarića (6.8) koji se vraća u Zagreb i na to da je u prošlosti umeo i sam da pobedi Cedevitu.

Iz Mršićevog tima, Miro Bilan je do sada najisplativiji što je moralo da povuče za sobom i da bude skup (7.2), Džejkob Pulen (6.8), koji je bio ključ pobede na Bosforu je uz njega jedini koji vredi preko proseka, Luka Babić (6.2) je takođe bio raspoložen protiv Efesa u prvom odmeravanju snaga, a tada se probudio i Džejms Vajt (6.2).

Olimpijakosu na noge dolazi Armani, koji ga je namučio u Milanu. U tabor 'Manekena' bi trebalo da se vrati sjajni Alesandro Đentile (8.6), oni moraju da idu na pobedu, dok grčki šampion čega ovaj duel bez ikakve presije jer je plasman u top 16 fazu već osiguran. Milan Mačvan je i dalje povređen, Džamal MekKlin (6.8), MVP 7. kola, bi mogao da vam bude tema za razmišljanje koga na poziciji '4'.

Laboral Kuća je apsolutni favorit protiv Limoža, u slučaju novog poraza Francuzi bi ostali samo u domenu teoretskih šansi za plasman u top 16, a s obzirom na kvalitet i dosadašnje partije nisu nasbaš ubedili da tamo i propadaju. Dva predloga iz ovog duela su Francuzi iz redova Baska, koji su bili veoma dobri u provm odleravanju snaga ovih timova kada je bilo čak 36 razike za ekipu iz Vitorije - Fabijen Kozer (6.6) i Kim Tili (5.2).

Saric Arena


Grupa C


Ovde je prva utakmica već odigrana, Žalgiris je u Kaunasu bio ubedljiv protiv Pinar Karšijake (74:52), tako napravio veliki korak ka top 16 fazi, a tuskog šampiona najverovatnije ostavio bez učešća u istoj.

Poslastica u petak u Atini, PAO čeka Barsu, Sale Đorđević sa klupe predovodi 'Zelene' protiv kluba za koji je nastupao kao igrač sa dosta uspeha.

Kataonci su završili posao oko plasmana u top 16, grčki vicešrvak je na dobrom putu da učini isto ukoliko dobije predstojeću utakmicu. Barselona je uništila PAO u 'Blaugrani' sa čak 25 poena razlike, ali u petak nije realno očekivati da se ponovi taj scenario. Ikona Evrolige Dimirtis Dijamantidis (5.6) je nebrojano puta bio pravi kada je bilo najpotrebnije, ovaj meč liči da bi mogao da bude njegov.

Ljubiteljima košarke na prostorima bivše Jugolsavije će sigurno biti zanimljivi srpsko-hrvatski dueli pod samom košem, na jednoj strani su Raduljica (6.6) i Kuzmić (5.2), na drugoj Ante Tomić (7.6), inače najkorisniji (po indeksnim poenima) igrač Barse do sada.

Lokomotiva Kuban u Krsnodaru dočekuje Zelenu Goru i sve osim sigurne pobede domaćina bilo bi ravno senzaciji. Očekuje se da Rusi bez problema završe ovaj posao iako je top 16 faza već osigurana, stoga i 'mešanje karata', tako da bi možda pametnije bilo da iščačkate nekog igrača iz njihovih redova  koji vas ne bi puno koštao. Poljaci će biti značajno oslabljeni zbog povrede Moldoveanua, pa je za očekivati da Mateuš Pontika (6.6) potroši mnogo lopti. Ako verujete u ovog košarkaškog 'vagabunda' kome je predviđana mnogo blistavija karijera od ove koju ima sad, gurnite ga na 'trojku'.

dijamantidis


Grupa D

Ovde su već tri tima već osigurala plasman u top 16 fazu (CSKA, Unikaha, Bamberg), a Darušafaka bi mogla da napravi veliki korak ka tom podvigu ukoliko na svom parketu dobije Andalužane. Ipak, to će biti veoma teško ostvarivo ukoliko u timu ne bude bilo Redinga i Erdena koji kubure s povredama.

S druge strane, Nemanja Nedović je 'on fire' i željan dokazivanja u novoj sredini, koštao bi vas relativno povoljno (5.2), ali kao što već znate njegov izbor je uvek 'mačka u džaku'. Njegov saigrač iz Valensije iz prošle sezone Luk Harangodi ume da 'poludi', jes' da smo ponudili najviše 'četvrotki' za razmatranje, ali razmislite o ovom Ameru, možre da bude fina investicija (5.8).

Prežaljeni Dinamo Sasari i Makabi se sastaju na Sardiniji, 'Ponosu Izraela' je ovo šansa da uhvati poslednji voz za top 16, dok će domaćin igrati za svoj ponos i prvu pobedu.

Makabijevi igrači su dosta skuplji u odnosu na ono što su do sada pokazali, ali s obzirom da imaju imperativ pobede možda ne bi bilo loše žtvrovati jedinice za nekog igrača iz Tabakovog tima. Izbor je stavrno veliki, u prvom duelu ovih timova, kada je izraelski šampion upisao jedinu pobedu do sada, najviše je odskočio iskusni bek Devin Smit (7.0). S druge strane, uzmite u obzir revanšizam Džoa Aleksandera (5.8), koji nije dobio pravu priliku da pokaže šta zna u Tel Avivu prošle godine i odličnog Kristijana Ejengu (6.4) koji je pružio fantastičnu partiju prošle nedelje u Moskvi.

U Bambergu Brose dočekuje CSKA, nemački šampion će pokušati da se revanšira ruskom za tesan poraz u Moskvi od pre mesec dana. Razmislite o centru Danijelu Tajsu (5.6), kod 'Armejaca' znate i sami da su nosioci ekipe najskuplji igrači i igrici -  Nando De Kolo (9.0) i Miloš Teodosić (8.8), bekovski par koji donese u proseku ukupno 40-ak poena po kolu.

fantazi

Za kraj podsećanje da Fantasy Nova organizuje igru u saradnji sa "Soccer" kladionicom, u čijim poslovnicama možete uplatiti novac za učešće za takmičenja, kao i da takmičenja nisu dozvoljena mlađima od 18 godina.







Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezda_aa_YNWA
Thursday, 03.12.2015
11:26

Wili se vraca, sigurno ce dobiti sansu, vrijedi rizimovati sa njim, s obzirom da mu je cijena smjesna.