EL Fantazi - Ima li Zvezda figure za mat?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 26.11.2015.
09:29
Izvor: Sportske.net

Kao i do sada, i u sedmom kolu preliminarne faze Evrlige vas se pruža mogućnost da vaše poznavanje košarke bude nagrađeno. Požurite, imate fore da napravite tim do popodneva...

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

FantasyNova je u svoju ponudu za 7. kolo Evrolige stavila nekoliko igara. U ponudi imate veliki broj liga od 6 do 100 učesnika u koje možete ući sa ulogom u rasponu od 50 do 5000 dinara. Osim liga, tu su i takmičenja 'jedan na jedan' gde su 'ulaznice' od 100 do 50.000 dinara.

U tom kopusu su igre koje obuhvataju celo kolo, kao i dnevne (četvrtak i petak). Nagrade se raspoređuju u zavisnosti od broja učesnika i možete videti koliko iznose na detaljima svake od ponuđenih igara.

Podsećamo vas da novac na svoj fantazi račun možete uplatiti u najbližoj 'Soccer' kladionici.

Za predstojeće kolo u ponudi je i besplatna igra, ali ona ne donosi novčane nagrade.

Analitičkim pristupom utakmica koji su na programu u 7. kolu, pokušaćemo da vam damo neke smernice i ukažemo na detalje na koje bi trebalo obratiti pažnju prilikom sastavljanja tima.


fantazi nova

Običaj je da ove 'vodiče' za fantaziranje počinjemo sa Crvenom zvezdom Telekom, jedinim sprkim predstvanikom u košarkaškoj eliti starog kontinenta ove sezone.

U beogradskom 'Pioniru' u petak uveče (20h) gostuje aktuelni vladar Evrope, madridski Real, koji nikako da uhvati ritam u Evroligi u tekućoj sezoni.

'Kraljevski klub' ima dve pobede i četiri poraza do sada, oba trijumf a je izvojevao kod kuće, veoma lagan i rutisnki upravo protiv Zvezde i jedan uz dosta sreće na 'jednu loptu' sa minhenskim Bajernom.

Nevolja za Zvezdu je što Real mora da skida 'fleke' i što će morati da se maksimalno 'ouzbilji' na predstojećoj utakmici. Realno gledano, 'Los Blankosi' su aspolutni favoriti, iako Real još uvek nije slavio u gostima, neosporan kvalitet je na njegovoj strani i njegovi košarkaši će biti ti koji se pitaju.

Za očekivati je da spoljna linija Lasovog tima 'kidiše' u odbrani poput osica, za očekivati je i da sudije tolerišu prvaku Evrope agresivniju igru, a adut crveno-belih bi osim maksimalne posvećenosti igrača mogle da budu i "pune tribine ludih navijača".

CRVENA ZVEZDA - STRAZBUR

Ipak, objektivno posmatrano, izbor bilo kog Zvezdinog igrača u tim bi bio priličan rizik, iako samo Maik Cirbes (6.8) vredi više od proseka (6.3), dok su Kvinsi Miler i Stefan Jović (obojica 6.2) malo ispod. Ako bismo pratili kontinuitet možda bi Marko Simonović mogao da bude dobra ivensticija, vredi relativno malo (4.8), a ukoliko krene da sipa po 'Kraljevićima' kao Gurović nekad u 'Pioniru' biće i poena.

Realovi igrači su skupi, naročito oni koji donose poene i koji su nosioci igre (Ajon, Rudi, Ljulj, Rejes, Ćaćo), dok od onih 'ispodpročene' fantazi vrednosti mogu da odskoče pre svih, Džejsi 'Mitraljeata' Kerol (6.0), ali i Jonas Mačijulis (5.4) ili Andres Noćioni (4.6) ako im bude dan.

Brazil Spain Basketball

Perostala dva meča iz grupe A su na programu u četvrtak.

Duel u podmoskovlju između Himkija i Bajerna otvara kolo, Bavarci su dužnici Rusima, tukli su ih u Minhenu. Himki je favorit, mada u meč ulazi poljuljan porazom u VTB ligi od Uniksa, dok je Pešićeva četa prekinula niz od pet poraza u svim takmičenjima pobedom nad Breverhavenom u Bundesligi i to nakon produžetka. Duško Savanović bi trebalo da se vrati u tim nakon pauze uzrokovane povredom.

Fenerbahče dočekuje Starzbur u Istanbulu. Osokoljeni ubeljivom pobedom u domaćem šampionatu nad Pinar Kašijakom, puleni Željka Obradovića su izraziti favoriti. Na stranu to što su poraženi u Francuskoj, to je 'izolovani incident' koji se dešava u ovoj fazi takmičenja. Zbog jake rotacije u Feneru nema igrača koji je posebno odskočio po količini osvojenih 'fantazi bodova', a predstojeći meč je dobra prilika da ulovite nekoga iz brojne plejade koji su svakako sposobni da 'nabudže' indeks.

zeljko obradovic


Grupa B


Sve tri utakmice iz ove grupe se igraju u četvrtak.

Derbi je u Pireju, Olimpijakos će imati priliku da se revanšira Laboral Kući za jedini poraz do sada koji je usledio posle produžetka na utakmici u Vitoriji u kojoj je Janis Burusis (8.4) unakazio svoj bivši klub. Budući da će Oli ostatak sezone igrati bez Janga za očekivati je da Nikola Milutinov (3.8) dobije jaču minutažu i da će srpski mladi centar uz Otela Hantera biti zadužen da Burusis ne pravi ponovo dar-mar. Grčki šampion bi eventualnom pobedom utabao stazu ka prvom mestu, uzmite u obzir mogućnosti lidera Sfaropulusove čete Jorgosa Printezisa (8.0) i Vasilisa Spanulisa (7.0), koji su odmorni i sigurno nadahnuti da se ranavširaju Baskima.

Armani mora da se vadi iz živog blata protiv Dudinog Anadolu Efesa. Tim iz Milana je vezao pet poraza, ima samo jedan trjumf iz prvog kola protiv Laborla kod kuće, a iako je Ivkovićev tim u prvom odmeravanju snaga bio ubedljiv, moramo da posdetimo da su 'Manekeni' tri četvrtine bili ravnopravan rival. Alesandro Đentile dosta košta (8.6), ali dosta poena i donosi, važnost utakmice bi mogla da vas navede na pomisao da baš on bude prva zvezda vašeg fanztazi tima.

Cedevita ide u Limož, gde će pokušati da vrati dug Francuzima koji su slavili u Zagrebu. 'Vitamini' su se digli nakon poraza od Olimpijakosa pobedom u Aba ligi u utakmici na jednu loptu u Valjevu, a s obzirom da bi im pobeda u Francuskoj širom otvorila vrata top 16 faze ovo je idealna prilika da dokažu da im je tu i mesto. Miro Bilan (7.2) je bio prilično isplativ do sada, u poslednje vreme razigrali su se Pulen (6.8) i Vajt (6.4), Luka Babić (5.8) je takođe imao zapaženih rola, a konačno bi mogli da prorade Fran Pilepić (4.4) i Nemanja Gordić (5.0). Kod Limoža nema košarkaša koji vrede više od proseka, Hajko Šafarcik (6.0) i Ali Traore (6.2) su imali role kada su imali zavidan indeks.

CEDEVITA - IGOKEA


Grupa C


Barsa u četvrtak uveče gostuje Zelenoj Gori u Poljskoj, ekipi koja ju je namučila u 'Blaugrani' i umalo priredila senzaciju. Međutim, od tada su stvari došle na svoje mesto, Katalonci su u seriji od pet vezanih pobeda u Evroligi, videćemo da li će ih prvi poraz u ACB ligi u Vitoriji poremetiti na predstojećm meču. Sa Zelenom Gorom ništa novo, tamo osim Marijuša Pontike (6.4) svi ostali vrede manje od proseka, ima tu par igrača koji mogu da "polude", npr. MOldoveanu (6.0) ili Košarek (5.2), ali ti izbori su 'mačka u džaku'. Igrači Barse koji donose najviše poena su skupi, Ante Tomić vredi 7.6 jedinica, Džastin Doelman 7.2, bekovi su povoljniji, svi su ispod proseka, a svi kadri da 'pokidaju' ako ih krene.  

Žalgiris gostuje u Krasnodaru Lokomotivi Kuban, ovde nećemo da dužimo osim da posdetimo da su Rusi slavili u Kaunasu i da skrenemo pažnju na podatak da je 'mašinovođa' Malkolm Dilejni (8.0) najisplativiji plejmejker u dosadašnjem toku Evrolige. Kod Litvanaca je Paulijus Jankunas (6.4) bio standardno isplativ na gotovo svakom meču.

U pakao Izmira stiže Đorđevićev Panatinaikos koji igra po sistemu toplo-hladno, Grci su dužnici turskog šampiona jer su ga tukli u Atini, a oba tima dočekuju duel sa skorom 2/4. Keni Gabrijel (6.4) bi mogao da bude dobar izbor za fantazi tim.

Aleksandar Djordjevic


Grupa D


CSKA će da "ispiše" Sasari, koji jedini nema nijednu pobedu. Budući da bi pobeda Italijana u Moskvi bila prvorazredna senzacija očekuje se da 'Armija' na suv kvalitet 'odradi' ovaj meč i da minuti budu ravnomerno raposređeni, stog avam savetujemo da pojurite nekog jeftinijeg igrača iz erdova ruskog šampiona, onako na osećaj. Istina je da je neveliki broj jeftinih, možda bi Nikita Kurbanov (5.0) bio dobro rešenje.

Makabi će pokušati da uhvati 'slamku spasa' u Malagi protiv Unikahe koja je imala naduži pobednički niz u Evroligi ove sezone. Andalužani su dobili u Tel Avivu, ali možda bi dolazak Žana Tabaka za kormilo mogao da prene 'Izraelce', ko zna. Uzmite u obzir veličinu 'Ponosa Izraela' kao kluba i 'uspavanost' i teoriju 'sporog paljenja' kod pojedinih igrača Makabija. Cena Džordana Framara je npr. pala ispod proseka (6.2), Ohajona na samo 4.8, a dobra investici bih mogao da bude i igrač koji je u proseku imao najbolji indeks - Ike Ofoegbu (5.6). Unikahine 'sigurice' su skupe, Kuzminsaks vredi 7.6 jedinica, Ričard Hendriks okruglo 7.

U Istanbulu igraju dve ekipe koje su u dobroj formi, Darušafaka dokečkuje Bamberg. Luk Harangodi (6.0) je bio MVP prošlog kola, namestio je ruku na Sardiniji prošle sedmice, zanimljiv je za razmatranje. Brose je ekipa kojoj je odlika sjajna timska igra, Trinkijeri je to odlično ukomponovao, lider na parketu je odlični plej Bredli Vanamejker (7.4), skup je, ali u sjajnoj formi.

tabak

Za igre se možete prijaviti na ovom linku, a podsećamo vas da pravo učešća imaju stariji od 18 godina.

Ne propustite